Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περί μετανάστευσης – Μήνυμα αναγνώστη

- Advertisement -

Η Ελευθερία και η Αυτοδιάθεση των λαών είναι εφικτές όταν η ιστορική μνήμη διατηρείται και γίνεται δίδαγμα για το μέλλον…

19 Μαΐου 1919, απόβαση στην Σαμψούντα του Κεμάλ και λίγα χρόνια μετά πάνω από 200.000 σφαγιασμένοι Ελληνοπόντιοι. Μια γενοκτονία αποτέλεσμα της κυριαρχικής και φασιστικής πολιτικής των εθνοκαθάρσεων του νεοτουρκικού Κεμαλικού κράτους, που προσπάθησε ν’ αφανίσει ακόμα και τα χνάρια ενός πολιτισμού κοινοτήτων, που στην πλειοψηφία τους αποτελούσαν το Ελληνοποντιακό στοιχείο του Ευξείνου .

Συνθέτοντας επί αιώνες οι κοινότητες αυτές το μωσαϊκό των λαών που αλληλοτροφοδοτούνταν πολιτιστικά και οικονομικά , διαθέτοντας ως χαρακτηριστικό στοιχείο την Ελευθεροφροσύνη, αποτελούσαν μονίμως το αγκάθι στα σχέδια του φασιστικού παντουρκισμού.
Ανάλογης βαρύτητας και σημασίας όμως ήταν και η εξόντωση 30.000 Ελληνοποντίων και προσφύγων από την Μικρά Ασία, από τους 400.000 πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Σοβιετική Ένωση, καταλήγοντας στα γκουλάγκ της Β.Α. Σιβηρίας, υποκύπτοντας στις απάνθρωπες συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Σταλινισμού.

Βαριά η μνήμη των απελεύθερων Ελλήνων της Σιβηρίας που επέζησαν, των Ελληνοποντίων και Μικρασιατών , καθώς και των Αρμενίων προσφύγων στην όχι και τόσο φιλόξενη Ελλάδα τα χρόνια της μετανάστευσης. Βαριά και η μνήμη των Βόσνιων της Σερβίας και Αλβανών των Σκοπίων, θύματα των Εθνοκαθάρσεων, σχετικά πρόσφατα και το ίδιο σκληρή αποτύπωση της Ιστορίας, διαγράφεται με τα θύματα των Ιμπεριαλιστικών πολέμων του Παγκόσμιου Κεφαλαίου σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία και όπου Γης.

Στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα όπου η Ιστορία θα έπρεπε να διδάσκεται βιωματικά κι αληθινά, με βασικό αξίωμα την αγάπη για την Ελευθερία, χωρίς συντμήσεις και περικοπές, χωρίς παραχαράξεις, όπως, ο «Συνωστισμός» των Μικρασιατών στην Σμύρνη ή Αποενοχοποιήσεις ‘όπως αυτή για το φασιστικό Δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Μεταξά, του ρόλου και σκοπού των Ταγμάτων Ασφάλειας, της ΟΠΛΑ στα ελεύθερα βουνά της Ελλάδας κατά την Γερμανική κατοχή, του ρόλου του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των παρακρατικών μηχανισμών κατά την εμφυλιοπολεμική και μετεμφυλιοπολεμική περίοδο και τέλος την αμφισβήτηση, ακόμα κι αυτού που αποτελεί βίωμα ακόμα σήμερα για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων της ίδιας της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973, από τον αναδυυόμενη ακροδεξιά.

Ούτε η λογική των συμψηφισμών προάγει την ειλικρινή ανάγνωση της Ιστορίας και την κατανόηση των αιτίων και των αιτιατών των ιστορικών στιγμών αποκομμένων από την χρονική συνέχεια. Ο ανελέητος βομβαρδισμός της Δρέσδης, με χιλιάδες θύματα αμάχους Γερμανούς ή η βόμβα της Χιροσίμα δεν μπορεί ν’ αντισταθμίσει ή ακόμα χειρότερα να διαγράψει το «Ολοκαύτωμα», ή την «τελική λύση», της πολιτικής των γενοκτονιών και των εθνοκαθάρσεων .

Η ιστορία όντως γράφεται από τους νικητές, αλλά στο πλαίσιο του παγκόσμιου ανταγωνισμού για την Κυριαρχία, ο ρόλος του νικητή και του ηττημένου είναι σχετικοί αλλά και εναλλασόμενοι. Στην παγκοσμιοποιημένη Ιστορία των τελευταίων δύο αιώνων, μονίμως νικητής είναι η ίδια η Κυριαρχία και οι λαοί ως ηττημένοι απολαμβάνουν μικρά διαλείμματα ειρηνικής ήττας. Απλώς οι διάφορες εκφάνσεις της παγκόσμιας κυριαρχίας Καπιταλισμός, Κρατικός Σοσιαλισμός, η Σοσιαλδημοκρατία, ο Νεοφασισμός και ο Νεοναζισμός ,ο Νεοφιλελευθερισμός σήμερα, συνθέτουν κοντά δύο αιώνες την ιστορική πραγματικότητα ενός ανομοιογενούς πολιτικού πεδίου, αλλά στην ουσία είναι κομμάτια του ιδίου παζλ.

Αν η ιστορία θέλουμε ν’αποτελεί ζωντανή παιδευτική διαδικασία που θα οξύνει την συνείδηση των λαών για ελεύθερες οδούς, θα πρέπει εκτός απ’ το στοιχείο της αντικειμενικότητας να υπερισχύει και το αίσθημα της Οικουμενικότητας. Μια Ελληνική οικονομική κρίση , δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή και ακόμα και παγκόσμια, στη βάση του μοντέλου της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και κυριαρχίας.

Στα πλαίσια αυτής της ανάλυσης, η Μεταπολίτευση στην Ελλάδα δεν διαθέτει και ούτε διέθετε , την αυταξία μιας κοινωνικοπολιτικής δημοκρατικής αλλαγής, όπως την πίστεψαν οι μάζες. Αντιθέτως η ένταση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων κι η σφοδρότητα της σύγκρουσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων με τους μηχανισμούς καταστολής που διατήρησαν ατόφια όλα τα χουντικά χαρακτηριστικά, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η Μεταπολίτευση , αποτέλεσε την πολιτική μετάβαση από την Δικτατορία των Συνταγματαρχών, στην Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία μιας Οικονομικής και Πολιτικής ελίτ, με κυρίαρχα στοιχεία την διαπλοκή , την διαφθορά και τον άκρατο λαϊκισμό και μεγάλους πρωταγωνιστές τα ισχυρά ΜΜΕ καθώς και τους μεγαλοεργολάβους.

Η ανάμιξη της εγχώριας φασιστικής Δεξιάς στους κοινωνικούς αγώνες πριμοδοτείται από το Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, οργανώνοντας τάγματα εφόδου τους αποκαλούμενους «Αγανακτισμένους Πολίτες», της ΕΝΕΠ και ΕΝΕΚ, επανδρώνοντας την ΚΥΠ και με ακροδεξιά στοιχεία. Καταστέλλεται το κίνημα των επιτροπών στρατιωτών για εκδημοκρατισμό του στρατού , με αποκορύφωμα την φημολογία για στρατιωτικό πραξικόπημα το 1983.

Η ανάδειξη του Μακεδονικού στις αρχές της δεκαετίας του 90’ ανανέωσε την εγχώρια ακροδεξιά βάζοντας σοβαρή υποθήκη για το μέλλον της, αποτέλεσε την σκληρή πολιτική απάντηση του καθεστώτος στην μεγάλη πανεκπαιδευτική εξέγερση του 90-91, που εξελίχθηκε σε κοινωνική.
Η καθολική υιοθέτηση της πολιτικής ατζέντας της ακροδεξιάς για το μεταναστευτικό και την εγκληματικότητα, την τελευταία δεκαετία, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις πρόκρινε την ενίσχυση του εξτρεμισμού της φασιστικής δεξιάς και συνεπακόλουθα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ναζιστικής εκδοχής της.

«Η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73»

Οι παθογενείς σχέσεις νεοναζιστικών και νεοφασιστικών κύκλων στην Ελλάδα με τα φιλοχουντικά εθνικιστικά στοιχεία στην ΕΥΠ (παλαιότερα στην ΚΥΠ), στα σώματα ασφαλείας και σε θύλακες στο στρατό αλλά και γενικότερα στον κρατικό μηχανισμό, αποδεικνύουν ότι αποεκφασισμός της κοινωνίας ποτέ δεν υπήρξε γιατί ποτέ δεν αποφασίστηκε από το πολιτικό κατεστημένο. Στη διαδικασία της συντήρησης της περιρρέουσας φασίζουσας ατμόσφαιρας που βαραίνει σήμερα την χώρα μας, το εκλογικό ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Απριλίου του 2012, είναι ενδεικτικό, ενός πιο γενικευμένου εκφασισμού της κοινωνίας.

Οι ευθύνες της Καθεστωτικής Αριστεράς αλλά και ενός μεγάλου μέρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, απέναντι στο διαρκώς ογκούμενο φαινόμενο της φασίζουσας συμπεριφοράς ενός σημαντικού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας, που διαχέει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, δεν είναι αμελητέες.

Εμμένοντας η Αριστερά, στο σύνολό της, στις ιεραρχικές δομές και τους κομματικούς μηχανισμούς, που συνθέτουν πρωσοποπαγή κόμματα, με συνεκτική ιδεολογική ταυτότητα, δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά την συντήρηση του εξουσιαστικού μοντέλου άσκησης πολιτικής και μάλιστα κρατικοκεντρικής, ενισχύοντας και διευρύνοντας την φασίζουσα αντίληψη άσκησης πολιτικής. Ενδεικτική πολιτική νοοτροπία αποτελεί η άρνηση της Αμεσοδημοκρατίας ακόμα και ως πολιτικό εργαλείο λήψης των αποφάσεων στο εσωτερικό των κομμάτων της Αριστεράς.

Οι ασαφείς θέσεις της αριστεράς απέναντι στο μεταναστευτικό που ουσιαστικά δεν είναι απλώς ένα απλό εθνικό πρόβλημα, αλλά μία διεθνής ανθρωπιστική κρίση, ενισχύουν το οπλοστάσιο του νεοφασισμού στην Ελλάδα,αποκτώντας η Ακροδεξιά το προνόμιο της διαχείρισης δικαιωματικά ενός τόσο μεγάλου προβλήματος.

Ο μαξιμαλισμός της θέσης «εκατομμύρια μετανάστες χωρούν στην Ελλάδα» καταδεικνύοντας τη χώρα αυτή ως αποθήκη ψυχών παγκοσμίως, η απουσία ουσιαστικής διεθνιστικής πολιτικής που να διακρίνει την πολιτική προσφυγιά από οποιαδήποτε άλλη λογική φυγής, ενισχύοντας έτσι άμεσα και έμμεσα τους δεσμούς με απελευθερωτικά κινήματα στις χειμαζόμενες χώρες, η θυματοποίηση των μεταναστών που οδηγεί σταθερά η ανάθεση και η εργολαβία της αντίστασής τους από Έλληνες αλληλέγγυους απέναντι στους φυσικούς διώκτες τους (κράτος και ακροδεξιά) και τέλος η χαλαρή αντιμετώπιση της γκετοποίησης και της εγκληματοποίησης μερίδας των μεταναστών με εκρηκτικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας, συνθέτουν όλα αυτά τη λάθος ρότα της πολιτικής της ευρύτερης αριστεράς απέναντι στο μεταναστευτικό.

Η ατζέντα της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και την εγκληματικότητα, παίχτηκε εξαιρετικά συντονισμένα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, εφαρμόζοντας μάλιστα την πολιτική της Χρυσής Αυγής πριν την εκλογικής της παρουσία στη Βουλή, με τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την άγρια καταστολή. Η χούντα του ’73 δεν είναι στο προσκήνιο, είναι όμως η πολιτική της παρούσα.
Το Αντιφασιστικό Μέτωπο, δεν προκρίνει την μετανάστευση, τον ξεριζωμό των λαών, όταν αίτιά της είναι οικονομικοί και μόνον λόγοι γιατί αυτό δεν είναι παρά φυγή για καλύτερη τύχη, ατομική πορεία χωρίς κοινωνική συνείδηση.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή στην παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων, με την οικονομική κρίση να συνοδεύεται από Ιμπεριαλιστικούς πολέμους, υποκινούμενους εμφυλίους, εθνοκαθάρσεις, σκληρά δικτατορικά καθεστώτα. Το ζοφερό δε μέλλον του πλανήτη, με μια κλιματική αλλαγή, διαρκή απειλή για το παγκόσμιο περιβάλλον, τοποθετεί τους πάντες στην πιθανότητα να βρίσκονται στα επόμενα καραβάνια μεταναστών. Η μετανάστευση κινεί τις ανθρώπινες μάζες, από ανελεύθερους τόπους σε άλλους ανελεύθερους τόπους. Συνήθως στο τέλος της διαδρομής περιμένει μια χειρότερη σκλαβιά.

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο, είναι με τους μετανάστες και όχι για τους μετανάστες. Δεν είμαστε ούτε εργολάβοι ,ούτε διεκπεραιωτές της αντίστασης των μεταναστών απέναντι στους φασίστες. Προάγουμε την αυτοοργανωμένη αυτοάμυνα Ελλήνων και μεταναστών απέναντι στις φασιστικές βίαιες δράσεις, αλλά και στην αντικοινωνική εγκληματικότητα από όπου κι αν προέρχεται.

Προϋπόθεση όμως μιας συνεπούς και κοινωνικά δίκαιης αντίστασης στην φασιστική βία και στην αντικοινωνική βία Ελλήνων και ξένων, είναι η συνοργάνωση και ο βαθύς εκδημοκρατισμός της κοινωνίας και με μια παιδεία προσανατολισμένηι προς την ιδέα της Ελευθερίας και της Οικουμενικότητας των ανθρώπινων κοινωνιών. Η οριζόντια οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, οι αντιδομές και οι αντιθεσμοί που τα τελευταία χρόνια μια κοινωνία εν κινήσει, έχει παράξει, οι αλληλέγγυοι ελεύθεροι κοινωνικοί συνεργατισμοί, οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, οι εναλλακτικές οικονομικές αυτονομήσεις ,η εξέγερση που είναι εν εξελίξει, είναι τα μέσα της αυτοάμυνας ενός κόσμου που συνθέτει τα μέτωπα του Αντιφασισμού σε όλη την Ελλάδα.

Για να μην υπάρξουν ξανά ξεριζωμένοι λαοί, Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και Ολοκαυτώματα.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ Η ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ Η ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥΣΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΠΡΩΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΥΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ…..SPEAKING

  2. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για το άρθρο … εξαιρετικό.
    Όσο για τα σχόλια αυτών που προτιμούν το φασισμό και ρατσισμό από τον ουμανισμό έχω να τους πω ότι εγκληματίας και μετανάστης είναι κάτι διαφορετικό. Εκτός αν πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες βιαστές, ληστές, δολοφόνοι, εκβιαστές κτλ.

  3. Ότι οι φασίστες πάσχουν από πολιτική μυωπία είναι γνωστό. Αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπόρεσαν μόνον να διάβασαν τους τίτλους. Το συγκεκριμένο άρθρο, υπενθυμίζει για πρώτη φορά τα εγκλήματα του Σταλινισμού κατά των Ποντίων, αλλά και κριτικάρει την στάση της Αριστεράς, απέναντι στο μεταναστευτικό, χωρίς να χαρίζεται στο έγκλημα και από τους μετανάστες. Μάλλον οι φασίστες αλλού το πάνε και θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό.

  4. ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ.

  5. Γιατί ρε λεβέντη 11:51 είναι φασίστας οποιος διαφωνεί μαζί σας;Οποιος δεν γουστάρει το σημερινό μπάχαλο με τους λαθρομετανάστες και επειμένει εθνικά;Επειδή έχεις μπλέξει τα μπούτια σου μάθε πρώτα την διαφορά του πατριωτισμού και εθνισμού με τον φασισμό και σωβινισμό και ύστερα ανοιξε το στόμα σου… και σκέψου επιτέλους με κοινή λογική και όχι με αποστεωμένη ιδεοληψία,κάνε μία προβολή στο μέλλον να δείς που θα έχει οδηγηθεί η σημερινή κατάσταση με όλες τις φυλές εδω μέσα και ύστερα σκέψου πιά λύση βλέπεις εσύ.

  6. Ρε παιδια τι λεει το Συνταγμα μας για τους παρανομα εισερχόμενους στην χωρα μας? Ξερει κανεις να μας πει? Εννομη χωρα ειμαστε η΄οχι! Το Νομοθετικο μας συστημα τι προβλεπει για λαθρομεταναστες? Τι βλακειες ειναι αυτα, μπλεκετε τους λαθρομεταναστες με γενοκτονία? Ελεος..λιγο ντροπη δεν υπαρχει? Καλα θα κανουν οι αντιφασιστες απο τα Γερανεια να παρουν φορα και να πηδηξουν απο ΄κει που ειναι! Σφαζουν κοσμο με 25εκ λεπιδα και μας λενε βλακειες. Απλα πραγματα…Τι προβλεπει το Συνταγμα μας για τους λαθρομεταναστες!

  7. Μάλλον οι 'Αντιφασίστες' πάσχουν απο προχωρημένη πολιτική μυωπία.Ισως έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί λοβοτομή..και αδυνατούν να δούν.. αλλά αντιθέτως παπαγαλίζουν με την γνωστή ξύλινη γλώσσα οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει την έννοια έθνος και προωθούν οτιδήποτε προάγει την ΄πολυπολιτισμικότητα΄, την σαλαμοποίηση δηλαδή των Λαών…..Παγκοσμιοποίηση και νέα τάξη.

  8. ρε παιδια ξερετε γιατι σκοτωθηκε ο ελληνας πατριωτης απο τους γερμανους?γιατι δεν ηθελε να μπει ο ξενος να του βιασει και του σκοτωσει τα παιδια.επισης η μεταναστευση σε ολες τις χωρες του κοσμου γινεται με χαρτια πιστοποητικα υγειας κτλ.η λυση ειναι ολοι εξω και να δουμε ποιες θεσεις χρειαζομστε και να μας φερουν χαρτια απο τις χωρες τους.δηλαδη το αυτονοητο.

  9. ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΦΙΛΕ 11 51 ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ

  10. Επειδή έχει πέσει πολύ σιρόπι για τους μετανάστες, τους φτωχούς και αθώους μετανάστες που χρειάζονται την προστασία μας, όλα τα ελληνικά ή ξένα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι για να περάσουν στα σύνορα πληρώνουν απο 3.000,00 δολάρια εως 5.000,00 ευρώ το κεφάλι.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;;
    Αναρωτήθηκε κανείς;
    Με τόσα χρήματα εάν τα είχαν στην χώρα τους θα ήταν ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.
    Με μηνιαίο μισθό των 20 δολαρίων είναι δυνατόν στα 20 ή στα 40 έτη τους να έχουν μαζέψει τόσα χρήματα;
    Και εφόσον είχαν τα χρήματα αυτά γιατί να ζητάνε καλύτερο περιβάλλον;
    Με τα χρήματα αυτά στο δικό τους Κράτος θα μπορούσαν να έχουν το καλύτερο περιβάλλον. Άρα γιατί ήρθαν στην Ελλάδα μέσα στα ερειπωμένα σπίτια ή στα σπίτια με 40 συγκάτοικους;;
    Οπότε το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Και πρέπει κάποια στιγμή να κινηθούμε σε συντεταγμένα και όχι λαϊκίστικα και μικροκομματικά.
    Και από κει και πέρα έρχεται ο κάθε πολιτικός συνασπισμός να τους προστατεύει;
    Να πάω σε σενάρια μουσουλμανικού πολέμου;;; Να πάω σε σενάρια μουσουλμανικού επεκτατισμού; Να πάω σε σενάρια μουσουλμανικού ιδεατού κόσμου;
    Να πάω σε οικονομικά συμφέροντα;
    Ότι τα χρήματα που στέλνουν οι Ινδοί , οι Πακιστανοί, οι Αλβανοί στις δικές τους τράπεζες και ισχυροποιούν το δικό τους ΚΡΑΤΟΣ δεν σας νοιάζει;
    Η εισροή συναλλάγματος στα κράτη που προέρχονται οι μετανάστες ή οι λαθρομετανάστες είναι τεράστια και τα οφέλη των Ξένων Κρατών είναι απίστευτα.

    ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ…. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΠΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ…. ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΦΑΣΙΣΤΕΣ.. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ..ΧΑΦΙΕΔΕΣ… ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΨΥΧΩΝ.

    Αμάν.. σταματήστε. Οι Έλληνες εναντίον Ελλήνων;;;

    Αφήστε την ανθρωπιά σας για τους μουσουλμάνους και τους λαθρομετανάστες και τα δικαιώματα τους και κοιτάξτε πως θα προασπίσετε τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού.
    Μην τους χρησιμοποιείτε με κουμουνιστικούς πατριωτικούς και δήθεν δημοκρατικούς ιδεατούς κόσμους. Τα κόμματα δεν θα σας δώσουν να φάτε. Μην λειτουργούμε ως ζώα.
    Τι αλλάζει κα ιτι διαφορά έχει η πολιτική εκμετάλλευση από την κοινωνική εκμετάλλευση;
    Η πρώτη είναι θεωρία και η δεύτερη είναι η ουσία.
    Και στις δύο περιπτώσεις τους εκμεταλλεύεστε. Πατάτε επάνω στα κορμιά τους για να αναδείξετε την ανθρωπιά σας. Εάν θέλετε ανθρωπιά να τους μαζέψετε στο σπίτι σας.
    Στο σπίτι σας δεν βάζετε όμως όποιον και όποιον εάν δε ντον γνωρίζετε. Στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΜΕΣΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ.
    Κοιτάξτε τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σας και διώξτε με τον τρόπο σας όσους δεν χρειαζόσαστε ή χρειαζόμαστε.
    Δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα να συνυπάρχω με άλλους ανθρώπους. Πρέπει να ζούμε και να λειτουργούμε με τους ίδιους κανόνες και τις ίδιες υποχρεώσεις για όσους επιθυμούν να μείνουν.
    Πρέπει να κοιτάξουμε τον Λουτρακιώτη… τον Άγιο Θεοδώρητη… τον ΕΛΛΗΝΑ συνάνθρωπό μας που αδυνατεί να ανταποκριθεί σήμερα στις δυσκολίες της ζωής.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  11. ο φασισμός δεν ξέρω, αν γνωρίζετε χρυσάυγουλα, ηττήθηκε και στρατιωτικά, οι διεθνείς σχέσεις σας με τους ομοϊδεάτες σας επιτρέπει μήπως και την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και με τους Γκρίζους Λύκους, ώστε να χαράξετε κοινή πορεία απέναντι στον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία

  12. αργά τους σκεφθήκατε τους Λουτρακιώτες και τους Αγιοθοδωρήτες, όταω έμεναν χωρίς δουλειές και κλείναν τα μαγαζιά που είσασταν ρεεεε, ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα μου το πέζετε προστάτες και νταβαντζήδες

  13. ΠΑΙΔΙΆ ΑΥΤΌΣ ΠΟ ΛΈΕΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ BLACK METAL ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΟΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

  14. 2΄25 ο Έλληνας που σκοτώθηκε από τους Γερμανούς, πολέμησε τον Φασισμό. Μια ολόκληρη Ελλάδα πολέμαγε τον Φασισμό, τον έβριζε και τον κορόϊδευε. Α ρε Βέμπο. Αλλά μάλλον θα μεγάλω σες με εμβατήρια της δικτατορίας.

  15. Για τον παραπάνω που υπογράφει ως απλός πολίτης, θα ήθελα να καταλάβω δεν γουστάρει τα κόμματα. Αναρχικός ήταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ψήφιζε, τώρα γιατί μυξοκλαίει για την Ελλάδα, όταν κάθε μέρα αυτοκτονούν Έλληνες, μένουν χωρίς δουλειά και στέγη. Που ήταν στους κοινωνικούς αγώνες, έβλεπε μπάλα,κι'έπινε καπουτσίνο ενώ ο Αλβανός του καθάριζε τον κήπο.

  16. 12:30 εισαι εκτος τοπου και χρονου.αν ερθουν 1.000.000 λαθρομεταναστες και φερουν και τις γυναικεσ τους μιλαμε για 500.000 ζευγαρια.αν κανουν 7 παιδια οπως τις χωρεσ τους θα ειναι 3,500,000 ολοι τους κατω απο 25.θα τους στειλει και η τουρκια ελαφρυ οπλισμο και θα μας αλλαξουν τα φωτα.να μην πω για τις επιθεσεις αυτοκτονιας στο ονομα υου ΑΛΛΑΧ.λοιπον ο καθενας στην πατριδα του να καλλιεργει την γη του.οταν ανμιγνυεις πολιτισμους μην περιμενεις τιποτα αλλο απο συγκρουση.και αν ειμαι φασιστας πες μου και αυτο.οταν ολοι οι ελληνες που τους ρωτας αν θελουν και αλλους ξενουσ στην χωρα τους απαντανε ΟΧΙ το να φερνεις εσυ συνεχεια ξενους δεν ειναι φασιστικο.αν περιμενις ο ΣΥΡΙΖΑ να σε σωσει ελα να μου πεις οταν θα σου δημευουν το σπιτι σου.

  17. Γουστάρω την πολιτική 12:39 όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ και όχι όπως προσπαθούν να μου την επιβάλουν οι πολιτικοί αναλυτές και τα κομματικά φερέφωνα.
    Αγωνίζομαι καθημερινά και δεν περιμένω από κανέναν πολιτικό να μου φέρει πελάτες στο μαγαζί μου.
    Αγωνίζομαι μόνος μου με την οικογένεια μου μέρα νύχτα και δεν το παίζω πλούσιος ή δήθεν. Ότι μπορώ κάνω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Έχω ιδρώσει τόσο στην ζωή μου που δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου στερήσει την ικανοποίηση που μου προσφέρει η ίδια η δουλειά μου.
    Δεν είχα τσάντες Gucci ή άλλες μάρκες από του μαύρους ή να τους βάζω να μου καθαρίζουν το μπαμπριζ της BMW των 100.000 αυτοκίνητο.
    Δεν είχα BMW ανοικτή για να το παίξω μούρη.
    Δεν πήγαινα στην Μύκονο διακοπές και ας μην είχα εσώρουχο να φορέσω όπως κάνανε πολλοί και τώρα βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Δεν αγόραζα παπούτσια ανάλογα με το βρακί μου!!!
    Πήγαινα εκεί που μπορούσα και δεν τρεπόμουν.
    Τώρα εσείς που το παίζετε δήθεν και ιδεαλιστές και κομματικά φερέφωνα σας πικραίνει το γεγονός ότι υπάρχουν και άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Και είναι πολλοί αλλά δεν επιθυμούν να αντιπαρατεθούν με κομματικούς στρατούς. Με βολεμένους. Με κλακαδόρους.
    Χρησιμοποιείτε τα πάντα και τους πάντες για να είστε αρεστοί και να χαιδεύετε αυτιά.

    Εσείς ξέχασα είστε από τα αφεντικά …πως το είπες…. Που ήταν στους κοινωνικούς αγώνες,(με πουκάμισα Burberry 400 ευρω και Lacoste 150 ευρω μπλουζάκια ) έβλεπε μπάλα (στην 55 ίντσες τηλεόραση 2500 ευρω ),κι'έπινε καπουτσίνο( να τον παραγγέλνει από το bar της γωνίας με 2 ευρώ ενώ παλαιότερα ξυπνούσε και έφτιαχνε σπίτι του ελληνικό κουπάτο!!!!) ενώ ο Αλβανός του καθάριζε τον κήπο (ΣΟΥ).

    Εγώ δεν ξέρω από αυτά.
    Εσύ που γνωρίζεις ξέρεις και να τα εκτιμάς.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  18. Όταν δεν διαθέτεις κριτική σκέψη και κριτικό νου απλά παπαγαλίζεις ασύνδετα νοήματα, ουσιαστικά μετατρέποντας τον εαυτό σου σε απλό φερέφωνο της εκάστοτε κομματικής πειθαρχίας. Αυτή είναι η μια παθογένεια των σχολίων που συνήθως γίνονται σε αυτό το BLOG. Το χειρότερο όμως είναι οι επίδοξοι σχολιαστές να μην έχουν αναγνώσει καν το κείμενο και να στοχοποιούν παρά μόνον την υπογραφή του κειμένου. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ο χαρακτηρισμός του κειμένου ως κομμουνιστικό την στιγμή που στηλιτεύει τα εγκλήματα του κομμουνισμού εποχής Στάλιν εναντίον Εθνικών μειονοτήτων, αλλά και την συγκεντρωτική μορφή μερίδας της Αριστεράς ακόμα και σήμερα συμβάλλοντας έτσι στον εκφασισμό της κοινωνίας. Καταδεικνύει επίσης ότι όλοι οι μετανάστες του κόσμου χωράνε στην Ελλάδα,είναι μια ανεδαφική θέση τμήματος της Αριστεράς. Όσον αφορά τον Ανθελληνισμό του κειμένου, αυτό σωστά σχολιάσθηκε μόνον μύωπες θα το έλεγαν, γιατί καλύτερη υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης, γίνεται με το να υπηρετείς τα διδάγματά της στο σήμερα. Οι περισσότεροι σχολιαστές από τους επικριτές θα πρέπει να επαναεξετάσουν την σχέση τους με την Ελληνική παιδεία. Στ' αρνητικά του κειμένου θεωρώ και καλώ να το σκεφθούν οι συντάκτες του την χαλαρή αντιμετώπιση της ανόδου του νεοφασισμού. Με παιδεία και περισσότερη Δημοκρατία δουλεύεις πριν σκάσει το αυγό του φιδιού. Όταν σκάσει τότε αλλάζουν οι μέθοδοι. Περιμένω την συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog