Με 21 έδρες ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου κατακτά την πρώτη θέση η Ν.Δ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με την ενσωμάτωση του 97% των εκλογικών τμημάτων…

Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ χάνει 8 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή 3 έδρες, η ΔΗΜΑΡ χάνει επίσης 2 έδρες, ενώ το ΚΚΕ έχει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ξημερώματα, όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic, η Ν.Δ., σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, κερδίζει μια έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην Α’ Πειραιά, στην Καβάλα, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία, στην Πιερία, τη Β’ Θεσσαλονίκης, στη Μαγνησία, στο Ρέθυμνο, στην Καρδίτσα, στην Πέλλα, στην Εύβοια, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα.

Δύο έδρες κερδίζει σε Ηλεία, Ημαθία και Κοζάνη, ενώ τρεις έδρες κατακτά στη Φθιώτιδα. Επίσης, η ΝΔ χάνει μία έδρα στα Δωδεκάνησα, στα Τρίκαλα, στη Ζάκυνθο και στα Χανιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα άλμα εδρών στη Β’ Αθηνών κερδίζοντας επιπλέον τέσσερις έδρες σε σχέση με το Μάιο, ενώ κερδίζει και από μία έδρα σε Α’ Θεσσαλονίκη, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Δράμα, Δωδεκάνησα, Ζάκυνθο, Καστοριά, Κοζάνη, Λασίθι, Μαγνησία, Πρέβεζα, Σάμο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα, και Λάρισα. Χάνει μία σε Ημαθία, Καβάλα, Κορινθία, Κέρκυρα.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Β΄ Θεσσαλονίκης, Κοζάνη, Λασίθι, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα, Φλώρινα και Ημαθία. Κερδίζει μία σε Κέρκυρα, Κυκλάδες και Λέσβο,

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν δύο έδρες στη Β’ Αθηνών και από μία έδρα σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανία, Δράμα, Ηλεία, Καστοριά, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Φθιώτιδα.

Η Χρυσή Αυγή χάνει από μία έδρα σε Α΄ Αθηνών, Ηλεία και Φθιώτιδα και η ΔΗΜΑΡ χάνει από μία έδρα σε Κοζάνη και Σέρρες.

Τέλος, το ΚΚΕ χάνει από μία έδρα σε Β΄ Αθηνών, Α’ Πειραιά, Εύβοια, Ημαθία, Ηράκλειο, Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λέσβο, Μαγνησία και Σάμο.

Λόγω του εκλογικού συστήματος και του ιδιαίτερου τρόπου κατανομής του τελευταίου 1% – 2% των ψήφων, αναμένονται αλλαγές στις έδρες με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.