Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολύ σκληρός για να «πεθάνει»

- Advertisement -

Οι «πράσινοι» με οδηγό τον Διαμαντίδη επικράτησαν 81-79 στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά, που μεταφέρεται την Κυριακή στο ΣΕΦ. Κορυφαίος με 23 πόντους ο αρχηγός του «τριφυλλιού», εξαιρετικός και ο Καϊμακόγλου. Καλύτερος των «ερυθρολεύκων» με 18 ο Χάινς, αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο ο Σπανούλης…

Χωρίς ρυθμό

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Καϊμακόγλου και Μάριτς, ενώ ο Ολυμπιακός με Μάντζαρη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς. Με τον ορεξάτο αρχηγό τους να δίνει τον τόνο, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 10-4 στο πεντάλεπτο, απαγορεύοντας στους αντιπάλους τους να σκοράρουν παρά μόνο με βολές. Ουδείς εκ των «αιωνίων» κατάφερε να βρει ρυθμό, αφού τα πολλά (και υπερβολικά μερικές φορές) φάουλ εκατέρωθεν διέκοπταν συνέχεια τις φάσεις. Η είσοδος του Παπανικολάου βελτίωσε την επιθετική εικόνα των «ερυθρόλευκων», που επέστρεψαν στο ματς και μάλιστα προηγήθηκαν με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους (16-17), προτού το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με 20-19 υπέρ των γηπεδούχων και τους Μάντζαρη και Σπανούλη φορτωμένους με τρία και δύο φάουλ αντίστοιχα.

Στο τιμόνι ο Ολυμπιακός

Οι τάπες Βουγιούκα σε Παπανικολάου και Χάινς σε Λόγκαν έδωσαν υποσχέσεις για καλύτερο θέαμα στη συνέχεια του ματς. Η εντολή του Ομπράντοβιτς να τροφοδοτηθεί ο Βουγιούκας έφερε αποτελέσματα επιθετικά, ωστόσο «αδυνάτισε» την άμυνα και ο Ολυμπιακός με τρία διαδοχικά γκολ-φάουλ (ένα από Σπανούλη και δύο από Χάινς) πήρε προβάδισμα με 27-24 και έστειλε στον πάγκο με τρία φάουλ τον σέντερ του Παναθηναϊκού. Η χρησιμοποίηση ψηλού σχήματος (Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Σμιθ και Μπατίστ) για την εκμετάλλευση των miss match δεν έφερε τα επιθυμητά για το «τριφύλλι»-που είχε 0/1 τρίποντο στο πρώτο μέρος (!)-αποτελέσματα, καθώς με τρίποντο του Σλούκα και δύο καλάθια του Πρίντεζη, οι Πειραιώτες, που είχαν πιο καθαρό μυαλό, ξέφυγαν με+5 (31-36). Κάποιες προσωπικές ενέργειες του Διαμαντίδη απέφεραν το 38-41 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Πράσινο ξέσπασμα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος φτάνοντας ξανά στο +5 (40-45). Ωστόσο, το τρίποντο του Καϊμακόγλου, πρώτο στο ματς μετά από περίπου 23 αγωνιστικά λεπτά, άναψε τη «σπίθα», που με το κάρφωμα του Μπατίστ έγινε… φλόγα. Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Έλληνα φόργουορντ έτρεξε ένα σερί 12-0 (52-45), στη διάρκεια του οποίου φορτώθηκαν με τρίτο φάουλ Χάινς και Ντόρσεϊ αναγκάζοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει δύο τάιμ άουτ σε διάστημα ενός λεπτού. Οι γηπεδούχοι δεν… αναχαιτίστηκαν και με τον Καϊμακόγλου να κάνει όργια σε επίθεση (9π.) και άμυνα έφτασαν το σερί στο 16-0 και το προβάδισμα στο +11 (56-45), ενώ με τρίποντο του Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε στους 16 (63-47) με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν ένα επί μέρους σκορ 23-2! Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ωστόσο, δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, απάντησαν με ένα 12-2 και η λήξη του δεκαλέπτου τούς βρήκε στο -8, 67-59.

Θρίλερ ως το τέλος

Ο Καλάθης φώναξε «παρών» με τρίποντο στην εκκίνηση (70-59), αλλά ο Πρίντεζης με προσωπικά καλάθια κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό (72-64) και το τρίποντο του Παπανικολάου έκανε το παιχνίδι ξανά ντέρμπι στα μέσα της περιόδου (74-59). Το τρίποντο του Διαμαντίδη έδωσε ανάσα στους «πράσινους» (77-69), αλλά δύο προσωπικά καλάθια του Σπανούλη κι ένα τρίποντο του Γκετσεβίτσιους έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (77-76). Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με παλικαρίσιο λέι απ επανέφερε τη διαφορά στους τρεις (79-76), αλλά το «κρύο» αίμα του Χάινς έγραψε το 79-78 από τη γραμμή. Το άστοχο τρίποντο του Σπανούλη πέταξε την ευκαιρία του Ολυμπιακού για προβάδισμα και μετά την περιπετειώδη επαναφορά του Παναθηναϊκού, όπου… φλέρταρε πολλές φορές με το λάθος, το κάρφωμα του Μπατίστ έγραψε τον επίλογο στο ματς με 81-79, αφού ο Σπανούλης αστόχησε επίτηδες σε φάουλ που κέρδισε στο φινάλε, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 20-19, 38-41, 67-59, 81-79.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 3, Περπέρογλου 7, Μπατίστ 11, Λόγκαν, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 23, Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Σμιθ 4, Γιασικεβίτσιους 11.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 18, Άντιτς 4, Σπανούλης 10, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

Διαιτητές: Τανατζής, Γκόντας, Πηλοΐδης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog