Από τα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας για τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και Κουβέλη, προκύπτει η έντονη ανησυχία του Κάρολου Παπούλια για το μέλλον της χώρας και το μέλλον του τραπεζικού συστήματος…

Στην εισήγησή του ο κ. Παπούλιας αναφέρει πως είχε μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος του είπε πως η κατάσταση στις τράπεζες είναι πολύ δύσκολη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Παπούλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς μέσα σε μία ημέρα μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οι αναλήψεις και οι εκροές ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνει την είδηση του NewsIt που αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων οι καταθέτες τραβάνε τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα, ανέφερε ότι σε αυτά τα ποσά δεν προστίθονται οι όλες οι εντολές που πήραν οι τράπεζες για να μετατρέψουν σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου και σε άλλα τέτοια πράγματα κι αν αυτά συνυπολογιστούν το ποσό από 700 εκτοξεύεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι πιο δραματικές, αλλά δεν υπάρχει πανικός. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Προβόπουλος στον κ. Παπούλια υπάρχει μεγάλος φόβος που μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό, ενώ έκανε λόγο για πολύ μικρή αντοχή των τραπεζών.

newsit.gr