Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος τελικός (22:00 ΕΤ1)

- Advertisement -

Με φόρα από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, και με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να είναι εκείνος που καλείται να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η «άλωση» της Πόλης στον τελικό του Final 4 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι Πειραιώτες υποδέχονται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο τελικό της σειράς των πλέι οφ της Α1 (17/05, 22.00, ΕΤ1)…

Στον αντίποδα, ο -«εκθρονισμένος» από το βάθρο της Ευρωλίγκας- Παναθηναϊκός, με κίνητρο την επιστροφή στις επιτυχίες και την κατάκτηση του τελευταίου στόχου της χρονιάς, μετά το Κύπελλο Ελλάδας, θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί που έχει «οικοδομήσει» σε διαδοχικά πρωταθλήματα (εάν το πάρει θα είναι το δέκατο διαδοχικό), αλλά και στις χαρές του κόσμου του. Οι φετινοί τελικοί συγκεντρώνουν τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κόσμου όχι μόνο εντός των συνόρων, καθώς πρόκειται για τους θριαμβευτές της Ευρώπης των τελευταίων δύο ετών…

Ο Ολυμπιακός, που διεκδικεί το δέκατο τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία του και πρώτο από τη χρονιά του triple crown, δηλαδή από το 1997, έχει και φέτος το πλεονέκτημα της έδρας. Η διαφορά με πέρυσι είναι πως φέτος δεν θα παλέψει για την «κούπα» κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης -αυτό θα το κάνει ο Παναθηναϊκός, που έχασε την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη, αλλά δεν θέλει να πάθει το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε μια χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, στον τελικό του Ελληνικού.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τον 14ο τίτλο τους τα τελευταία 15 χρόνια και 33ο στην ιστορία τους. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να επαναλάβουν ό,τι πέτυχαν πέρυσι, αλλά και τις σεζόν 1998-1999 και 2008-2009, δηλαδή να «σπάσουν» το πλεονέκτημα έδρας του «αιωνίου».

Ο νικητής και πρωταθλητής Ελλάδας θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τη σειρά να ξεκινάει από το ΣΕΦ. Έχοντας τη συμπαράσταση 12.000 φιλάθλων του και υπό τη θέα της κούπας που κατέκτησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να ξεκινήσει με το… δεξί τη σειρά, διατηρώντας το πλεονέκτημα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου έκαναν… πλύση εγκεφάλου στους παίκτες τους για να ξεχάσουν το θρίαμβο του Final 4, ενώ το ιατρικό επιτελείο δούλεψε πάρα πολύ στον τομέα της αποκατάστασης, αφού οι Πειραιώτες προέρχονται από δύο απαιτητικά παιχνίδια και μάλιστα σε διάστημα μόλις τριών ημερών.

Μοναδικό πρόβλημα παραμένει ο Έισι Λο, ο οποίος αγωνίστηκε σφίγγοντας τα δόντια στον τελικό της Ευρωλίγκας και, όπως είναι επόμενο, η κατάσταση του τραυματισμού του (διάστρεμμα στο δεξιό αστράγαλο) επιδεινώθηκε. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα αγωνιστεί στον πρώτο τελικό, με την προσπάθεια στον Ολυμπιακό να επικεντρώνεται στο να είναι έτοιμος για τη συνέχεια της σειράς των αναμετρήσεων που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Εξάλλου, δεν πήρε μέρος ούτε στην προπόνηση της Τετάτρτης (16/05), στην οποία έδωσαν το παρών οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού το κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι τεράστιο. Οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν πεισμώσει μετά τον άδικο αποκλεισμό τους από τον τελικό της Ευρωλίγκας και την απώλεια του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης κι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν να τους ξεφύγει και αυτός ο τίτλος.

Στους «πράσινους» έχουν πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και παρά το γεγονός πως αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της σειράς, σεβόμενοι απόλυτα τον αντίπαλό τους, δηλώνουν πανέτοιμοι για το «σπάσιμο» της έδρας του Ολυμπιακού. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που δεν αγωνίστηκε στο «μικρό» τελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Μπαρτσελόνα εξαιτίας ενοχλήσεων στη γάμπα είναι πανέτοιμος.

Υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ, με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ να εκφράζει τη στήριξή του σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Μυστικά μεταξύ των δύο αντιπάλων δεν υπάρχουν, κάτι που είναι λογικό, δεδομένου πως έχουν ήδη παίξει τρεις φορές φέτος (δύο στο πρωτάθλημα και μία στον τελικό του Κυπέλλου), με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2-1 νίκες. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως και τα δύο τεχνικά επιτελεία δεν κρύβουν εκπλήξεις, εν όψει του σημερινού (17/05, 22.00) πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, που σύμφωνα με όλους θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog