Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ναι» από τον Αλ. Τσίπρα για το debate

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του στενού του συνεργάτη Νίκου Παππά – «το ντιμπέϊτ Τσίπρα – Σαμαρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον» έγραψε χθες στο twitter –απάντησε θετικά στην πρόσκληση της ΝΔ για τηλεμαχία των δυο…

Ο Γιάννης Μιχελάκης τοποθέτησε το ντιμπέιτ την τελευταία εβδομάδα των εκλογών καθώς στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχει αποκαλυφθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην τηλεμαχία θα αποδομηθεί από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα κατά την ομιλία του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Με μεγάλη χαρά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε» ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για τηλεοπτική αναμέτρηση.

«Τον καλωσορίζουμε στο φως της δημοσιότητας. Έναν μήνα ήταν κρυμμένος. Έκανε μόνο ντιμπέιτ με δικά του στελέχη. Δεν ήθελε συνάντηση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών εν συνόλω. Δεν ήθελε ούτε κατ’ ιδίαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

– Π. Σκουρλέτης: Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις που θα υπάρξουν

Θετικός σε αυτήν την προοπτική εμφανίστηκε και ο κ. Μιχελάκης στις δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ Fm παραπέμποντας στη διακομματική επιτροπή. Σημειώνεται πάντως ότι και στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ κατ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ροκανίσει το χρόνο μέχρι τις κάλπες προκειμένου να μην γίνει το ντιμπείτ το οποίο πολλοί από τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούσαν ότι έπρεπε να γίνει ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΝΔ και τον κ. Βενιζέλο.

Τη συζήτηση παρακολουθούν από κοντά τα επιτελεία όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ το οποίο πίεσε πολύ τη Λ. Συγγρού για την τηλεμαχία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «με διάφορα προσχήματα προεκλογικά τίναξε στον αέρα το debate μεταξύ των αρχηγών».

Η Ιπποκράτους σε αυτή τη φάση επιχειρεί να «βάλει» στη συζήτηση και τον κ. Βενιζέλο με την υπενθύμιση ότι την τηλεμαχία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν την ήθελε ο κ. Σαμαράς. Η κ. Γεννηματά πρότεινε τηλεοπτικές συζητήσεις – δηλαδή περισσότερες από μια – μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων – θέση που εν πολλοίς απηχεί και την άποψη που υπάρχει στο επιτελείο του Φ. Κουβέλη.

Στη ΝΔ πάντως επί του παρόντος δείχνουν σχεδόν αδιαφορία για τις αιτιάσεις της Ιπποκράτους σχετικά με το debate. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Μιχελάκης δεν απάντησε στην ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά και όπως θεωρούν πολλά «γαλάζια» στελέχη η Λ. Συγγρού δεν πρόκειται να ασχοληθεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο με το ΠΑΣΟΚ ούτε για το θέμα του debate…

real.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog