Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο ανορθόγραφος… Χίτλερ

- Advertisement -

Πολλά έχουν ακουστεί και δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί για τον Χίτλερ και την προσωπικότητά του. Μία προσωπική του κάρτα αλληλογραφίας που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν και… ανορθόγραφος…

Την καρτ ποστάλ είχε στείλει στον φίλο και συμπολεμιστή του Karl Lanzhammer και δημοσιοποιήθηκε σχεδόν έναν αιώνα μετά την ημέρα που απεστάλη.

Ο Φύρερ ανάρρωνε στην πόλη του Μονάχου τον Δεκέμβριο του 1916 μετά το τραύμα που δέχθηκε στο πόδι στη διάρκεια της μάχης της Σομ. Ο 27χρονος στρατιώτης στην κάρτα του εξέφραζε την επιθυμία του να επιστρέψει εθελοντικά αμέσως στο πεδίο της μάχης.

Οι ιστορικοί λένε ότι αυτή η φράση του επιδεικνύει την προσήλωσή του στον κύκλο των πολεμιστών φίλων του αλλά και τον αγωνιστικό του ζήλο. Ζούσε για το πεδίο της μάχης

Ειδικός επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Αμπερντίν ανέφερε ότι ”αυτό που είναι ευκρινές, είναι ότι ο Χίτλερ επιθυμεί απελπισμένα να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή κι αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο, ακόμη και για στρατιώτες που γενικώς ήθελαν να πολεμούν και πίστευαν πως ο σκοπός της Γερμανίας ήταν μοναδικός”. 

Τα λάθη στην ορθογραφία και τη γραμματική που έκανε στα γραπτά του ο Χίτλερ είναι συνηθισμένα, καθώς συναντάμε αρκετές ανορθογραφίες, αν και οι περισσότεροι στρατιώτες με το παρελθόν του ίδιου έγραφαν χειρότερα.

Ο Φύρερ γράφει τη γερμανική λέξη ”αμέσως” (sofort) με δύο f. Ο παραλήπτης της κάρτας είναι μέλος του συντάγματος του αρχηγείου του Χίτλερ, κάτι που στηρίζει την άποψη πως είχε διακόψει τις επαφές του με γνωστούς πριν από τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η κάρτα ήρθε στη δημοσιότητα όταν ο ιδιοκτήτης της την έφερε στο Μόναχο σε μία έκθεση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

Φημολογείται ότι η κάρτα έχει ήδη πωληθεί.

ΠΗΓΗ: News247
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog