Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Ολυμπιακός του Μαρινάκη

- Advertisement -

Ο νέος προπονητής, οι μεταγραφές, η ελληνοποίηση, το μπάτζετ, οι ανανεώσεις των συμβολαίων, τα πάντα όλα είχε… ο μπουφές με μπόλικο φρέσκο ψάρι του Βαγγέλη Μαρινάκη και των υπολοίπων στελεχών του Ολυμπιακού στο γεύμα με τους δημοσιογράφους…

Συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις υπήρξαν, αλλά όχι κάτι οριστικό.

Βγήκε όμως το πλάνο, το περίγραμμα, το σχέδιο γύρω από το οποίο θα βαδίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια. Όχι βέβαια ότι δεν έπεσαν και… στοιχεία στο τραπέζι, όχι ότι δεν θα διαβάσετε σε αυτό το κομμάτι και για όλα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα στον Τύπο, ή το ποιος είναι ο επικρατέστερος προπονητής, απλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση-γεύμα του προέδρου του Ολυμπιακού και όλων των σημαντικών στελεχών της ΠΑΕ με δημοσιογράφους σε ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο.

Το οριστικό είναι ότι ο Μαρινάκης θέλει ξένο προπονητή και θα πάρει ξένο προπονητή που θα είναι Ισπανός, Πορτογάλος ή ίσως και Γάλλος. Το οριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην κατεύθυνση της ελληνοποίησης. Ετσι, πέρα από την επιστροφή του Μήτρογλου και τον ερχομό του Τάτου και του Σιόβα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν και μία δύο τουλάχιστον ακόμη μεταγραφές Ελλήνων παικτών.

Τέλος, υπάρχει στόχος για την ανεύρεση ενός μεγάλου ξένου παίκτη για τη μεσαία γραμμή, αλλά μεγάλου όχι μόνο με την έννοια του γνωστού ονόματος και της εγνωσμένης αξίας, αλλά και της ηγετικής φυσιογνωμίας, στην οποία μετά την αποχώρηση του Ορμπάιθ και την πιθανή του Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βάση. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα τα θέματα αναλυτικά…

Ο νέος προπονητής

Επιβεβαιώθηκε το ταξίδι του Γιάννη Βρέτζου στην Ισπανία για το θέμα αυτό. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε, εξηγώντας ότι μίλησε με 3-4 περιπτώσεις, σε κανέναν όμως δεν έγινε πρόταση. Και αυτό δεν συνέβη επειδή κανείς δεν έκανε στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή όλοι περιμένουν να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ναι, ο Έμερι ήταν στη λίστα, αλλά είναι πολύ δύσκολο αφού φαίνεται ότι ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε ένα βαρύ ευρωπαϊκό όνομα. Αν αύριο αλλάξει άποψη ο ίδιος, ο Ολυμπιακός μπορεί να ασχοληθεί μαζί του, αλλά είναι πολύ δύσκολη η περίπτωση του. Ο Μίτσελ είναι μία ακόμη περίπτωση που έχει παίξει, αλλά και αυτός περιμένει να δει τι θα γίνει με την Σεβίλλη. Ο προπονητής Γκράθια «κάηκε» γιατί έχει ρήτρα, όπως και ο Μαρτίνεθ.

Ο Πορτογάλος Ντομίνγκος είναι στη λίστα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει σύμφωνα με τα λεγόμενα των παριστάμενων, που τόνισαν ότι δεν αποκλείεται να είναι και Γάλλος ο επόμενος προπονητής, αν και δεν είναι το πιθανότερο. Συνεπώς, λίγες ακόμη μέρες υπομονή μέχρι να αρχίσει το ντόμινο των πάγκων στην Ισπανία και βλέπουμε.

Μεταγραφές, κυρίως Ελλήνων

Η ελληνοποίηση είναι δεδομένη επιθυμία, αλλά θα γίνει με προϋποθέσεις. Η μία είναι να βρεθούν τα κατάλληλα ταλέντα. Και υπάρχουν τέτοια και έχουν μπει στη λίστα. Ο Σκόνδρας, ο Φορτούνης, ο Βλαχοδήμος, ο Γιαννιώτας, είναι περιπτώσεις που τσεκάρονται. Για κάποιους από αυτούς ή και κάποιους άλλους θα γίνει κίνηση, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ωστόσο, να χαρακτηρίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ ως το ταβάνι της προσφοράς για την απόκτηση τέτοιας περίπτωση παίκτη.

Επιπλέον, θα γίνουν και δύο ή τρεις μεταγραφές ξένων παικτών, με βασικό στόχο ένα σπουδαίο χαφ με ηγετικά χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού και εκεί έχει πέσει το βάρος. Ναι, για αυτή τη θέση υπάρχουν δεκάδες προτάσεις, δεκάδες υποψήφιοι, από διάφορες χώρες με κάποιους από αυτούς (ανάμεσά τους ο Μασάδο) να έχουν το προβάδισμα.

Ανανεώσεις συμβολαίων

Πρόταση έχει γίνει μόνο στον Μέλμπεργκ και ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση. Τα λεφτά που του προσφέρθηκαν είναι λίγο λιγότερα από αυτά που έπαιρνε και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα απαντήσει θετικά. Ο Ορμπάιθ, αν και ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει, θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του. Ο Μακούν έχει ρήτρα απλησίαστη και η Αστον Βίλα δεν δείχνει διάθεση για να την ρίξει, οπότε και αυτός θα φύγει, όπως και ο Μαρκάνο που η Βιγιαρεάλ θέλει να τον πουλήσει για αρκετά εκατ. ευρώ. Ο δε Καζίμ δεν έπεισε και φεύγει.

Όσο για τους Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Πάντελιτς, έχουν γίνει συζητήσεις, όχι όμως και προτάσεις ανανέωσης και ακόμη δεν ξέρουν τι θα κάνουν στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη κι αν τους γίνει πρόταση, θα είναι με πολύ μικρότερες αποδοχές από τις φετινές.

Πωλήσεις παικτών

Υπάρχει μία αισιοδοξία, στα όρια της βεβαιότητας, πως θα έρθουν προτάσεις στον Ολυμπιακό για κάποιον ή κάποιους τους παίκτες της ομάδας. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να πωλήσει παίκτες γιατί έτσι φτιάχνεις το όνομά σου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτό θα γίνει στη σωστή τιμή. Μιραλάς, Τοροσίδης και Τζεμπούρ είναι τα τρία πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να πωληθεί κάποιος άλλος. Καλά λεφτά περιμένουν όμως μόνο από αυτούς τους τρεις.

Το μπάτζετ

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Παρά την πολύ καλή πορεία και στο Champions League και στο Europa League, από τα οποία ο Ολυμπιακός έβαλε ένα σωρό λεφτά στα ταμεία του, και η φετινή χρονιά θα κλείσει με ζημιές. Όχι μεγάλες, αλλά ζημιές. Βέβαια αυτό οφείλεται ότι στη φετινή χρήση υπάρχουν και τα χρήματα που δόθηκαν για να φύσουν ορισμένοι παίκτες όπως ο Ρόμενταλ, ο Ουρτάδο, ο Κοστάντσο. Και δεν ήταν λίγα αυτά τα χρήματα…

Όπως και να ‘χει, το μπάτζετ θα μειωθεί και μεταξύ μας πρέπει κιόλας να μειωθεί. Όταν φτάνεις στο σημείο να μπαίνεις μέσα ακόμη και φέτος, κάτι δεν κάνεις σωστά. Και ο Ολυμπιακός θα το μαζέψει το μπάτζετ του διότι ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ πλέον είναι πολύ αυστηρός.

Πάντως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έβαλαν και μία ακόμη παράμετρο που είναι η εφορία και ομολογώ ότι και εγώ ξαφνιάστηκα με το νούμερο. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε φέτος περίπου 23 εκατ. ευρώ για την χρήση της χρονιάς. Προσέξτε, όχι για χρέη του παρελθόντος, αλλά για τη φετινή χρήση. Με λίγα λόγια, όλα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ πήγαν στην εφορία!!!

Οι εντός των τειχών αντίπαλοι

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για μία ακόμη φορά τόνισε ότι είναι πολύ κακό για το ποδόσφαιρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟ η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, ευχήθηκε να βρεθεί λύση -ακόμη και να πετύχει το εγχείρημα του Γιάννη Αλαφούζου- ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του για τους Γερουλάνο, Μπιτσαξή. Ακόμη και εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο κεφάτος Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά αυτό ήταν μόνο για τους παρόντες και όχι για όλους…

Στο δια ταύτα και στο τι καταλάβαμε εμείς…

Ο Ολυμπιακός θα πάρει προπονητή, μάλλον τον Πορτογάλο Ντομίνγκος Πασιένσια (πρώην της Μπράγκα) και αουτσάιντερ είναι ο Μίτσελ. Θα πάρει 2-3 Ελληνες, με πιο πιθανό τον Σκόνδρα και τον Γιαννώτα να έχει σοβαρές πιθανότητες. Ο Μασάδο είναι ο επικρατέστερος χαφ, ειδικά αν αποκτηθεί και Πορτογάλος προπονητής, ενώ του Βιεϊρίνια είναι πολύ δύσκολο. Το μπάτζετ θα μειωθεί, όπως επίσης και οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας.

Πηγή: sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog