Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προγράμματα 250 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή υπόγραψε την έγκριση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος που είχε υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 130 εκατ. ευρώ…

Ο κ. Τατούλης σημείωσε πως με το πρόγραμμα αυτό θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των χωριών που αποτελούσαν τις παλιές κοινότητες και θα γίνει προσπάθεια να αμβλυνθούν ενδοπεριφερειακές ανισότητες, ενώ συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύγκληση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης, προκειμένου να «τρέξει» γρήγορα το πρόγραμμα.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η κατάρτιση ενός προγράμματος σημαντικών έργων, για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που φτάνει περίπου τα 100 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχει, είπε, η πολιτική συμφωνία αμέσως μόλις υποβληθεί το πρόγραμμα αυτό στα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών να εγκριθεί και με αυτή τη δυνατότητα να επιτύχει η περιφέρεια σημαντικές υποδομές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής, αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων ώστε μελετητικά να προσεγγίσουμε τον καινούργιο σχεδιασμό για την 5η Προγραμματική Περίοδο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έγινε αποδεκτή, για τη δημιουργία περιφερειακού ταμείου επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας 22,5 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει την προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε πως πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που η ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης ανήκει στην αιρετή περιφέρεια, η οποία έχει ολοκληρωμένη προσέγγιση και τεχνογνωσία να διαχειριστεί τα απαραίτητα κεφάλαια δίνοντας λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων.

Εξήγησε πως στόχος του ταμείου αυτού είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και των επιχειρήσεων με εξαγωγική κατεύθυνση, ενώ παράλληλα σημείωσε πως απ’ αυτό το ταμείο θα εξασφαλιστεί και η επιδότηση επιχειρηματικών σχεδίων πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση και ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά ανάγκες μελετών.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο επιμελητηριακός κόσμος της περιφέρειας είναι σύμφωνος με το ταμείο επιχειρηματικότητας κι εκτίμησε πως η τεχνική, τεχνοκρατική ομάδα του προγράμματος σ’ ένα εξάμηνο θα έχει ολοκληρώσει όλες τις δομές για να ξεκινήσει το πρόγραμμα και τόνισε πως για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί στοίχημα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog