Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για το ομόλογο των 435 εκατ.»

- Advertisement -

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να αποφασίσουν για το εάν θα πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν έχει περιληφθεί στο PSI και λήγει στις 15 Μαΐου…

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, στο πρακτορείο Reuters, έχει δοθεί στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εξόφλησης ή όχι του ομολόγου από το Δημόσιο.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) φέρονται να θεωρούν ότι η πληρωμή του συγκεκριμένου ομολόγου δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση για το τι θα πράξει με τα υπόλοιπα ομόλογα, ύψους περίπου 6,1 δισ. ευρώ, τα οποία, επίσης, υπάγονται σε αλλοδαπό δίκαιο και δεν δέχθηκαν να συμπεριληφθούν στο PSI.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στους κατόχους των ομολόγων που δεν θα δεχθούν να ενταχθούν στο PSI.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog