Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προεκλογικά φυλλάδια «made in Bulgaria»

- Advertisement -

Μέχρι στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας τυπώνονταν προεκλογικά φυλλάδια για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην περιοχή…

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, στο ελληνικό τυπογραφείο της πόλης Πετρίτσι, στη Βουλγαρία, επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες οργασμός δουλειάς. Ο λόγος; Όχι μόνο οι συνήθεις, «καθημερινές» εργασίες μιας επιχείρησης του κλάδου στη Βουλγαρία, αλλά και οι… εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα: το τυπογραφείο τύπωνε (και) προεκλογικό υλικό Ελλήνων υποψηφίων, που επέλεξαν να τυπώσουν τα φυλλάδια τους στο Πετρίτσι, λόγω -ενδεχομένως- χαμηλότερου κόστους.

Το εν λόγω τυπογραφείο είναι μία μόνο από τις περίπου 150 ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας και των ενδυμάτων, αλλά και του επίπλου και των πλαστικών, που δραστηριοποιούνται -ιδίως την τελευταία 15ετία- στο Πετρίτσι, όπως επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Βέλιο Ίλιεφ (Velyo Iliev), με την ευκαιρία εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας».

Το ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον (με φορολογικό συντελεστή 10%), αλλά και το χαμηλό εργατικό κόστος στο Πέτριτς (μηνιαίος μισθός 200-400 ευρώ), σε συνδυασμό με τις πολύ κοντινές αποστάσεις -μόλις 15 χλμ- από τα ελληνικά σύνορα, αποτελούν δέλεαρ για τους Έλληνες επενδυτές. Σύμφωνα με τον κ. Ίλιεφ, η κρίση έχει αυξήσει το ενδιαφέρον ημεδαπών επιχειρηματιών για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Πετρίτσι.

«Το Πετρίτσι βρίσκεται πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, 60 χλμ από τις Σέρρες και 160 χλμ. από την Καβάλα. Έχουμε δημιουργήσει και μια υπηρεσία, που στόχο έχει ακριβώς να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές και δη τους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Ίλιεφ.

Ερωτηθείς σε ποιους κλάδους διανοίγονται ευκαιρίες για ελληνικές επενδύσεις στο Πετρίτσι, ο κ. Ίλιεφ ανέφερε -πέραν των τομέων στους οποίους ήδη δραστηριοποιούνται, όπως προαναφέρθηκε, οι ελληνικές επιχειρήσεις- τον τουρισμό και τα ακίνητα. Τον κ. Ίλιεφ συνόδευαν επιχειρηματίες του Πετριτσίου, αλλά και στελέχη του δήμου, που παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το επενδυτικό περιβάλλον της περιοχής

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog