Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Να πάνε και οι πολιτικοί αρχηγοί στη Σύνοδο Κορυφής

- Advertisement -

Να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Αριστερά και να την αναδείξουν τρίτη εκλογική δύναμη κάλεσε τους πολίτες ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Θησείο…

Ενόψει  της αναμέτρησης για τις εκλογές 2012, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη στις 18 Ιουνίου να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτική και σταθερή που θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και προσκάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, στη σύνοδο κορυφής στις 28 Ιουνίου, συγκροτώντας έτσι εθνικό μέτωπο.

«Για τους άλλους επικεφαλής των κομμάτων αυτή είναι μια πρόσκληση. Για μας είναι δέσμευση. Γιατί θέλω να δείξω αλλά και να αποδείξω ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Να είμαστε όλοι εκεί σας ζητώ κύριε Σαμαρά, κύριε Τσίπρα, κύριε Βενιζέλο, να είσαστε και εσείς εκεί κυρία Παπαρήγα. Δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, για να αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις η διαπραγμάτευση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν την αποχή, κάνοντας άνοιγμα και σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Τώρα που το ΠΑΣΟΚ δείχνει εγκλωβισμένο σε πολιτικές και σχήματα και δοκιμάζεται από κρίση ταυτότητας και κρίση πολιτικής, τώρα κάθε δημοκράτης, κάθε σοσιαλιστής, καθένας και κάθε μία που πίστεψε, αγωνίστηκε και διαψεύστηκε, ας μη διαλέξει την αποχή, ας μην κλειστεί στην απογοήτευση», είπε συγκεκριμένα, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να διευκρινίσει τις θέσεις της.

«Εμείς στη ΔΗΜΑΡ μιλάμε όλοι με μια γλώσσα και το στόχο μας ‘μέσα στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο’ τον έχουν ακούσει οι πάντες. Εκείνοι δεν τον άκουσαν; Είναι δικαίωμά τους να μην συμφωνούν αλλά ας μην λένε ότι η θέση μας τάχα δεν είναι καθαρή. Αντιθέτως θα έλεγα, πρόβλημα σαφήνειας φαίνεται να υπάρχει στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή. «Μια δράκα φασίστες απειλούν, χτυπούν, τρομοκρατούν. Ντυμένοι με τη λεοντή του αντιμνημονιακού λόγου, βρίζοντας τη Δημοκρατία και την Ευρώπη. Η Χρυσή Αυγή δεν παίζει απλώς με τη φωτιά. Πυροδοτεί την ένταση, ποντάρει στο φαύλο κύκλο της βίας που γεννά την αντιβία και τον αυταρχισμό», σημείωσε.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας για το σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης που έχει προτείνει είπε ότι πρόκειται για κοινό τόπο και όχι για μέσο όρο που συμψηφίζει αντιφατικές πολιτικές και βγάζει μηδενικό άθροισμα.

«Προτείναμε τη βάση για μια καθαρή και βεβαίως γραπτή συμφωνία. Το είπα και το επαναλαμβάνω: Ούτε δίνουμε λευκή επιταγή, ούτε ζητάμε εν λευκώ εξουσιοδότηση», επεσήμανε, αναφέροντας ότι η ΔΗΜΑΡ διατύπωσε δημόσια πριν από τις εκλογές αυτό το σχέδιο που θα διαπραγματευτεί με τα κόμματα και τώρα και μετά τις εκλογές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog