Ο Σέρβος προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας, αποτελεί παρελθόν αφού επιθυμεί να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας.
Μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ήταν η σειρά του Ντούσαν Ίβκοβιτς να φύγει από τον Ολυμπιακό…

Ο Ντούντα στη συνάντηση που είχε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους τους ενημέρωσε για την απόφαση του να μην συνεχίσει να προπονεί συλλόγους και να επικεντρωθεί στην Εθνική Σερβίας.

Η πρόταση έγινε από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ αλλά ο Ίβκοβιτς αρνήθηκε ευγενικά, ξεκαθαρίζοντας πως αν κάποια στιγμή αποφασίσει να επιστρέψει στους πάγκους συλλόγων θα το κάνει μόνο για τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

“Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ίβκοβιτς που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον κ. Ίβκοβιτς την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο κ. Ίβκοβιτς ενημέρωσε την ΚΑΕ πως αποφάσισε να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας, για λόγους που εξήγησε και που η ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται απολύτως. Ο κ. Ίβκοβιτς επεσήμανε στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ίβκοβιτς για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα δυο αυτά χρόνια και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ιστορική φετινή σεζόν.”

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με γραπτή του δήλωση ευχαρίστησε τους πάντες:

“Στη σημερινή μας προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σκινδήλια συζητήσαμε και αναλύσαμε τόσο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όσο και τη δική μου καταπόνηση τα τρία τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ενασχόλησή μου με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οδηγούμε στην απόφαση να μην παραμείνω στην ομάδα.

Αποχωρώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους προέδρους, τους διοικούντες, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού.”