Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παπαδήμος: Νίκη της Αριστεράς δεν σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ

- Advertisement -

Μήνυμα στην Ευρώπη ότι ακόμη και στην περίπτωση που η Αριστερά κερδίσει τις εκλογές στης Ελλάδα, η πόρτα για συνομιλίες με την Ε.Ε. θα παραμείνει ανοικτή, έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος,  τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό…

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτηριστικά είπε πως «στο κοινοβούλιο ο κ.Τσίπρας είναι πολύ επιθετικός και υπόσχεται στους οπαδούς του απόρριψη των όρων της Ε.Ε. ως αντάλλαγμα για περισσότερα δάνεια. Όμως, προς τους αλλοδαπούς πολιτικούς τονίζει ότι το θέμα των όρων θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου», φιλοξενείται στο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «Η ριζοσπαστική αριστερά είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ε.Ε.».
Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος συμμετέχει στο συνέδριο του IIF, στην Κοπεγχάγη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιεί μιλώντας προς τους Ελληνες μία πολύ ριζοσπαστική γλώσσα, αλλά «όταν συνομιλεί με πολιτικούς του εξωτερικού ή με δημοσιογράφους, αποδεικνύεται περισσότερο ευέλικτος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, ο κ.Τσίπρας δεν διαφέρει και τόσο πολύ, κατά την άποψη του κ. Παπαδήμου, από τους εκπροσώπους των κατεστημένων κομμάτων. Γιατί και οι αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θέλουν να συζητήσουν εκ νέου τους όρους των δανειακών συμβάσεων, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η εκτίμηση Παπαδήμου σημαίνει ότι, ακόμη και στην περίπτωση νίκης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές οι πολιτικές εξελίξεις δε θα πρέπει να κλιμακωθούν και να οδηγήσουν σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που δεν επιθυμούν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, γράφει η Handelsblatt.

Ο κ. Παπαδήμος θεωρεί αμφίρροπη την έκβαση των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ωστόσο, κατά την εκτίμησή του, τα κατεστημένα κόμματα εμφανίζουν για την ώρα ένα ελαφρύ προβάδισμα, επισημαίνει το ρεπορτάζ.

πηγή : e-volos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog