Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Must see before you die Μπιτς!!!!

- Advertisement -

Όσοι λατρεύουν τις ταινίες… μιλάω για hardcore ταινιόφιλους… MUST SEE BEFORE YOU DIE Μπιτς!!!!! εις τη δευτέρα…

TRAINSPOTTING Η ταινία μπαίνει πραγματικά μες στο πετσί της fucked up πραγματικότητας ενός ναρκομανή, παραθέτοντας από μια άκρως ρεαλιστική οπτική γωνία, πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες και καταστάσεις, που ανήκουν στη μίζερη και “απαισιόδοξη” σφαίρα των ναρκωτικών. Διάλεξε τη ζωή. Διάλεξε μια δουλειά. Διάλεξε μια καριέρα. Διάλεξε μια οικογένεια… Ο Μαρκ Ρέντον και οι φίλοι του επιλέγουν να γευτούν όλες τις επικίνδυνες ηδονές της παρακμιακής ζωής του Εδιμβούργου μέσα σε πυρετώδεις ρυθμούς και εξοντωτικές εντάσεις. Πού θα τους οδηγήσει αυτή η κούρσα; Σίγουρα όχι στον κήπο της Εδέμ… Ξεκινώντας από έναν ακατανίκητο εθισμό στην ηρωίνη, ο Μαρκ παίζει με τα όρια της προσωπικής του αυτοκαταστροφής, βλέπει τις “φιλικές” του σχέσεις να τινάζονται στον αέρα, την οικογένειά του να οδεύει στην παράνοια και τις προσπάθειές του να γλιτώσει από τη μοναξιά και τα βάσανα της ζωής να του χαμογελούν ειρωνικά… μέσα σε ένα σάουντρακ σκληρών, ηλεκτρονικών ήχων. Ο Μαρκ μπορεί να γλυτώσει από τον εφιάλτη, αλλά δεν βρίσκει και σημαντικά κίνητρα να διαλέξει τη ζωή…
VELVET GOLDMINE Βασισμένη στον Ziggy Stardust, χαρακτήρα που δημιούργησε ο David Bowie και κόντεψε να τον φάει, μπορεί κάποιος να πει ότι εν μέρει είναι μία βιογραφία του τραγουδιστή. Γι’ αυτό αν δεν σας αρέσει το μέηκ απ στους άντρες, μην διανοηθείτε να την δείτε. Για τους υπόλοιπους απολαύστε, πρώτα απ’ όλα ένα καταπληκτικό soundtrack. Μια πετυχημένη αναπαράσταση της glam εποχής και τον Jonathan Rhys Meyers να δίνει ρέστα. Αλλά όπως και να το κάνουμε την παράσταση εδώ κλέβει ο Ewan McGregor ως ένα μείγμα Lou Reed/Iggy Pop. LSD καταστάσεις, πειραματισμός και σεξουαλικότητα χτυπάνε κόκκινο και ο Christian Bale βρίσκει το νόημα της ζωής (ο χαρακτήρας του δηλαδή).
CONTROL Η ταινία δείχνει την δημιουργία και το τέλος των Joy Division, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην τυρρανισμένη απ’ την κατάθλιψη και την επιληψία προσωπικότητα, του μακαρίτη Ian Curtis, τραγουδιστή των Joy Division. Σκοτεινή και καταθλιπτική ατμόσφαιρα… ιδανική ταινία για όσους αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν το μουσικό φαινόμενο Joy Division.
KRAMER VS KRAMER Ο Τεντ Κράμερ, ένας εργασιομανής και στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας, αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρίας. Αφού περνάει τη μέρα του συζητώντας με το αφεντικό του το νέο του καθήκον, επιστρέφει σπίτι και βρίσκει τη σύζυγό του Τζοάνα να τον εγκαταλείπει. Ο Τεντ αναγκάζεται να μεγαλώσει το γιο τους Μπίλι μόνος του. Οι δυο θα αρχίζουν να μισούν ο ένας τον άλλον καθώς ο Τεντ έχει πολύ δουλειά να κάνει και ο Μπίλι δεν αισθάνεται την αγάπη και την προσοχή που του έδινε η μητέρα του. Μετά από αρκετούς μήνες, οι Τεντ και Μπίλι θα εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα και τελικά θα αρχίσουν να αγαπάνε και να νοιάζονται ο ένας τον άλλον.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog