Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα όπως ο Τσόρτσιλ αν…»

- Advertisement -

Λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Τσόρτσιλ υποσχέθηκε «αίμα και δάκρυα» στους Βρετανούς για να τους οδηγήσει στη νίκη. Το ίδιο προτίθεται να κάνει κι ο Αλέξης Τσίπρας αν το σχέδιό του δε γίνει δεκτό από τους εταίρους….

«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη» και πρόσθεσε πως αν μας πουν σε όλα «όχι» σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι κάποιοι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αν μας πουν σε όλα όχι σημαίνει ότι θέλουν να εξοντώσουν το λαό, τη χώρα, το έθνος, δηλαδή ότι μας οδηγούν σε έναν πόλεμο. Τότε, οπλιστούμε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και θα πω στον ελληνικό λαό αυτό που είπε ο Τσότσιλ στους Βρετανούς λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: σας υπόσχομαι δάκρυα και ιδρώτα αλλά θα βγούμε απ’ αυτή την κρίση. Θα καθαρίσουμε τη βρώμια και τη σαπίλα και θα βγούμε βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει δέσμευση για τήρηση των δεσμεύσεων.

Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, επανέλαβε.

Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;».

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» είπε και πρόσθεσε –ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο τέλος Ιουνίου- ότι εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αντιμετώπιση της κρίσης.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανώνυμε τι να πω για την πάρτη σου; Με όποιον γουστάρει τον συγκρίνει. Εσύ τι θες; Τον Κομανέτσι; Για πες μας να ξέρουμε και εμείς

  2. Ωραία τα λέει ρε γαμώτι… αλλά δεν ξέρω ρε πο!@@#$τη μου μου βγάζει την ίδια υποκρισία που βγάζουν κι οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες να πούμε… μεγαλεπήβολες δηλώσεις: κι εμείς μπορούμε και θα μαστε δίπλα στον λαό και, και… πες στους άλλους (εμείς είμαστε αυτοί οι άλλοι, ωχ αμάν ντερμάν τα πάκια μου!!!)αυτό που θέλουν ν'ακούσουν…δεν ξέρω. Από τη μία βέβαια, ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε. Αλλά δεν ξέρω ρε σεις, όλο αυτό μου φαίνεται εντελώς…από ένστικτο καθαρά… πολύ κλο κλο κι απ' αυγό τίποτα… τέσπα… είδομεν.

  3. πάντως ρε 'σεις, πως τον κοιτάζουνε οι άλλοι… με βλέμμα που ουρλιάζει: "τι μας λέει τώρα αυτός ρε π@#@$στη μου και μας ζαλίζει… τι αυτοεπιβεβαιούμενοι προφήτες και π@*&5@ριες και τ' αρχίδια μας κουνιούνται… δε μπα να φάμε κανα κοψίδι λέω γω…" XD XD XD XD XD έχω κλάσει στο γέλιο… το 'χω δει τρεις φορές και κάθε φορά γίνεται και πιο αστείο… το βλέμμα της απόγνωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog