Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι θα κάνουν τώρα όσοι έχουν βγει με χρίσμα ΠΑΣΟΚ ; – Φλογίδας

- Advertisement -


Από προχθές που τελείωσαν οι εκλογές κάθομαι και μελετάω ενδελεχώς τους πίνακες της Κορινθίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου. Όπως “σουλατσάριζα” στα αποτελέσματα των Δήμων της Κορινθίας κάτι θυμήθηκα


Ο νους μου ταξίδεψε στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Περιφερειακές και Δημοτικές. Ήταν τότε που ο Παπανδρέου είχε εισάγει το πρώτο μεγάλο δίλημμα στον ελληνικό λαό, ετοιμάζοντάς τον για τη συνέχεια. Είχε πει ότι ή θα στηρίξετε τους δικούς μου συνδυασμούς που τους δίνω χρίσμα, ή θα πάμε σε εκλογές. Και πράγματι έτσι έγινε.

Κουρασμένες οι κοινωνίες και ανήσυχες για όσα έρχονταν, εξέλεξαν στην Κορινθία 5 από τους 6 δημάρχους με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ. Δήμος Κορινθίων, Δήμος Σικυωνίων (ο Σταματόπουλος δεν είχε το χρίσμα αλλά ήταν παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ισχυρά ερείσματα στην τότε Υπουργό Λούκα Κατσέλη) , Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Δήμος Νεμέας, έδωσαν ισχυρό “ΝΑΙ” στον ΓΑΠ και στην πολιτική του, εκλέγοντας τους “εκλεκτούς” του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο συνέβη και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ένα ετερόκλητο σχήμα δέχθηκε ξεκάθαρα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα στελέχη του δεν βόηθησαν τον Π.Τατούλη παρότι κάποιοι είχαν μικροπροβλήματα με μικρότερα μέλη της γενικής σύνθεσης.


Από αυτούς τους Δήμους που προανέφερα, οι περισσότεροι Δήμαρχοι έκαναν αγώνα για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που πέρασαν. Μερικοί κάθισαν απλώς ήσυχοι, αλλά δεν εκδηλώθηκαν καν αρνητικά ή θετικά.

Από εδώ και πέρα, αν μελετήσετε τους πίνακες των εκλογών της 17ης Ιουνίου, αρχίζουν τα … ζητούμενα. Τι θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί ; Πως θα κινηθούν και με τι τρόπο ενόψει και των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ; Και υπάρχει και κάτι σοβαρότερο. Ανεξάρτητα από τις κεφαλές και οι σύμβουλοι θα έχουν διάφορους προβληματισμούς τόσο στους Δήμους, όσο και στην Περιφέρεια. Μερικοί εκτέθηκαν ανοιχτά είτε κατά του ΠΑΣΟΚ, είτε μπαίνοντας και σε κόμματα που δεν υπήρχαν στις τότε αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, εντασσόμενοι στα κόμματα αυτά, απέκτησαν και πολιτικό λόγο αλλά και θέσεις τελείως αντίθετες με εκείνες των συνδυασμών με τους οποίους είτε εξελέγησαν, είτε συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αλλά έτσι πάει τώρα … Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

Θα έχει “ζουμί” αυτή η υπόθεση το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε …

Μετά τις εκλογές περιμένω να καταλαγιάσει λίγο ο κουρνιαχτός για να καθίσω να γράψω μερικές γραμμές με αγάπη και σεβασμό προς εκείνους που στα σχόλιά τους προεκλογικά έγραψαν πολλά, σε άλλα είχαν δίκιο, σε άλλα άδικο. Αλλά θα το κάνω όταν ηρεμήσουν γιατί βλέπω ότι υπάρχει θυμός ακόμα και μάλιστα θυμός που στρέφεται εναντίον δικαίων και αδίκων. Βλέπω μια γενική διάθεση αφορισμού προς τον κόσμο συνολικά, επειδή δεν κατάλαβε το όραμα του Αλέξη (εδώ γελάμε). Όταν επέλθει μια κάποια ηρεμία θα καθίσω να γράψω …

Χρόνια πολλά Loutrakiblog

Για τους προβληματισμούς …

Φλογίδας

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΗΛΑΔΗ κ. ΦΛΟΓΙΔΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ;ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΡΕΚΟΡ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

  2. Ο φλογίδας των εθνικών εκλογών τώρα και πανπελοποννησιακός avenger.
    Όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω, από εθνικές μέχρι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

    Φλογίδα μέχρι να βρεις την νηφαλιότητά σου και μας κάνεις την τιμή να γράψεις για τα σχόλια που σε "πίκραναν",γιατί έκανες τόσο καιρό κοινώς μόκο,στείλε ένα μήνυμα-ερώτημα στη Συγγρού:

    Οι "κολλητοί" σου εκεί πάνω που δηλώνουν αντικρατιστές και προκρίνουν τη μείωση των δημοσίων δαπανών, πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν αν εννοούν μόνο τις δαπάνες που προορίζονται για το κοινωνικό κράτος ή και εκείνες από τις οποίες χρηματοδοτήθηκαν οι ίδιοι, είτε διατελώντας αξιωματούχοι του ως υπουργοί, βουλευτές κλπ είτε έχοντας στο πελατολόγιο των εταιρειών τους αρκετούς φορείς του ευρύτερου «σπάταλου» κατά τα άλλα κράτους.

    ΥΓ πώς μπορείς να δεις και κυρίως να βρεις το όραμα του Αλέξη όταν ακολουθείς δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας?
    Το 27% του λαού πάντως το κατάλαβε. Αυτό σε αγχώνει?

    ΑΛΕΞΙ-ΚΕΡΑΥΝΟ

  3. ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΦΛΟΓΙΔΑ…….ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ? ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ …..ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΣΙΠΡΑ ?? ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ? ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog