Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόσο προβλήθηκαν τα κόμματα – και από που – κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου;

- Advertisement -

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκύπτει ότι το κάθε κανάλι είχε τους… «αγαπημένους» του και τους “non grata”, ενώ παρά τις φωνές και τις συνηθισμένες γκρίνιες, δεν υπήρξαν αποκλίσεις άξιες λόγου…

Τα στοιχεία, λοιπόν, μαρτυρούν ότι ο μεγάλος… αδικημένος του Star – αν μπορεί να τεθεί έτσι – ήταν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό προβολής 20%, τη στιγμή που στον ΑΝΤ1 σημείωσε 31%. Επίσης, χαμηλό ήταν το ποσοστό προβολής της Νέας Δημοκρατίας στο κανάλι της Κηφισιάς, με μόλις 21,4%, τη στιγμή που το Mega πρόβαλε το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά κατά 29,5%.

Το ΚΚΕ σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό προβολής στον ΣΚΑΪ – μόλις 6,6% – και το υψηλότερο στη ΝΕΤ (10,6%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το υψηλότερο ποσοστό προβολής του στο Star, με 11,3% και το χαμηλότερο – όπως ήταν αναμενόμενο – στο Mega με μόλις 5,3%.

Πολύ χαμηλό και το ποσοστό προβολής του ΛΑΟΣ στη ΝΕΤ (3,8%), δεν έχει ωστόσο παράπονο από τον Alpha, με 7,2%.

Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου πήραν το χαμηλότερο ποσοστό τους από τη ΝΕΤ με μόλις 1,7%, ενώ το υψηλότερο το σημείωσαν στον ΣΚΑΪ με 4,9%.

Την ίδια στιγμή και σε σχέση με την προβολή των υπόλοιπων κομμάτων, εξαιρετικά υψηλό είναι το ποσοστό που είχε σημειώσει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην κρατική τηλεόραση, αφού η ΝΕΤ έδωσε στη Δημοκρατική Συμμαχία το υψηλότερο ποσοστό προβολής από κανάλι (10,6%).

Μικρή ήταν και η προβολή της Δημοκρατικής Αριστεράς και των ανθρώπων του Φώτη Κουβέλη στον ΣΚΑΪ με 3,7%, αλλά το Star φρόντισε να ανεβάσει το ποσοστό προβολής του κόμματος στο 7,7%.

Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη αρχή έχει προειδοποιήσει για την ίση μεταχείριση των κομμάτων από τηλεοπτικούς σταθμούς και εν’ όψει της νέας προεκλογικής περιόδου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog