Στάθηκε δίπλα στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, χθες το βράδυ όταν εκείνος έκανε τη δεύτερή του δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών…

Ποιος όμως είναι ο βουλευτής Επικρατείας της ΧΑ;

Ο Χρήστος Παππάς διατηρεί κατάστημα επίπλων στα Ιωάννινα και χθες αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων εμφανίσθηκε στο πλευρό του Μιχαλολιάκου.

Ο βουλευτής Επικρατείας όμως στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται και στο γεγονός ότι ο πατέρας του, Ηλίας, που τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υπήρξε ταγματάρχης Πυροβολικού και είχε ενεργό συμμετοχή στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967.

Τι αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα

Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι ο πατέρας του «τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος».


Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής

Και συγκεκριμένα περιγράφει το βιογραφικό του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αντιστράτηγος Π/Β ε.α. Ηλίας Παππάς γεννήθηκε σε ορεινό, φτωχό αλλά με υψηλόφρονες κατοίκους χωριό της Λάκκας Σουλίου στην Ήπειρο. Είναι το πέμπτο παιδί οικογενείας ιερέως και δασκάλου.

Σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε ως Εθνικός Διαφωτιστής στην περιοχή του στο τμήμα διαφωτίσεως της οργανώσεως ΕΟΕΑ (Ναπολέοντος Ζέρβα).

Αρχικά κατετάγη εθελοντής δεκανέας στο Στρατό και το 1946 εισήλθε κατόπιν εξετάσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Το Μάιο του 1948 εξήλθε της Σχολής με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και μετετέθη στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η Τάξις του 1948 μετράει τις μεγαλύτερες απώλειες σε πεσόντες αξιωματικούς κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου.

Τον Ιανουάριο του 1949 τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της μάχης της Ναούσης που υπερασπίστηκε γενναία ως διμοιρίτης διλοχίας του Εθνικού Στρατού κυκλωμένης από δυο ταξιαρχίες των συμμοριτών.

Με τη λήξη του πολέμου εισήλθε στην Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο.

Εκεί συνεδέθη με φιλία και βαθειά αλληλοεκτίμηση με τον Ταγματάρχη, τότε, Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετέπειτα ηγέτη της 21ης Απριλίου.

Στην στρατιωτική του σταδιοδρομία αποφοίτησε ευδοκίμως από όλα τα στρατιωτικά σχολεία καθώς και από τις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Αμύνης.

Ως Ταγματάρχης Π/Β είχε ενεργό συμμετοχή στην στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.

Διορίσθηκε κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως δ/ντης του 2ου Γραφείου του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα ευδοκίμου υπηρεσίας καθώς και με πολεμικούς σταυρούς για την πολεμική του δράση.

Τον Ιανουάριο του 1975 μηνύθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο επί εσχάτη προδοσία. Τελικώς δεν προσήχθη σε δίκη μαζί με πολλούς άλλους μηνυθέντες αξιωματικούς μετά τις δικονομικές διεργασίες της κυβερνήσεως Καραμανλή για τη σωτηρία του Φαίδωνα Γκιζίκη.

Τον Μάρτιο του 1975 αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, με τον βαθμό ον έφερε κατά την ανακοίνωση των εκτάκτων κρίσεων (εκκαθαρίσεων).

Συμμετείχε στον πολιτικό αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από τα πρώιμα χρόνια του κινήματός μας.

Μετά από πολυετή νομικό αγώνα το 2005 του αποδόθηκε από το ΣΑΓΕ ο βαθμός του Αντιστρατήγου ε.α.

Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του ότι η ιδέα του Εθνικισμού είναι η νιότη του κόσμου. Σε ηλικία 88 ετών παραμένει πιστός και ανιδιοτελής στην πίστη της νιότης».