Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν Βγαίνουμε από την Ευρωζώνη με Καταγγελία του Μνημονίου.

- Advertisement -

Ο πανικός των κομμάτων του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜ.ΑΡ), τόσο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών όσο και μετά τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν και δείχνουν καταποντισμό του μνημονιακού μετώπου, οδηγεί τα κόμματα αυτά να μιλούν όλο και με περισσότεροι μανία για επιστροφή στη δραχμή αν καταγγελθεί το μνημόνιο.

            Κάποιοι το προχωράνε περισσότερο, όπως για παράδειγμα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι όπου η Σοφία Βούλτεψη μιλά πλέον όχι για δραχμή αλλά για ανταλλακτική οικονομία αποδεικνύοντας τόσο την αθλιότητα τους όσο και τον πανικό τους.

Τι θα γίνει όμως αν καταγγείλουμε το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση;

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να ισχύσει το PSI κάτι που σημαίνει ότι το κούρεμα δεν ισχύει. Έτσι φορτωνόμαστε πάλι με τα 107 δις αλλά απαλλασσόμαστε από τα 130 δις που μας δανείζουν οι Τροϊκανοί. Από εκεί και πέρα με σύσταση ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου), θα φανεί αν υπάρχει χρέος και πόσο είναι αυτό.

Το χειρότερο (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) που μπορεί να συμβεί στην χώρα είναι να σταματήσουν να μας δανείζουν για να πληρώσουμε τους τόκους τους. Με λίγα λόγια θα σταματήσουν να μας δίνουν χρήματα για να πληρώνουν τους εαυτούς τους.

Η Ελλάδα αυτό που οφείλει να κάνει λοιπόν και θα κάνει, μέσα από το ευρώ, είναι να νοικοκυρέψει αυτό το κράτος σπατάλης.

Η Ελλάδα μέσα από τον προϋπολογισμό της θα πληρώνει τα έξοδα της και το ποσό του πλεονάσματος καθώς υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια, θα πηγαίνει στα όποια χρέη έχουμε.

Η Ελλάδα δεν φεύγει από το ευρώ όμως και για άλλους λόγους.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα δεν παίρνει μόνο χρήματα από την Ευρώπη αλλά πληρώνει κιόλας και μάλιστα τεράστια ποσά.

Η αλήθεια είναι και θα αποδειχθεί μετά από τον Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο, ότι η Ευρώπη χρωστάει στην Ελλάδα και οι πολιτικοί της Ελλάδας χρωστάνε στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα. Το μόνο που χρωστάει η Ελλάδα σε όλη αυτήν την ιστορία είναι κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια στον λαό της. 

 
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog