Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στήβεν Χώκινγκ: “Oι εξωγήινοι υπάρχουν!”

- Advertisement -

“Oι εξωγήινοι υπάρχουν! Και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική: δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Στήβεν Χώκινγκ, σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του discovery channel.

 
 
Ο καθηγητής Χώκινγκ, συμμέχοντας σε μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο “Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ”, δήλωσε απερίφραστα τη βεβαιότητά του ότι αποκλείεται να είμαστε μόνοι στο σύμπαν και προχώρησε ακόμα πιο πέρα προειδοποιώντας ότι ίσως οι πολιτισμοί αυτοί κάνουν επιδρομή στη γη με μόνο σκοπό την αρπαγή των ενεργειακών πόρων της!

“Σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περιλαμβάνει εκατομμύρια αστέρια, είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή. Για το δικό μου μαθηματικό μυαλό, αυτοί οι αριθμοί από μόνοι τους είναι αρκετοί, για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων” επιχειρηματολόγησε ο αστροφυσικός.

Ο Στήβεν Χώκινγκ εξέφρασε την επιφύλαξή του για το αν πρέπει να προσπαθούμε οι άνθρωποι να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αφού κατά τον ίδιο το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να τους αποφύγουμε!

“Αρκεί να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάτι που δε θέλουμε να συναντήσουμε. Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι είναι πιθανό να γίνουν νομάδες, με σκοπό την κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν”.  

 
Εξήγησε την θέση του και πρόσθεσε: “Η μεγάλη πρόκληση δεν είναι να μάθουμε το αν υπάρχουν εξωγήινοι, γι’ αυτό είμαι κατα 99,9% σίγουρος. Υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής εκεί έξω (πέρα από τα μικρόβια και άλλους διάφορους μικροοργανισμούς) που είναι σαν τους ανθρώπους. Η πραγματική πρόκληση λοιπόν θα είναι, να ανακαλύψουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι”.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog