Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ψήφος για το εθνικό συμφέρον η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ»

- Advertisement -

«Δυναμική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κινήματος στις Αχαρνές, τονίζοντας ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για το εθνικό συμφέρον, τη δημοκρατία και την πρόοδο»…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «διπλή νίκη» την Κυριακή, για τον τόπο και την παράταξη, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το διήμερο που ακολουθεί.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να τους πείσουν για την αναγκαιότητα η ψήφος τους να πάει στο Κίνημα, διότι, όπως τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.

Τόνισε επίσης ότι είναι λάθος να πιστεύει κάποιος ότι ψήφος στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Η Δευτέρα, πρόσθεσε, πρέπει να βρει την Ελλάδα με μια «κανονική κυβέρνηση», η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει, να διεκδικήσει και να πετύχει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στην ανάγκη να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που προτάσσει το εθνικό συμφέρον και ότι αν το ΠΑΣΟΚ είναι αποδυναμωμένο η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Δεν πρέπει, τόνισε, η οικονομική και κοινωνική κρίση να γίνει και πολιτική κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι την Δευτέρα δεν πρόκειται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, το αντίθετο, είπε, μπορεί να το σκεφθεί κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και επανέλαβε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ώστε, όλοι μαζί, να διαπραγματευτούμε, να δεσμευτούμε και να υπογράψουμε. Δήλωσε υπερήφανος για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, συνέδεσε τις υπογραφές με εξαρτήσεις από τη Siemens, καλώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να πει αν αυτό αφορά τον Λουκά Παπαδήμο ή τον ίδιο.

Χαρακτήρισε «αθλιότητα, προσωπική και πολιτική», την αναφορά του κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «θρασύ, απαράδεκτο και προσβλητικό», προσθέτοντας ότι έτσι ταπεινώνει τη χώρα. Η χώρα, ανέφερε επίσης, κυβερνιέται με υπογραφές και δεσμεύσεις.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στις δύο προεκλογικές περιόδους κανένας δεν αναφέρθηκε σε μείζονα θέματα, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής, της Ασφάλειας της χώρας και των πολιτών, την Αμυντική πολιτική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρέπει, τόνισε, να γυρίσουμε στις ρίζες του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί η παράταξή μας δεν συμβιβάζεται με μικρά ποσοστά και με ρόλους που δεν είναι κεντρικοί. Δεν είναι, πρόσθεσε, συμπληρωματική δύναμη και ουραγός των εξελίξεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog