«Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα», αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης…

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times», το χαρακτήρισε «κατάπτυστο λίβελο» και κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας.

Παρομοίασε μάλιστα το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην Κατοχή και καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν και είπε ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα οι Έλληνες δεν θα παραδοθούν.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, Ε. Βενιζέλο και Α. Σαμαρά, λέγοντας : «Ο λαός της Ελλάδας βρέθηκε, για μία ακόμα φορά στο σταυροδρόμι της ιστορίας και δεν δείλιασε, δεν κιότεψε, δεν λύγισε.  Στην τρομοκρατία του ψεύδους και της ιδιοτέλειας, στην τρομοκρατία των συμφερόντων των δανειστών, στους κενούς εκβιασμούς των δύο πλασιέ τους στην Ελλάδα: του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου».

«Αλλά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το λαό. Από τη φιλοδοξία της ΝΔ να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο. Από την επανασύσταση, σε πλήρη σύνθεση και με ακροδεξιούς γκεστ σταρ του αποτυχημένου ιλαροτραγικού θιάσου της ΝΔ του 2009», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και θα σχηματίσει κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού.

Έθεσε το δίλημμα της Κυριακής Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «απελπισμένο κόλπο του κ. Σαμαρά» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και σημείωσε: «Τι θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Αδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την “αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής”, όπως ο ίδιος μας απείλησε; Αυτό θέλουμε; Τους ακροδεξιούς στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου του Γκοτζαμάνη; Να ξαναγυρίσουμε στο ΄63;».

«Τώρα είναι η ώρα. Όλες και όλοι μαζί θα αδράξουμε τη στιγμή της ιστορίας, θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας. Στο ερώτημα των πολιτών αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να σας προδώσουμε».

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται στον ελληνικό λαό τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, εγγυάται το ευρώ και κατήγγειλε «σπέκουλα» εις βάρος του σε αυτό το θέμα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα και δεσμεύτηκε ότι: Από τη Δευτέρα σταματάει ο μνημονιακός κατήφορος για τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια τους. Θα καταργηθούν τα χαράτσια για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και για τους ανέργους. Θα υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων. Θα τελειώσει το «πάρτι της διαπλοκής και της μίζας», θα υπάρξει διαφάνεια, αξιοκρατία και κράτος δικαίου. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, από τη Δευτέρα όλες και όλοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα. Με την Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του.

Πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γερμανίδα Gabriela Zimer, η οποία τόνισε πως την απόφαση του ελληνικού λαού πρέπει να σεβαστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ειδικότερα η κ. Μέρκελ.