Προς τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μου του νεοσυσταθέντος Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ιδιαιτέρων του δημοτικού διαμερίσματος Αγ. Θεοδώρων. Σας είναι γνωστό ότι εδώ και ένα χρόνο τώρα και συγκεκριμένα από τις 22-06-2011, ζητάω να μάθω από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και υπεύθυνου διαχειριστή της ΔΗΚΕΠΑΘ, του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων κ. Δημήτριο Κ. Δέδε…

            1ον. Πού διέθεσε τα χρήματα ως υπεύθυνος διαχειριστής της ΔΗΚΕΠΑΘ που εισέπραξε από την ενοικίαση του αλσυλλίου «Λιάντρο» που μέχρι τότε ανέρχονταν στο ποσό των 300.000€.
            2ον. Πού διέθεσε τα 30.000€ που πήρε ως δώρο από την Motor Oil.
            3ον. Πού διέθεσε τα 27.000€ που πήρε από κρατική επιχορήγηση μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
            4ον. Πόσα έργα πήρε η ΔΗΚΕΠΑΘ από την ίδρυση της μέχρι και την διάλυση της από τον πρώην Δήμο Αγ. Θεοδώρων. Ονομαστικά και με πίστωση του κάθε έργου.
            Δυστυχώς από τότε μέχρι και σήμερα παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις – αναφορές μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και προσωπικά στον Δήμαρχο κ. Κώστα Λογοθέτη απάντηση δεν έχω πάρει.

            Φίλες και φίλοι, επειδή ο εμπαιγμός και η κοροϊδία δεν μου αρέσουν, κάνω έκκληση για τελευταία φορά στους υπεύθυνους, κ. Δημήτριο Δέδε και στον κ. Λογοθέτη μέσω του τοπικού τύπου να μου δώσουν τα στοιχεία που τους έχω ζητήσει, όχι για δική μου ικανοποίηση αλλά για να ενημερωθούν και οι δημότες που δυστυχώς μέχρι σήμερα εμπαίζονται, όταν η πόλη των Αγ. Θεοδώρων βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από άκρη σε άκρη γιατί διαφορετικά στα χέρια μου κρατάω μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσω στον κ. εισαγγελέα. Ο υπεύθυνος για τις δυσάρεστες υποθέτω εξελίξεις δεν θα είμαι εγώ.

Υ.Γ.: Φίλες και φίλοι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα βγάλω το φίδι από την τρύπα και μάλιστα στην ηλικία που είμαι. Πλησιάζω τα 70, αλλά όλως παραδόξως αυτή η οικονομική κρίση που από ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό έχει πάρει τη φωνή από το στόμα των συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων λες και η ζωή σταμάτησε εδώ και θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μας για επιβίωση και ανάταση. Για να μην συνεχίζουν λοιπόν οι τοπικοί μας άρχοντες να μας κοροϊδεύουν του ότι τώρα λεφτά δεν υπάρχουν γι’ αυτό βρωμάει η πόλη μας από άκρη σ’ άκρη, ο δημοτικός φωτισμός σε πλήρη εγκατάλειψη. Ο εξοπλισμός της υπηρεσίας καθαριότητας και ύδρευσης υπό διάλυση και δεν μιλάω για τα έργα υποδομής όπως το αποχετευτικό και η επέκταση σχεδίου πόλης που ήταν δρομολογημένα με εξασφαλισμένες πιστώσεις που κανένας μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

 Μιλάω για τα στοιχειώδη, τα καθημερινά που δίνουν λίγη ανακούφιση στους δημότες, όπως το ΚΑΠΗ, η φιλαρμονική, το πολιτιστικό με όλες τις δραστηριότητες του. Παρακολουθούμε παρέλαση των παιδιών μας στις 25 Μαρτίου με εμβατήρια μαγνητοφωνημένης κασέτας και χωρίς εξέδρα των επισήμων. Μην μου πείτε ότι φοβήθηκαν τα γιαουρτώματα. Για τους παραπάνω λόγους έκανα νέα αίτηση στις 22-05-2012, πήρε αρ. πρωτοκόλλου 10760, προς τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη, την κοινοποίησα και στον πρόεδρο του τοπικού μας συμβουλίου κ. Χρήστο Ψυχογιό, με την οποία τους ζητάω να μου δώσουν στοιχεία για:

            1) Πόσα χρήματα εισέπραξε από τον πράσινο φόρο (πετρελαιοειδή) τα έτη 2010-2011, ο πρώην Δήμος Αγ. Θεοδώρων.
            2) Πόσα χρήματα βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν από τα τέλη ύδρευσης τα έτη 2010-2011 από τον πρώην Δήμο Αγ. Θεοδώρων.
            3) Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού τα έτη 2010-2011 από τον πρώην Δήμο Αγ. Θεοδώρων.
            4) Πόσα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων από τις κρατικές επιχορηγήσεις και κατ’ επέκταση του συνεννοηθέντος Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας για λογαριασμό του πρώην Δήμου Αγ. Θεοδώρων τα έτη 2010-2011.

            Από την αίτηση αυτή ζητάω άμεση απάντηση είναι ζήτημα μιας ώρας, αρκεί να δοθεί εντολή στην ταμιακή υπηρεσία του Δήμου από τον κ. Δήμαρχο ή από τους συν αυτού αρμοδίους. Για να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κύρια στις ανταποδοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και καθαριότητας. Προσωπικά περίμενα ότι η συνεννόηση του Δήμου μας με το Λουτράκι θα αναβάθμιζε την εξελισσόμενη πόλη μας. Ελπίζω ακόμα σ’ αυτό, περιμένοντας να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Διαφορετικά θα βγούνε αληθινοί αυτοί που λένε ότι σε αυτή την συγκυρία μας κυβερνούν ανίκανοι άνθρωποι.

Με σεβασμό,
Σε όλους τους συμπολίτες μου

Τάσος Πέτρου