Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σαρκοζί: Πολιτική τέλος, θα ασχοληθώ ξανά με την δικηγορία

- Advertisement -

Έτοιμος να επιστρέψει στο… μεροκάματο είναι ο Νικολά Σαρκοζί μετά την αποτυχία του να εκλεγεί για δεύτερη συνεχή φορά πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας…

Ήδη από την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δήλωνε σε ορισμένους δημοσιογράφους πως δεν θα συνεχίσει την ενασχόλησή του με την πολιτική εάν έχανε τις εκλογές. Ωστόσο οι δηλώσεις του ήταν ασαφείς με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να βγάλει κάποιο σίγουρο συμπέρασμα για το τί θα κάνει ο Νικολά μετά την 6η Μαΐου.

Μετά τις 15 Μαΐου οπότε και θα μεταβιβάσει το προεδρικό αξίωμα στον νικητή των εκλογών, τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να ασχοληθεί ξανά με το επάγγελμα της δικηγορίας. Αυτό το αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Φράνκ Λουβριέ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του.

«Είμαι έτοιμος να ξαναγίνω ένας Γάλλος μεταξύ των Γάλλων (…) η θέση μου δεν θα είναι πλέον η ίδια», είπε σε δημόσια δήλωσή του, διαγράφοντας τη λέξη «ποτέ» από το κείμενο της ομιλίας του, σύμφωνα με την σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaîné», μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από ένα στενό του συνεργάτη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατέχοντας ακόμη μετοχές στο δικηγορικό γραφείο του συνεταίρου του Αρνό Κλόντ, ο Σαρκοζί αναμένεται σε κάθε περίπτωση γρήγορα να επανεγγραφεί στον δικηγορικό σύλλογο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Φράνκ Λουβριέ, σύμβουλό του σε θέματα επικοινωνίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί έγινε δικηγόρος, μετά από νομικές σπουδές πριν από τριάντα χρόνια, μια καριέρα που διακόπηκε όταν έγινε υπουργός, καθώς τα καθήκοντα του μέλους της κυβέρνησης, όπως και εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ασυμβίβαστα με το επάγγελμα αυτό.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog