Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μόνο εσύ τον κυβερνάς!

- Advertisement -

Δεν έχει βρει απλά το κουμπί του! Έχει βρει και με ποιον θα… ήθελε να παίζει συνέχεια…

Η αγριεμένη ΑΕΚ επικράτησε με το ίδιο σκορ και την ίδια εμφατικότητα του Παναθηναϊκού (2-0) κι έγινε η μόνη ομάδα που τον έχει νικήσει δυο φορές φέτος.

Το γκολ του Μάκου και η απόδειξη πως ο Κλωναρίδης μπορούσε να πετύχει ακόμα ομορφότερο από την προηγούμενη φορά φώναξαν πως η «Ένωση» είναι παρούσα στη μάχη για το Champions League.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 5 (1-3)
ΠΑΟΚ 4 (2-1)
ΑΕΚ 3 (2-1)
Ατρόμητος 2 (2-2)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

ΑΕΚ-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Πώς έπαιξαν

Μικρο-εκπλήξεις (εκτός από φανερά επιθετικές βλέψεις) παρουσίασαν οι ενδεκάδες που επέλεξαν οι δυο τεχνικοί. Ο μεν Κωστένογλου, λοιπόν, μετέφερε τον Γεωργέα στα χαφ (στη θέση του Βάργκας που έμεινε εκτός αποστολής) και διατήρησε τον Σιαλμά (αντί του έτοιμου Κλωναρίδη) στα δεξιά της επίθεσης. Την ίδια ώρα, ο Φερέιρα άφηνε εκτός τους Ζέκα, Καραγκούνη και Κατσουράνη και ξεκινούσε βασικούς τους Νίνη και Τοτσέ.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γεωργέας, Μάκος και Καφές (σε πιο επιτελικό ρόλο) και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος.

Το 4-3-3 των «πράσινων», από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ ήταν οι Σιμάο, Βιτόλο και Νίνης (με δημιουργικές πρωτοβουλίες) και στην τριάδα μπροστά τους οι Κουίνσι (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Τοτσέ (κορυφή).


 Το ματς

Κανονικά ο Παναθηναϊκός θα ‘πρεπε να νιώθει «σαν στο σπίτι» του στο ΟΑΚΑ. Να μην στριμώχνεται όπως μπορεί να συμβεί μακριά απ’ αυτό. Η ΑΕΚ που μπήκε, όμως, στο γήπεδο, δεν μπορούσε να μη γίνει το «αφεντικό του σπιτιού». Όχι εκμεταλλευόμενη μονάχα την ατυχία του αντιπάλου (αναγκαστικές αλλαγές Σπυρόπουλου-Νίνη). Ούτε ότι η επιστροφή του Γεωργέα στα χαφ τη βοηθούσε να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα. Αλλά και ότι οι παίκτες της έβγαιναν συνέχεια πρώτοι σ’ αυτήν.

Κι αφού τη μία και μοναδική φορά που εδέησε να το κάνει παίκτης του Παναθηναϊκού (ο Καραγκούνης στο κόρνερ του Λεονάρντο) ο Μάκος το εξαργύρωσε με… κεραυνό, η «Ένωση» πήρε φωτιά! Και θα έστελνε και με δεύτερο «έγκαυμα» την ομάδα του Φερέιρα στ’ αποδυτήρια, αν ο Καρνέζης δεν αρνούνταν εντυπωσιακά να φάει ίδιο γκολ από τον Λεονάρντο ή ο Σιδηρόπουλος δεν αρνούνταν να δώσει πέναλτι στο ακούσιο (αλλά απλωμένο) χέρι του Βύντρα.

Η ΑΕΚ πήγε φουριόζα στο ημίχρονο. Το τέταρτο της ανάπαυλας, όμως, αποδείχθηκε αρκετό για να… ξεθυμάνει. Οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν από νωρίς να σκέφτονται το πώς θα κρατήσουν το σκορ και παραλίγο να το πληρώσουν. Όμως η επιμονή του Παναθηναϊκού να βασίζεται σε μεμονωμένες προσπάθειες που κατέληγαν σε άψυχα τελειώματα (Κουίνσι-Χριστοδουλόπουλος) ή στον σταθερότατο Κωνσταντόπουλο, δεν την τιμώρησε.

Η ίδια, όμως, δεν θα αποδεικνυόταν το ίδιο… επιεικής. Έστω κι αν έτσι φάνηκε προσωρινά όταν η εντυπωσιακή κεφαλιά του Λεονάρντο δεν κατέληξε για εκατοστά μέσα. Διότι μπορεί εκείνη να τη σταμάτησε το δοκάρι, αλλά τον άπιαστο Κλωναρίδη δεν μπόρεσε κανείς να τον σταματήσει, πριν περάσει την μπάλα από την τρύπα της βελόνας και ράψει ακόμα ομορφότερο «κοστούμι» από εκείνο του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό.

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog