Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλοι οι διεκδικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ δίνουν το παρών στο Ράλλυ Ακρόπολις 2012!

- Advertisement -



Με 55 πληρώματα θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 24 Μαΐου, στις 17:00, εμπρός από το Ζάππειο Μέγαρο το Ράλλυ Ακρόπολις 2012…
Έχοντας να περάσουν το σκόπελο του Ράλλυ Αργεντινής, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, πληρώματα και αυτοκίνητα θα προετοιμαστούν για το σκληρότερο αγώνα του πρωταθλήματος, ο οποίος φέτος έχει μεγαλώσει τόσο σε διάρκεια όσο και αναφορικά με το μέγεθος της διαδρομής του.
Οι πρωτοπόροι μέχρι στιγμής στην κατάταξη Loeb-Elena με το Citroen DS3 WRC, μετά το ατύχημα του 2009, αλλά και την αδυναμία τους να επικρατήσουν πέρυσι των ομόσταυλών τους (τότε) Ogier-Ingrassia, θα προσπαθήσουν και πάλι να πάρουν τη νίκη επί ελληνικού εδάφους, ίσως με περισσότερο πείσμα από ποτέ, αφού η μέχρι τώρα πορεία τους στο θεσμό δεν τους έχει επιτρέψει να χτίσουν μια ικανοποιητική διαφορά από τους ανταγωνιστές τους στο βαθμολογικό πίνακα. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η επίσημη πρώτη του Mikko Hirvonen πίσω από το τιμόνι του δεύτερου εργοστασιακού Citroen DS3 WRC στην Ελλάδα, ο οποίος θα επιχειρήσει να επαναλάβει ό,τι πέτυχε για λογαριασμό της Ford το 2009: να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τις εντυπώσεις ωστόσο αναμένεται να κερδίσει και ο Petter Solberg, ο οποίος ύστερα από 3 χρόνια κατά τα οποία συμμετείχε ως ιδιώτης, επέστρεψε σε εργοστασιακή ομάδα (Ford WRT) και μάλιστα αποδεικνύεται άκρως ανταγωνιστικός ήδη από την αρχή του Πρωταθλήματος. Η ίδια ομάδα, επιβεβαίωσε πως στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Νο1 οδηγός της, ο πάντα ταχύς Jari-Matti Latvala ο οποίος έμεινε εκτός του Ράλλυ Αργεντινής εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κάνοντας σκι. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Έλληνες θεατές μπορεί να μη δουν τα Mini JCW WRC της Prodrive και μαζί τον Dani Sordo, ωστόσο το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC θα εμφανιστεί επί ελληνικού εδάφους με τους Armindo Araujo και Paulo Nobre. Το «χορό» των WRC συμπληρώνουν όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, ανάμεσά στους οποίους οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι Ott Tanak και Evgeny Novikov, αμφότεροι για λογαριασμό της M-Sport Ford WRT, o Mads Ostberg που με το Ford Fiesta RS WRC κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Μεξικό, o Thierry Neuville με ακόμα ένα Citroen DS3 WRC κ.ά.
Παρόντες στο Ράλλυ Ακρόπολις φέτος θα είναι και 10 συμμετέχοντες στην κατηγορία Παραγωγής, καθώς και οι νεαροί αγωνιζόμενοι στην κατηγορία WRC Academy, η οποία με 11 συμμετοχές αναμένεται να επίσης να έχει υψηλό ενδιαφέρον, αφού τα Ford Fiesta R2 θα βρεθούν για πρώτη φορά στα απαιτητικά ελληνικά χώματα, συμμετέχοντας στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα την Πέμπτη (Κινέττα), στις ε.δ. της Παρασκευής και στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου.
Επτά ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσά τους και ο περυσινός Πρωταθλητής Ράλλυ, Λάμπρος Κύρκος, με το Γιώργο Πολυζώη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, τη στιγμή, ωστόσο, που το ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς ο αγώνας – συγκεκριμένα το πρώτο σκέλος του Σαββάτου και η Κυριακή- προσμετρά στο ελληνικό Πρωτάθλημα (οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 9 Μαΐου).
Αγωνιζόμενοι από 32 χώρες θα βρεθούν στο Ράλλυ Ακρόπολις από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου, απέναντι σε 22 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 410 χλμ. Μείνετε συντονισμένοι στο ραντεβού την Ελλάδας για 58η φορά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ!
Δείτε εδώ τον πίνακα συμμετεχόντων με αριθμητική σειρά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog