Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρίτη θέση ως εντολή για λύση ζητά ο Φ. Κουβέλης

- Advertisement -

Την ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές «κυβέρνηση, προοδευτική, σταθερή, ευρύτατης στήριξης στη βουλή και στο λαό» διατύπωσε κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Φώτης Κουβέλης, ζητώντας από τους ψηφοφόρους την «τρίτη θέση» για τη ΔΗΜΑΡ, ως «εντολή για λύση»…

«Με τη Δημοκρατική Αριστερά, ισχυρή, η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη. Δώστε μας εντολή για λύση. Δώστε μας με τη ψήφο σας την τρίτη θέση, δώστε την τρίτη και καθοριστική εντολή και η ψήφος σας θα πιάσει τόπο».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι όλη η δημόσια συζήτηση κινείται πλέον γύρω από το δίλλημα για «παραμονή της χώρας στο ευρώ και σταδιακή αποδέσμευση από τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου», που ανέδειξε πρώτη, η ΔΗΜΑΡ.

Πρόσθεσε ότι είχε προτείνει ένα «σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης», ως «τη βάση για μια καθαρή και, βεβαίως, γραπτή συμφωνία», χωρίς ανταπόκριση από τα άλλα κόμματα Επέρριψε ευθύνες ιδιαίτερα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «τώρα κανείς δεν αποτολμά να μιλήσει ανοικτά για τρίτες κάλπες» και «ατιμώρητα να παίζει με τις τύχες αυτού του τόπου» και τονίζοντας ότι θα το διαπραγματευτεί μαζί τους και μετά τις εκλογές.

«Για αυτό και είμαστε έτοιμοι με σχέδιο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Και για αυτό μπορούμε να αναλάβουμε την δέσμευση ότι δε θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη».

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για «υπόγειο, ύπουλο πόλεμο των ψιθύρων, τις τελευταίες ώρες» για τα «μυστικά, δήθεν, γκάλοπ», προσθέτοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να υφαρπάξουν την αυτοδυναμία και κάλεσε τον κόσμο να αναλογιστεί ότι “αυτοδυναμίες μας έφεραν εδώ και αυτοδύναμα κόμματα κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσκάλεσε τους άλλους ηγέτες, στην επερχόμενη «κρίσιμη για την Ελλάδα» Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 Ιουνίου, «τον Έλληνα πρωθυπουργό να πλαισιώσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, είτε θα μετέχουν στην κυβέρνηση είτε όχι», ως «μέτωπο εθνικό» που θα απαιτήσει «να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, όσο διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «η Ευρώπη αλλάζει» και ότι δεν πρέπει «τώρα να της στρίψουμε την πλάτη», αλλά «να διεκδικήσουμε και να πείσουμε».

Κάλεσε τον κόσμο «που ακολουθούσε χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ» και «διαψεύστηκε» να «μη διαλέξει την αποχή» και να στηρίξει τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τη «διγλωσσία» και να αποκτήσει «υπευθυνότητα» και «σαφήνεια» στον πολιτικό του λόγο, ως προαπαιτούμενα για συνεργασία, «να ξεφύγει από τον αυτοεγκλωβισμό της μονομερούς καταγγελίας», την οποία χαρακτήρισε «καταστροφική επιλογή» και να στηρίξει τον αγώνα για «διαπραγμάτευση» και αποδέσμευση από το μνημόνιο.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «μια δράκα φασίστες απειλούν, χτυπούν, τρομοκρατούν, ντυμένοι με τη λεοντή του αντιμνημονιακού λόγου, βρίζοντας τη Δημοκρατία και την Ευρώπη» και ότι «οργανώνουν το δικό τους παρακράτος μέσα και έξω από το κράτος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στους νέους, που μαστίζονται από υψηλή ανεργία, χαρακτηρίζοντας «πληγή» για τις οικογένειες και την κοινωνία κάθε μετανάστευση και τους χαρακτήρισε φορείς ελπίδας, καλώντας τους να μείνουν στη χώρα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog