Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η γιορτή του φασίστα,του μπετόβλακα

- Advertisement -

Χθες στην Κόρινθο γιορτάστηκε με τιμές η ημέρα του φασίστα. Στα περιβολάκια είχε συγκέντρωση η χρυσή αυγή και στο πανεπιστήμιο είχαν διοργανώσει αντί συγκέντρωση οι αριστεριστές. Το μίσος και στις δύο συγκεντρώσεις περίσσευε…

 Είχα την ελπίδα ότι τα νέα παιδιά από την πόλη μας δεν θα φορούσαν μαύρες μπλούζες με σήματα μίσους. Δεν θα κρατούσαν καδρόνια που στην άκρη τους θα κρεμούσαν μια Ελληνική σημαία. Κι όμως ο Γιαννης το παιδί του γείτονα μου, που το γνωρίζω από μικρό παιδί ήταν εκεί με το βλέμμα του γεμάτο μίσος. Έφυγα και κατέβηκα στο πανεπιστήμιο. Εκεί είδα ακριβώς το ίδιο θέαμα. Το μόνο που άλλαζε ήταν ότι στο καδρόνι δεν ήταν κρεμασμένη η ελληνική σημαία, αλλά μια κόκκινη και οι μπλούζες δεν ήταν μαύρες. Και σε αυτή την συγκέντρωση ήταν τα παιδιά της πόλης μας. Πάντως τα καδρόνια ήταν μάλλον αγορασμένα από το ίδιο μαγαζί και το βλέμμα ίδιο, γεμάτο μίσος. Τα συνθήματα φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες και τα αντίστοιχα των χρυσαυγιτών ήταν τα τραγούδια της γιορτής. 
Στην μέση η αστυνομία, όπου και να γύριζες το βλέμμα σου έβλεπες αστυνομία. Προς Θεού δεν υπονοώ ότι δεν έπρεπε να ήταν εκεί. Λέω μόνο ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι μας από την στιγμή που αναγκαζόμαστε, μετά τα καραγκιοζιλίκια που τόσα χρόνια κάναμε βεβαίως, να βάζουμε ανάμεσα στα παιδιά την διμοιρία των ΜΑΤ και τις διαφορές μεταξύ τους τις λύνει ο Αστυνομικός Διευθυντής.
Εκεί ήταν και καθηγητής σχολείου, γνωστότατος για τις αριστερές του απόψεις που περνούσε ανάμεσα στους χρυσαυγίτες πάνω κάτω θέλοντας να αποδείξει δεν ξέρω και εγώ τι. Τον ξέρω είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον βαθμό τις ανοησίας του. Τι επιδιώκει ; να γίνει το φυτίλι ώστε να σπάσουν τα κεφάλια του οι μαθητές του;
Στην γιορτή του φασίστα ήταν όλοι εκεί! Κανονικά θα έπρεπε να κάτσουμε σπίτι μας και να σκεφτούμε πόσο κακό κάναμε στα παιδία μας, όταν το μόνο που μας ένοιαζε ήταν τα ευρώ στην τσέπη μας, όταν υποστηρίζαμε ότι μπορεί να έρθει στην χώρα μετανάστης όλος ο πλανήτης, όταν λέγαμε μέσα στην βουλή ότι δεν θα εφαρμοστεί νόμος του και τόσα άλλα.
Έστω και την τελευταία στιγμή μην αφήσουμε τα παιδιά μας να κάνει κακό το ένα στο άλλο λόγω της βλακείας μας.
Υ.Γ. μόλις είδα στο blog δύο παρόμοιες αναρτήσεις. Χρυσή αυγή και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για νοθεία στις εκλογές προσπαθώντας να οξύνουν τα πνεύματα (αναρτήσεις 0630 μμ και 0900πμ από alex). Επικίνδυνοι άνθρωποι!!! Αφήστε τα παιδιά έξω από τα κόλπα σας. 
Μπετόβλακας
- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ… ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ…

  2. Mπετόβλακα,πρώτη φορά που συμφωνώ μαζί σου 100 %…9:26,μάλλον δεν σε ενοχλεί αν η ελληνική σημαία στηρίζεται σε καδρόνι που σπάει κεφάλια…ωραίος…να χαίρεσαι τη νεολαία που ξυπνάει…

  3. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ) . ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΔΡΟΝΙ, ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ Η Ο ΙΣΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΟΠΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!

  4. δεν έβγαλα συμπέρασμα…αυτό που έγραψες ΑΚΡΙΒΩΣ,σχολίασα…αν δεν το σχολιάζα,θα φαινόταν ότι είναι καταδικαστέο,έτσι όπως το έγραψες ;;;…μην τρελλαθούμε κιόλας εδώ μέσα με αυτά που γράφετε !!!

  5. Συμφωνώ και γω με τον a.v. και τον "μπετοβλακα" .
    Κουράστηκα πια , να πρέπει να μοιραζόμαστε αριστερά ή δεξιά τα ίδια σκατά όλοι τους και εμείς οι κόπανοι που τους υπακούμε .
    Διαίρει και βασίλευε όπως λένε και οι "φίλοι μας" οι Αγγλοι.
    Ξυπνάτε επιτέλους !!!!

  6. Συντροφε καλα τα λες ουτε δεξια ουτε αριστερα να παμε μεχρι τη κυριακη ομως αποφασισε Κατα που θα τραβηξουμε? Μαζι θα προχωρησουμε να μας πεις που θα παμε μη πεσουμε σε κανα γκρεμο και σκοτωθουμε

  7. Παιδιά για να τελειώνουμε, φασίστας για μένα είναι αυτός που μόνιμα με αντισυγκεντρώσεις προσπαθεί να εμποδίσει την έκφραση αυτών με τους οποίους διαφωνεί. Ο Λαμπράκης θύμα αντισυγκέντρωσης ήταν, κανείς να μην το ξεχνά αυτό ποτέ. Το σύστημα για έναν Λαμπράκη ψάχνει πάλι, για την διάσωσή του.

  8. Θέλω να ενημερώσω τους 2 φίλους που δεν βλέπουν τα σχόλιά τους δημοσιευμένα, ότι ο μόνος λόγος που κόπηκαν είναι ότι είναι άκρως υβριστικά. Αν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση, ξαναστείλτε τα χωρίς ύβρεις. Σκοπός μας δεν είναι να φιμώσουμε κανέναν αλλά να ακουστούν όλες οι απόψεις. Αρκεί να μην περιέχουν ύβρεις.

    Ευχαριστώ,

  9. Και εγώ μπετόβλακα συμφωνώ για πρώτη φορά μαζί σου.
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.
    Είναι και θα πρέπει να παραμείνουν ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ (αριστερα και δεξιά).
    Άντε και καλό βόλι…

  10. Συγχαρητήρια για το άρθρο. Τέτοια μυαλά χρειαζόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς….
    Να εξισώνουν τους “αριστεριστές” (όπως τους αποκαλείς, προφανώς υποτιμητικά) – αντιφασίστες- υπέρμαχους της ελευθερίας με τους νεοναζί. Την αγάπη για τους ανθρώπους και την κοινωνία με το μίσος απέναντι σε όλους.
    Το μίσος που διέκρινες στα βλέμματα των “αριστεριστών”, αγαπητέ Μπετόβλακα (το καταλληλότερο όνομα για σένα), είναι μόνο για τους ναζί, τους εχθρούς της ανθρωπότητας και της κοινωνίας.
    Όταν, μετά την είσοδό τους στη Βουλή, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες, με τις ευλογίες αρκετών μπετόβλακων (ή) φασιστών που θα τους ψηφίσουν, ξαναρχίσουν μαζικότερα τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, των μαύρων ή μελαμψών, των εβραίων, των κομμουνιστών, των “αριστεριστών”, των δημοκρατών, των ομοφυλόφιλων, των αναπήρων, ακόμα και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (που τους εξέθρεψαν και τους χρηματοδοτούσαν), και τελικά όταν επιτεθούν και σε σένα τον ίδιο, γύρνα και το άλλο μάγουλο για να υποδυθείς τον καλό “χριστιανό”.

  11. ΑΓΑΠΗΤΕ-Η ΝΙΑΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥΛΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ… ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ..ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ….ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η' ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  12. s-spinos:
    "Τυχερέ, εκείνο τ΄άθλιο δειλινό
    σε δέσαν με το δάσκαλο Γληνό.
    Ξεπίτηδες, για να φανεί πως ίσια
    λογιούνται η λευτεριά και τα χασίσια"

    Ώστε λοιπόν είναι ίδιο το σκοτάδι με το φως!!!
    Λυπάμαι που κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν σε πια μεριά είναι το φως και που το σκοτάδι.
    και λυπάμαι περισσότερο για αυτούς που το παίζουν ουδέτεροι βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι λευτεριά και χασίσια.

  13. Κάποιοι θεωρούν την αριστερά προοδευτική κ την δεξιά ότι τους θυμηθεί (χουντικούς, συντηρητικούς, δολοφόνους κ.α πολλά) δεν παύει όμως κ οι δυο τους (αριστερά κ δεξιά) να είναι άκρα και το κάθε τι ακραίο να είναι επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Οι δυο τους προσπαθούν να καταλύσουν την δημοκρατία με τον τρόπο τους κ τα τεχνάσματα τους.
    Υ.γ. Απορίας άξιο είναι ότι στην προχθεσινή ομιλία της χρυσής αυγής δίπλα ακριβώς από τους συγκεντρωμένους υπήρχε μια παρέα αλλοδαπών κ δεν τους πείραξε κανείς.
    Υ.γ.1. Απορίας άξιο, επίσης , είναι ότι στην χθεσινή ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε μια παρέα αλλοδαπών κ κανείς δεν τους φώναξε ή καλύτερα δεν τους παρακάλεσε να ανέβουν στην εξέδρα να απευθύνουν χαιρετισμό ή να συμπαρασταθούν στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
    Υ.γ.2. Κατά την ταπεινή μου άποψη ΣΥΡΙΖΑ κ χρυσή αυγή είναι το ίδιο μαγαζί. Οι μεν ακούνε εμβατήρια και οι δε απαγγέλουν ποιήματα στις συγκεντρώσεις τους….

  14. Αγαπητέ-η ανώνυμε-η (4 Μαΐου 2012 2:51 μ.μ.), μιλώ για τον ήλιο και μου λες για τα ηφαίστεια της γης.
    Δεν θέλω να μπω σε μια στείρα και ανούσια αντιπαράθεση για τα εγκλήματα των μεν και των δε ιστορικά. Αναφέρθηκα μονάχα στους ανθρώπους που βρέθηκαν προχθές στο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι στο άρθρο του Μπετόβλακα αποκαλούνται “αριστεριστές”. Απ΄ ό,τι ξέρω, στην πραγματικότητα ούτε κομουνιστές είναι, ούτε καν αριστεροί (επομένως άκυρο το κατεβατό σου). Είναι απλά άνθρωποι που δεν δέχονται τη δράση και την επιρροή μιας νεοναζιστικής οργάνωσης σε μια χώρα που υπέφερε από το ναζισμό και που του αντιστάθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Άραγε είναι περισσότερο “πατριώτες” οι δήθεν “εθνικιστές” της Χ.Α.;
    Το ότι οι Χρυσαυγίτες είναι νεοναζί δεν είναι κάτι υποκειμενικό και δεν χωρά αμφισβήτηση. Και για ΜΕΝΑ και ΣΕΝΑ και ΟΛΟΥΣ είναι ΝΑΖΙ- εθνικοσοσιαλιστές. Οι ίδιοι το δήλωναν μέχρι πρόσφατα (και πρώτος από όλους ο αρχηγός τους), μέχρι που το “γύρισαν” στον απλό εθνικισμό ,που “πουλάει” αυτήν την εποχή, για να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Τη Δημοκρατία που αναφέρεις, αυτοί όχι μόνο δεν τη σέβονται, αλλά θέλουν και να την ανατρέψουν και να εγκαθιδρύσουν το 4ο Ράιχ στη χώρα σου. Τότε το παιδί σου σίγουρα δεν θα είναι μειονότητα, αλλά επίσης δεν θα είναι ελεύθερο και θα κινδυνεύει για οποιονδήποτε λόγο (για τις ιδέες του, για τα γούστα του, για την καταγωγή του, ακόμη κι επειδή μπορεί να είναι μελαχρινό) να βρεθεί στο απόσπασμα.
    Επειδή λοιπόν δεν σε θεωρώ φασίστα (έχει παραγίνει το κακό με αυτόν τον χαρακτηρισμό), θα σε συμβούλευα (αν δέχεσαι βέβαια τη συμβουλή μου) να ψάξεις καλύτερα τι εστί Χρυσή Αυγή. Μην σε ξεγελούν με το “δημοκρατικό” τους προσωπείο. Είναι ΝΑΖΙ!

  15. προς Niaou Έλεος πια! αυτοί που κρατούν τις κόκκινες σημαίες και φωνάζουν φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες είναι ΄ απλά άνθρωποι που δεν δέχονται τη δράση και την επιρροή μιας νεοναζιστικής οργάνωσης και ΄αντιφασίστες- υπέρμαχοι της ελευθερίας ΄ ενώ αυτοί που κρατούν τις μαύρες είναι ΄ Και για ΜΕΝΑ και ΣΕΝΑ και ΟΛΟΥΣ ΝΑΖΙ- εθνικοσοσιαλιστές΄ προφανώς οι κρεμάλες όταν είναι κόκκινες είναι δημοκρατικές και προοδευτικές ενώ όταν είναι μαύρες είναι αντιδραστικές και φασιστικές. Έλεος πια οι κρεμάλες είναι κρεμάλες!!!

  16. Mπετόβλακα,θα ήθελα πάρα πολύ να είχες την δυνατότητα να έβλεπες μερικά σχόλια που έχω κόψει που αφορούν το πρόσωπο σου…φυσικά,είναι τόσο εμετικά που δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκρίνω…απλά να έβλεπες ποιά μεριά από τις 2 που αναφέρεις ,χρησιμοποιεί γλώσσα που παραπέμπεις σε πίηθκο…παιδιά,ψυχραιμία,τελειώνει το πανηγύρι την Κυριαή και θα ηρεμήσουμε (πιστεύω)…

  17. Mπετόβλακα, σου ξαναλέω ότι είναι ντροπή και μπετοβλακεία να προσπαθείς να εξισώσεις τους ναζί (τουλάχιστον ελπίζω να μην αμφισβητείς ότι είναι νεοναζί- μπορώ να στείλω πολλά link που το αποδεικνύουν) με τους αντι-ναζί. Δεν είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
    Κολλάς σ’ ένα σύνθημα, που χρησιμοποιείται συμβολικά για να δικαιολογήσεις την προπαγάνδα σου. Έλεος!
    Δε θυμάμαι να έχει κρεμαστεί ποτέ μετά τη μεταπολίτευση κανένας φασίστας (και μην φτάσεις στον εμφύλιο για να βρεις κάτι να πεις), ενώ αντίθετα υπάρχουν τα τελευταία χρόνια πολλές περιπτώσεις ξυλοδαρμών και δολοφονικών επιθέσεων από νεοναζί σε μετανάστες ή αριστερούς, κάποιες από τις οποίες έχουν βγει και στο φως της δημοσιότητας.
    Να αναφέρω μόνο τι είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια εδώ στην Κόρινθο, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι:

    Στις 28 Ιανουαρίου 2006 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης (πολιτικού κόμματος πλέον) “Χρυσή Αυγή” ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ με ΑΛΥΣΙΔΕΣ και τραυματίζουν σοβαρά (στο κεφάλι) δύο νεαρούς που μοίραζαν φυλλάδια πολιτικού περιεχομένου στον πεζόδρομο της Κορίνθου.
    Να σημειωθεί ότι η επίθεση στον πρώτο νεαρό έγινε ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ, ενώ η ενέργεια ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ, αφού τα χτυπήματα με αλυσίδα στα κεφάλια θα μπορούσαν να έχουν αποβεί μοιραία για τα θύματα της επίθεσης.
    Να συμπληρώσω ακόμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος (ένα από τα “πρωτοπαλίκαρα” τότε της Χρυσής Αυγής), ο οποίος “άνοιξε” δύο κεφάλια, δεν συνελήφθη ποτέ, ενώ στο συνεργό του (ένα μπερδεμένο παιδάκι που η οργάνωση χρησιμοποίησε και στη συνέχεια άφησε απροστάτευτο) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης λίγων μονάχα μηνών (σε δίκη που έγινε μετά από πολλά χρόνια κι ενώ εντωμεταξύ κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανενόχλητος).
    Αυτοί, λοιπόν, οι θρασύδειλοι νεοναζί- επίδοξοι δολοφόνοι όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά τώρα ζητούν και την ψήφο σας, για να μπορούν να συνεχίσουν το αιματηρό τους έργο και με τις ευλογίες σας. Όσοι τους την δώσουν θα είναι συνένοχοι του εγκλήματος!
    Υ.Γ.: Το παραπάνω περιστατικό είναι μονάχα μια σταγόνα στον ωκεανό των εγκληματικών- δολοφονικών ενεργειών της οργάνωσης.

  18. ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

  19. Προς niaou εγώ καταδικάζει την βία απο όπου κι αν προέρχεται χωρίς αστέρισκους ,χωρίς αλλά,χωρίς περιστροφές. Καταλαβαίνω απο τα γραφόμενα σου ότι δείχνεις ανοχή στην βία της μιας πλευράς ως αντίβαρο στην βία της άλλης. Θεωρώ ότι το λάθος που κανείς είναι ότι ξεχνάς ότι η βία γεννά βία. Η ισορροπία του τρόμου με τρομάζει.
    Προς a.v. Η άποψη μου είναι να ανεβαίνουν ΟΛΑ τα σχόλιαπου με αφορούν ακόμα και τα εμετικά . Ο καθένας μας κρίνεται για τις απόψεις του και για τον τροπο που τις υποστηρίζει. Άλλωστε το loutrakiblog έχει αποδείξει το πόσο δημοκρατικό και μετριοπαθείς είναι. Αφήστε τους να εκτεθούν

  20. Niaou, ksexnas aftous pou kaikan ston katratzo tous alous stin marfin, ta kamena magazia, tin 17 noenvri,tin poli kameni-spasmeni-leilatimeni,tin katastrofi-kapsimo tou politexniou klp. Afti itan i dimokratiki aristera stin metapolitefsi gia na mi pame ke pio piso…Ala eftase to telos tis ideologikis tromokratias tis,an thelis ke nomizis oti se volevi ne ime fasistas

  21. Μπετόβλακα, σου ξαναλέω: όταν οι νεοναζί σε μαχαιρώσουν στο ένα μάγουλο (γιατί κάποια στιγμή θα φτάσουν και σε σένα), γύρνα κι από το άλλο, για να υποδυθείς τον καλό “χριστιανό”.
    Συνεχίζεις την προσπάθεια εξίσωσης δύο εντελώς διαφορετικών πραγμάτων, αγνοώντας ότι αυτή η συμπεριφορά επιταχύνει την επώαση του αυγού του φιδιού.
    Συμφωνώ στο ότι η βία γεννά βία, αλλά στη θεωρία μια χαρά τα λέμε. Όταν βγει κάποιος στους δρόμους και διεκδικήσει, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να γυρίσει και το άλλο μάγουλο σε αυτούς που τον χτυπάνε. Γιατί αν το κάνει θα επικρατήσει ο φασισμός. Μάλλον δεν ξέρεις τίποτα από ψυχολογία του ανθρώπου και δεν έχεις βγει ποτέ να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου και της κοινωνίας…
    Καταρχάς πρέπει να διαχωρίσουμε τις μορφές βίας. Η εξουσία ας πούμε συνήθως ασκεί ψυχολογική βία (και σωματική βεβαίως και σε μεγάλες δόσεις όταν χρειαστεί).
    Επίσης πρέπει να διαχωρίσουμε την πολιτική βία, που χρησιμοποιούν οι “αριστεριστές”, από την ρατσιστική βία (λεκτική και σωματική) των νεοναζί. Όχι πως δεν υπάρχουν και “μπουμπούκια” στο χώρο των “αριστεριστών” που είναι φετιχιστές της βίας (βία για τη βία), αλλά δεν είναι αυτή η συνήθης πρακτική του χώρου, που προτάσσει τη διαλεκτική και τον ακτιβισμό, χωρίς βία.
    Αντίθετα, για τη Χ.Α. η βία είναι η τροφή τους, το πολιτικό τους πρόταγμα. «Να “καθαρίσουμε” τους μετανάστες, να “καθαρίσουμε” τους αριστερούς, να “καθαρίσουμε” τους εθνο-προδότες, να “καθαρίσουμε” τους μη άριους». Οι ίδιοι τα λένε. Και το χειρότερο είναι ότι το κάνουν κιόλας.
    Και για να μην πηγαίνουμε μακριά, δες τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και σε τοπικό επίπεδο. Πουθενά δεν υπάρχει περιστατικό άσκησης βίας από “αριστεριστές”. Δραστηριοποιούνται στην Κορινθία εδώ και πολλά χρόνια ακόμα και αναρχικές- αντιεξουσιαστικές ομάδες. Έχουν πειράξει ποτέ κανέναν; Όχι.
    Δες τι γίνεται και από την άλλη πλευρά, των νεοναζί. Πέρα από το περιστατικό που ανέφερε σε προηγούμενο σχόλιο, πόσα άλλα κεφάλια έχουν ανοίξει; Πόσους ανθρώπους έχουν απειλήσει; Σε πόσα παιδιά έχουν ασκήσει λεκτική βία; Πόσους μετανάστες έχουν μαχαιρώσει; Πόσες φορές έχουν βάλει φωτιά στα βαγόνια όπου διαμένουν μετανάστες; Τα περιστατικά είναι άπειρα. Και μιλάμε για την περιοχή όπου ζούμε. Βλέπεις μπροστά στα μάτια σου (αν τα έχεις ανοικτά…) ποια πλευρά ασκεί βία…

  22. Ανώνυμε (5 Μαΐου 2012 12:43 μ.μ.), στο “Κατράντζο” δεν κάηκε κανείς, όπως προβοκατόρικα αναφέρεις (συνήθης πρακτική του χώρου που υπερασπίζεσαι). Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, το παρακράτος και οι προβοκάτορες έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους.
    Το τέλος της αριστερής ιδεολογίας που το είδες; Έχεις δει πουθενά τα ποσοστά που δίνουν τα γκάλοπ στα αριστερά κόμματα; Καλύτερα μην τα δεις και μην μάθεις και τα αποτελέσματα των αυριανών εκλογών. Θα τρομάξεις!
    Δεν σε αποκάλεσα εγώ φασίστα. Συ είπας…

  23. Niaou, kaikan. 3.07 nixta stis 19-12-80 minion-katratzos taftoxrona,3-6-81 klaoudatos ke atene,4-7-81 dragonas ke lampropoulos ston pirea taftoxrona klp, ala re niou afta ta kanane oi provokatores, io praktores tou imperialismou,oi exthroi tou laou,oi ipostiktes tou kefaleou, ta afedika , oi praktores tou nato ke tis eok,to parakratos tis deksias,oi fasistes klp, ke oxi oi ARISTEROI…ke se kapia fotia enos akomi ktiriou opos oli nthimounte nomizo itan epetios politexniou -oxi tis marfin- kaikan zodanoi 7 provokatores pou evgazan to psomaki tous..ke kati alo, signomi apo tous anagnostes pou tha miliso me ivri, ala niaou ise komounistis…

  24. Ανώνυμε (5 Μαΐου 2012 2:17 μ.μ.), το ψέμα και η συκοφαντία σου συνεχίζονται. Κανείς δεν κάηκε στο “Καστράντζο”, μόνο το κτίριο (μαζί με το Μινιόν). Τουλάχιστον προσπάθησε να βασίσεις τα επιχειρήματά σου (μακάρι να είχες κιόλας) σε πραγματικά γεγονότα, όχι σε μισές “αλήθειες”.
    Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρθηκες στη 17Ν, σε ενημερώνω ότι άσκησε κριτική στον εν λόγω εμπρησμό σε προκήρυξή της (ενώ και ο ΕΛΑ καταδίκασε την ενέργεια).
    Φοβερή ύβρις το “κομμουνιστής”…
    Πάντως αν δεις κανέναν δεξιό εθνικιστή να γράφει σε greeklish, πες του πως χρήζει άμεσης σοβαρής ψυχιατρικής παρακολούθησης.

  25. Niaou, psema ke sikofadia lipon!! parakalo tous anagnostes na pliktrologisoun- κ μαρουσηs- ke tha doun ta onomata ke to xroniko tis anadris epithesis tou oxlou ton komouniston stis 10-1-91 pou ekapsan zodanous 4 sinathropoumas pou tolmisan na ergazode ke oxi na simetexoun stin apergia..ta idia akrivos me tous nekrous tis marfin ..opos vlepis NIAOU den ksexname gia tromaksis ligaki…

  26. Ανώνυμε (5 Μαΐου 2012 11:23 μ.μ.), άλλο “Καστράντζο” (1981), άλλο “Κ. Μαρούσης” (1991). Άλλαξες πλευρό; Μόνος σου λοιπόν ομολογείς ότι τα περί νεκρών στο “Καστράντζο” ήταν ψέμα και συκοφαντία και το γύρισες σε άλλο περιστατικό.
    Να υποθέσω φυσικά ότι δεν γνωρίζεις τι είχε προηγηθεί (την προηγούμενη μέρα) του περιστατικού στο “Κ. Μαρούσης”. Το όνομα Νίκος Τεμπονέρας σου λέει κάτι; Αν όχι, μήπως σου λέει κάτι το όνομα του δολοφόνου του; Του ομοϊδεάτη σου Γιάννη Καλαμπόκα, τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας;
    Όπως και να έχει, τέτοια περιστατικά (Κ. Μαρούσης, Marfin) τα καταδικάζει κάθε υγιής άνθρωπος. Και τα είχαν καταδικάσει όλες οι παρατάξεις και όλοι οι χώροι ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Πόσο μάλλον η αριστερά, για την οποία η ανθρώπινη ζωή έχει τη μεγαλύτερη αξία.
    Ωστόσο, πώς ξέρεις ποιος είναι ο ένοχος αυτών των πράξεων, όταν κανείς άλλος δεν το γνωρίζει; Μήπως ήσουν εκεί ή μήπως είσαι εσύ ο δράστης- προβοκάτορας;

    Το “χάσαμε” όμως και παρασύρθηκα κι εγώ. Το θέμα μας δεν είναι η διαμάχη αριστεράς- δεξιάς και τα εγκλήματα των μεν ή των δε. Εδώ μιλάμε για νοσταλγούς του Χίτλερ- νεοναζί- εχθρούς της ανθρωπότητας- εχθρούς της πατρίδας μας.
    Και σε μια χώρα που υπέφερε από τους ναζί και τους αντιστάθηκε όσο καμία άλλη, θεωρώ αυτονόητο ότι θα έπρεπε κάθε άνθρωπος (είτε είναι αριστερός, είτε δεξιός, είτε κεντρώος, είτε αναρχικός, είτε οτιδήποτε άλλο) αν όχι να τους “πολεμάει” (όπως έκαναν οι πρόγονοί μας), τουλάχιστον να τους “γυρνάει την πλάτη” (αν και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί θα επιτεθούν πισώπλατα!) και σε καμία περίπτωση να μην τους ψηφίσει. Διαφορετικά, ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη των πράξεων του για αυτά που θα έρθουν. Και πιστέψτε με, θα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσα έχουμε βιώσει μέχρι τώρα…

  27. Φίλε Niaou, συγχαρητήρια για το κουράγιο σου να προσπαθείς να πείσεις ανθρώπους που δεν πρόκειται να συμφωνήσετε ποτέ. Χαίρομαι που διαβάζω τέτοια κείμενα και χαίρομαι που το loutrakiblog δίνει τη δυνατότητα να γίνει ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος. Δεν νομίζω ότι συζήτηση αυτού του επιπέδου μπορεί να γίνει σε άλλα blogs. Και πάλι μπράβο.

  28. Ας πούμε λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή (που πιθανότατα μπαίνει και άνετα). Μπορεί να μας πει τις θέσεις της για την Υγεία, την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, την Οικονομία; Ξέρει κανείς ότι δεν έχουν καμία θέση για όλα αυτά τα ασήμαντα πράγματα;
    Και κάτι άλλο που άκουσα πρόσφατα και μου άρεσε και θα ήθελα να απαντήσει ο φίλος Μπετόβλακας: Αν φύγουν όλοι οι μετανάστες και τα υπόλοιπα κράτη διώξουν τους Έλληνες μετανάστες (πάνω από 4 εκατομμύρια) και επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα έχει μεγάλη σημασία αν χάνω τη δουλειά μου από ημεδαπό ή από αλλοδαπό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog