Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Κοιμήσου αγγελούδι μου και ο Τσίπρας σου δουλεύει» – Της Φωτεινής Δούναβη

- Advertisement -

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 6ης Μαΐου. Φλερτάρει πλέον ανοιχτά με την εξουσία, μιλάει σαν ηγέτης και συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός. Με λίγα λόγια ζει το όνειρο. Ένα όνειρο από το οποίο θα πρέπει να ξυπνήσει όσο είναι νωρίς, αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι θα ξυπνήσουμε όλοι μαζί απότομα…

Διαβάζοντας το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα και του κ. Δραγασάκη, βρήκα πολλά «θα, θα, θα», μεγαλεπήβολους στόχους και υποσχέσεις, δεν βρήκα όμως τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις του αυτές. Το πρόγραμμα του μου φάνηκε σαν ένα νανούρισμα για τα αυτιά του λαού «νάνι νάνι κατάργηση μνημονίου, νάνι νάνι πάγωμα μειώσεων, νάνι νάνι επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ». Προφανώς ο κ. Τσίπρας διαθέτει κάποιο κρυμμένο κεφάλαιο, από το οποίο θα αντλήσει όλα αυτά τα χρήματα, εκτός αν στοχεύει να «δανειστεί» επ’ αορίστου τις περιουσίες των εχόντων και κατεχόντων, ώστε να επέλθει η εξυγίανση.

Μέτρα όπως η καλλιεργητική κάρτα μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο σε μια χώρα με τις αντίστοιχες υποδομές και που δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η κατάργηση του μνημονίου θα επιφέρει ευρωπαϊκή, εθνική, οικονομική και πολιτική ρήξη, είναι έτοιμος ο κ. Τσίπρας για αυτά; Η’ μάλλον είναι ικανός; Έχει ετοιμάσει κάποιο άλλο σχέδιο σε περίπτωση που αυτό ναυαγήσει; Πολύ φοβάμαι πως όχι.

Η εμμονή του κ. Τσίπρα στην άρνηση, σ’ ένα μόνο πλάνο και σε απαρχαιωμένες ιδέες του χάρισαν παραπάνω ψήφους και τον κατέστησαν ισχυρή αντιπολίτευση , αυτό όμως δεν σημαίνει και ισχυρή αυριανή κυβέρνηση. Πολλοί κάνουν λόγο ότι βρισκόμαστε στο νέο ’81, πολλοί παρομοιάζουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Βιάζονται. Μπερδεύονται από τα πολλά υποσχόμενα λόγια ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού. Το ’81 πέρασε.

*Η κυρία Φωτεινή Δούναβη είναι φοιτήτρια των ΜΜΕ στο Καποδιστραικό Πανεπιστήμιο

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και λίγα λέει το άρθρο.Η μεγάλη παραμύθα του Σύριζα θα σκάσει απότομα σαν την φούσκα του χρηματιστιρίου ,αλλά το μπάμ θα μας πάρει σβάρνα όλους ειδικά αν το συνοθύλευμα κάνει κυβέρνηση….

  2. Ναι ναι όλοι οι νέοι, όλοι οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα γίνει Γερμανικό προτεκτοράτο, ότι τα παιδιά μας δε θα έχουνε βιβλία στα σχολεία (αν υπάρχουν σχολεία), ότι οι γονείς μας δε θα βρίσκουν φάρμακα και θα πληρώνουν για περίθαλψη σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ότι οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν 12ωρη εθελοντική εργασία για να έχουν δουλειά, ότι ακόμα και οι άστεγοι θα πληρώνουν φόρο και επιτέλους να συναινέσουμε και μεις μαζί με τους ηγέτες των 2 αυτών κομμάτων ότι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΙΤΟΎΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
    Τι γίνεται ρε φοιτητές των ΜΜΕ? Προσπαθήτε να μοιάσετε στα ινδάλματά σας (Τρέμη, Καψή, Πρετεντέρη κλπ) πριν πάρετε πτυχίο?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog