Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή επιστολή κατά της Χρυσής Αυγής: “Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι”

- Advertisement -

Ανοιχτή επιστολή υπογράφουν διεθνείς προσωπικότητες κατά της Χρυσής Αυγής. Υπό τον τίτλο “Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι” διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, και καλλιτέχνες από εκφράζουν την ανησυχία τους προς την Guardian για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

“Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή αυτό το μήνα. Έχοντας έμβλημα εμπνευσμένο από τη σβάστικα, τους Χιτλερικούς χαιρετισμούς, αντί-σημιτική και ρατσιστική ιδεολογία, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, τη βία απέναντι στους μετανάστες, τις απειλές εναντίον των δημοσιογράφων, το κόμμα αυτό εκπροσωπεί τον γερμανικό εθνο-σοσιαλισμό, που οδήγησε την Ευρώπη στο χάος και την αιματοχυσία”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που απειλείται από την αναγέννηση του νεο-Ναζισμού. Στη Λετονία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε για πρώτη φορά την πορεία της πρώην ομάδας Waffen SS, παρά την έντονη κριτική. Στην Αυστρία, η ακροδεξιά οργάνωση FPÖ, νοσταλγός του Τρίτου Ράιχ μπαίνει επίσης, στη Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Στην Ουγγαρία, νέο ακροδεξιό κόμμα “το Κίνημα των Ούγγρων Φρουρών” απειλεί και τρομοκρατεί Εβραίους αλλά και Ρομά”, συμπληρώνει κάνοντας αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.

“Σε αυτή τη συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση, η οποία ευνοεί την φρενήρη αναζήτηση για αποδιοπομπαίους τράγους και ενισχύει τον φόβο της παρακμής “της γηραιάς Ηπείρου” αυτή η στρατηγική είναι πλέον πολύ αποτελεσματική….Αυτή η νέα ακροδεξιά άνοιξε τον δρόμο για κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή να κερδίζουν ψήφους, ενώ προωθούν ανοιχτά τον “λόγο του μίσους”.

Αντιμέτωποι με αυτή τη φοβερή κατάσταση, που ενισχύεται πλέον με την εκλογή νεο- Ναζιστών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, διαβιβάζουμε την αλληλεγγύη μας: “Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι”.

Αρνούμαστε να το δεχτούμε αυτό. Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή έγχρωμοι να φοβούνται να τη ζωή τους εξαιτίας αυτού που είναι. Καλούμε όλους τους πολίτες, τα κόμματα, συνδικάτα κτλ να παλέψουν την ακροδεξιά με το να προωθήσουν το Ευρωπαϊκό όνειρο. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι αυτό το όνειρο χτίστηκε πάνω στα χαλάσματα του ναζισμού. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε το Ολοκαύτωμα. Το όνειρό μας είναι μια ήπειρος απαλλαγμένη από τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Για αυτό πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε δύο δόγματα: Πρώτον, το δόγμα της λιτότητας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας.

“Δεύτερον, πρέπει να αντικρουστεί το δόγμα του “ευρωπαϊκού φρουρίου”, που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας”.

“Είναι πλέον σημαντικό για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ανανεώσουν την επιδίωξη για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την προώθηση της ισότητας ανάμεσα στα άτομα και ως προς τους πολίτες που – ακόμη περισσότερο σε περιόδους κρίσης – είναι ο στόχος της φυλετικής και κοινωνικής βίας”.

“Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη”.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο συνυπογράφουν ο Βρετανός κοινωνιολόγος, Άντονυ Γκίντενς, ο νομπελίστας, Iταλός, Ντάριο Φο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρντ Κούχνερ, ο σκηνοθέτης, Άμος Γκιτάι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Έλι Βίζερ.

πηγή : news247.gr

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΒΡΑΙΟΣ,ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΣ Η ΓΑΛΛΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝΕΥΡΩΠΗ ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΤΡΙΤΟΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ Η ΟΤΙ ΦΤΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝ Η ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ.ΤΕΤΑΡΤΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ…..SPEAKING

  2. Καλά έχετε ξεφύγει ή μου φαίνεται; Ποιός "μαυρομάτης" (στα τούρκικα…καραγκιόζης) το έχει γράψει αυτό; Ποιός κρεττίνος συγχέει την άνοδο του εθνικισμού και της άκρας δεξιάς, με τον σιωνισμό; Ποιός αλήτης συγχέει και ανακατεύει τον περήφανο και καθαρό λαό των Ελλήνων, των Ελ, των Ορφικών, του Φοίβου, του Φαέθωνα, του Απόλλωνα με αυτούς που θέλουν να αποκαλούνται ως έθνος Ισραήλ;
    ΟΧΙ ρε ηλίθιε αρθογράφε, εβραίοι ήτοι οι ορκισμένοι εχθροί των Ελλήνων, ούτε είμαστε, ούτε πρόκειται να γίνετε ποτέ σας.
    Αν δεν τους αρέσει στους εβραίους, στους ρομά και σε όλες τις άλλες φυλές του ισραήλ που θέλουν να είναι στη χώρα των Ελλήνων, είναι ελεύθεροι να φύγουν. Ουστ.

  3. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί κάποια σύμβολα όπως αυτό του Μαιάνδρου. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας στον κόσμο…

    Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην νοτιοδυτική Τουρκία, στην αρχαία Καρία της Μικράς Ασίας.

    Ο αγκυλωτός σταυρός είναι συχνό μοτίβο σχεδίου στην σύγχρονη αρχιτεκτονική και σε έργα τέχνης στην Ινδία καθώς επίσης και στην αρχαία δυτική αρχιτεκτονική, αφού τον συναντάμε συχνά σε μωσαϊκά, ανάγλυφα, και άλλα έργα τέχνης σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τα σχέδια ιματισμού είναι συχνά διακοσμημένα με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του αγκυλωτού σταυρού συχνά συνδυασμένο και με μαιάνδρους

  4. Μήπως ξεχνάτε ότι η πρώτη φυλή που κατέκτησε και ξεκλήρησε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού όλων των ηπείρων (Αμερικής,Αφρικής, Ινδίας και Αυστραλίας ακόμα) ήταν η λευκή φυλή και μάλιστα η καθολική εκκλησία;Ηταν μουσουλμάνοι οι πρώτοι αποικιοκράτες;Αυτοί ξεζούμισαν την μαύρη ήπειρο,από τη βόρειο Αφρική μέχρι το νότο,πλούτισαν από όλους τους φυσικούς της πόρους και έκαναν δούλους τους κατοίκους της;Oι Γάλλοι τώρα θέλουν να διώξουν όλους τους μαύρους αλλά όταν θησαύριζαν με τα διαμάντια του Κογκό ήταν καλά. Τώρα δε γουστάρουν τους μαύρους που πουλάνε κανα cd για να ζήσουν. Τι να πούμε για την Αμερική, Ινδία, Αυστραλία και τις σφαγές των αυτόχθονων εκεί από τους λευκούς.Ας προσέχαμε…

  5. Μήπως ξεχνάτε ότι η πρώτη φυλή που κατέκτησε και ξεκλήρησε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού όλων των ηπείρων (Αμερικής,Αφρικής, Ινδίας και Αυστραλίας ακόμα) ήταν η λευκή φυλή και μάλιστα η καθολική εκκλησία;Ηταν μουσουλμάνοι οι πρώτοι αποικιοκράτες;Αυτοί ξεζούμισαν την μαύρη ήπειρο,από τη βόρειο Αφρική μέχρι το νότο,πλούτισαν από όλους τους φυσικούς της πόρους και έκαναν δούλους τους κατοίκους της;Oι Γάλλοι τώρα θέλουν να διώξουν όλους τους μαύρους αλλά όταν θησαύριζαν με τα διαμάντια του Κογκό ήταν καλά.Βεβαίως οι λευκοί δεν πήγαν εκεί ως μετανάστες αλλά ως κατακτητές και με την αίσθηση ότι όλα τους ανήκουν.Και πριν λίγα χρόνια, ποιος βομβάρδισε Αφγανιστάν, Ιράκ και κατέστρεψε τις χώρες αυτές; Ποιός εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο της χώρας του Νίγηρα που είναι όγδοη σε παραγωγή πετρελαίου και απ' τις φτωχότερες του κόσμου(αλήθεια έτσι θα εκμεταλλευτούμε κι εμείς τα κοιτάσματά μας);Τώρα δε γουστάρουμε τους μαύρους που πουλάνε κανα cd για να ζήσουν.Σε κανέναν δεν αρέσει η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους…

  6. Tο ότι ο μαίανδρος ήταν ένα από τα σύμβολα των αρχαίων ελλήνων το ξέρουμε, αλλά αν δεν μας απατά η μνήμη η αλλαγή του σήματος της χρυσής αυγής από σβάστικα σε μαίανδρο έγινε πρόσφατα. Τυχαίο είναι ότι από τόσα άλλα σύμβολα επιλέχτηκε αυτό, πού μόλις λίγα χρόνια πριν χρησιμοποιήθηκε απ' αυτούς που αιματοκύλησαν την Ευρώπη ολόκληρη;Μήπως είναι και τυχαίος και ο θαυμασμός του Μιχαλολιάκου για το Χίτλερ και τα βιβλία που έχει γράψει γι' αυτόν;΄Η είναι μήπως τυχαία η απάντηση του εκπροσώπου τους σε τηλεοπτική εκπομπή της Στάη ότι"ο Χίτλερ δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά το έργο του θα κριθεί στο μέλλον";Σφάλλουμε τότε που γιορτάζουμε την εθνική μας εορτή, το ΟΧΙ στον γερμανοιταλικό άξονα. Να την καταργήσουμε κι αυτή και να περιμένουμε να κρίνει η Χρυσή Αυγή αν έκαναν οι ναζιστές εγκλήματα.Βρε δε ντρέπεστε λίγο με τη καραμέλα με το μαίανδρο λες και αυτό περίμενε ο κόσμος για να σας καταλάβει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog