Νέα εξήγηση για το «λεφτά υπάρχουν» έδωσε ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου…

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι με το διάσημο «λεφτά υπάρχουν» εννοούσε τον φυσικό πλούτο και το ταλέντο των Ελλήνων και ουδέποτε το εννόησε ως «εντολή για παροχές»…

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή επιλογή

Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι στις εκλογές «το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, αν θέλουμε να μην κινδυνεύσει η παρουσία της χώρας στο ευρώ και αν θέλουμε να μην πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες που έκαναν μέχρι τώρα οι Έλληνες πολίτες».

Επίσης, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ως προτεραιότητα τη διάσωση της χώρας με ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν»

Για άλλη μια φορά, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών του, τις οποίες απέδωσε σε πατριωτικό καθήκον. «Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο για λάθη δεκαετιών και άδικες αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να μην καταρρεύσει η χώρα. «Θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγγνώμη», προσέθεσε.

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πλέον «κανένα κόμμα δεν μπορεί πια μόνο του – και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται».

Γνώριμες οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου

Ερωτηθείς για τις φωνές που εισηγούνται την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Πολλοί επιχείρησαν να τελειώσουν την οικογένειά μου σε Ειδικά Δικαστήρια. Ο εκφοβισμός, οι απειλές, οι σκευωρίες προς τους Παπανδρέου από συμφέροντα ή ακραίες φωνές, είναι γνώριμο φαινόμενο. Αλλά όσο στημένες και να είναι οι κατηγορίες, η αλήθεια διαλύει τις σκευωρίες και αποκαλύπτει τους σκευωρούς. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Ούτε με απασχολεί λοιπόν, ούτε με φοβίζει το ενδεχόμενο. Δεν φοβάμαι την αλήθεια – άλλοι πρέπει να την φοβούνται».