Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναγιώτης Ψωμιάδης: “Η χώρα χρειάζεται ένα νέο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ”

- Advertisement -

«Θαθανδρέου του 2012». Ετσι αποκάλεσε χτες τον Αλέξη Τσίπρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που έδωσε ως επικεφαλής της προεκλογικής δραστηριότητα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα…

Το «γαλάζιο» στέλεχος κατηγόρησε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που με τις ενέργειές του «στρατολόγησε τη Χρυσή Αυγή», με τα επεισόδια, τις καταστροφές και το κλείσιμο των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τους αποκλεισμούς των λιμανιών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις του στιλ “Αλέξη, δώσ’ τα όλα”».

Αίσθηση προκάλεσε και η άποψή του για το ΠΑΣΟΚ και τα εκλογικά ποσοστά του: «Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν λάθος όταν ρίχνουν ευθύνες στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον αδικούν. Ο τόπος χρειάζεται ένα νέο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που είναι πολύ καλύτερο από έναν επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος δε στο μέλλον της χώρας, είπε: «Θα ήθελα μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. μακράς πνοής, αλλά δυστυχώς αυτό αποτελεί μακρινό όνειρο».

Στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο κ. Ψωμιάδης έδωσε κυριολεκτικά τα ρέστα του, προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία των στελεχών της Ν.Δ., ενώ σε πολλά σημεία έκανε κριτική στη στρατηγική που ακολούθησε στην προεκλογική περίοδο ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο στελέχη της Ν.Δ. σχεδόν δεν πήραν τον λόγο, καθώς σε όλες τις ερωτήσεις (ακόμη και σε αυτές που απευθύνονταν προς τους κ. Τσάμη και Βαρτζόπουλο) ο κ. Ψωμιάδης έδωσε τις απαντήσεις!

Το «γαλάζιο» στέλεχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές, μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, απηύθυνε σε όλα τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης πρόσκληση να συσπειρωθούν, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που βρήκε η έκκληση του κ. Σαμαρά για πανστρατιά.

Υποστήριξε ότι συνομιλεί με τον Πάνο Καμμένο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. Για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του, είπε ότι ο κ. Καμμένος «τράβηξε το σκοινί» και ότι «ρίχνει νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ότι η δραστηριοποίησή του βάζει φρένο στις διαρροές ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ διαφώνησε με την επίθεση του κ. Καρατζαφέρη προς τον κ. Σαμαρά.

Ενδεικτικά σταχυολογούμε μερικές από τις ατάκες του:

Για τη στρατηγική της Ν.Δ.: «Εγιναν λάθη. Δεν μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ., εγώ δεν θα έκανα μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά θα έδινα τα λεφτά για τα συσσίτια. Χρειάζεται ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Αφήσαμε τον κόσμο μας, αφήσαμε έξω ιστορικά μας στελέχη. Δεν είναι δυνατόν εγώ να έχω πάρει στην κεντρική Μακεδονία 55% στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η Ν.Δ. και ο Καμμένος να παίρνουν 28%».

Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Οι θέσεις του για το πρώτο Μνημόνιο ήταν σωστές και στο δεύτερο δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Εγώ είμαι αντιμνημονιακός και στη Βουλή θα ψήφιζα “όχι” στο δεύτερο Μνημόνιο. Σήμερα ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς είναι ο Αντώνης Σαμαράς».

Για την ενότητα της Ν.Δ.: «Είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Είμαστε νικητές και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

πηγή : yournews.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    Ε! αφού συνομιλεί με όλη τη γαλάζια πολυκατοικία από Καμένο μέχρι χρυσή αυγή, (αλήθεια ο Μάνος και ο Τζήμερος πως του ξεφύγανε;), σίγουρα θα πάει καλά..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog