Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Έτσι σκότωσα τα παιδιά μου»

- Advertisement -

Σιωπή επικρατούσε στη δικαστική αίθουσα, στην πόλη Girona της Ισπανίας, όπου μία Βρετανίδα περιέγραφε ήρεμα πώς είχε σκοτώσει τα δύο παιδιά τους πνίγοντάς τα με μία πλαστική σακούλα…

Η Lianne Smith έδειξε πώς χρησιμοποίησε τη σακούλα για να προκαλέσει ασφυξία στην 5χρονη Rebecca και τον 11 μηνών Daniel στο κρεβάτι του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στις διακοπές τους στην Costa Brava. Καθώς ο μικρός Daniel πάλευε να πάρει μία ανάσα, εκείνη έσφιξε τη σακούλα γύρω από το λαιμό του και δεν σταμάτησε να τη σφίγγει μέχρι να «σβήσει». Στη συνέχεια έκανε το ίδιο και στην κόρη της και μετά αγκάλιασε τα νεκρά σώματα των παιδιών της και πέρασε τη νύχτα δίπλα τους.

Η 45χρονη είπε πως επιχείρησε να βάλει τέλος και στη δική της ζωή πριν ζητήσει από υπάλληλο του ξενοδοχείου να καλέσει την αστυνομία.

Η απολογία της Smith στην αστυνομία βιντεοσκοπήθηκε στο δωμάτιο δίπλα σε αυτό όπου σκότωσε τα ίδια της τα παιδιά και δόθηκε για πρώτη φορά χθες στη δημοσιότητα.

Η γυναίκα από το Staffordshire δεν έδειξε κανένα συναίσθημα καθώς το δικαστήριο έβλεπε το βίντεο με την περιγραφή της. Όταν ρωτήθηκε τι είχε κάνει απάντησε με ακρίβεια και ψυχραιμία: «Τερμάτισα τις ζωές των δύο παιδιών μου. Μετά ξάπλωσα δίπλα τους στο κρεβάτι και τα αγκάλιασα».

«Τους μιλούσα έως τις 9 το βράδυ και μετά πήγα στο μπάνιο», είπε, και χρησιμοποιώντας τα χέρια της έδειξε πως με την πλαστική σακούλα κάλυψε τη μύτη και το στόμα των άτυχων παιδιών. «Του έβαλα την τσάντα στο κεφάλι. Καλύφθηκε όλο του το κεφάλι. Ήξερα πως ήταν νεκρός επειδή τον κρατούσα», περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Daniel. Σε ερώτηση αν η κόρη της αντιστάθηκε είπε απλά «Ναι, κουνιόταν». Πέρασε όλο το βράδυ δίπλα στα άψυχα σώματά τους γράφοντάς του σημειώματα.

Στη Rebecca και τον Daniel έγραφε: «Σας αγαπώ πολύ. Ήθελα να σας προσφέρω μία υπέροχη ζωή , λυπάμαι πολύ».
Η Smith υποστηρίζει πως σκότωσε τα παιδιά της επειδή φοβόταν πως μπορεί να της τα έπαιρνε η πρόνοια αφότου ο σύντροφός της Martin συνελήφθη για παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Το ζευγάρι το έσκασε στην Ισπανία το Δεκέμβριο του 2007 αλλά το Μάιο του 2010 ο Smith εντοπίστηκε και εκδόθηκε στη Βρετανία.

Έχοντας εμμονή πως οι κοινωνικές υπηρεσίες θα της έπαιρναν τα παιδιά, η Lianne τα πήγε στο ξενοδοχείο όπου τα σκότωσε…

Μιλώντας στους αστυνομικούς άρχισε να κλαίει: «Τους προσέφερα τριήμερες διακοπές, τέλειες διακοπές. Είμαστε πολύ πολύ χαρούμενοι. Αλλά ήταν το τέλος του δρόμου. Ήξερα πως θα μου έπαιρναν τα παιδιά μου στη Βρετανία.
Ξέρω πως δεν είναι σωστό να παίρνεις μία ζωή. Ένιωθα ‘στη γωνία’. Η πρόθεσή μου ήταν να ‘φύγουμε’ και οι τρεις μαζί, όχι μόνο τα παιδιά».

Η δικηγόρος της είπε πως η Lianne παραδέχεται πως τα σκότωσε αλλά ζήτησε την αθώωσή της για λόγους ψυχικής υγείας. Υποστήριξε πως η 45χρονη βρισκόταν σε απόλυτη συναισθηματική εξάρτηση από τον Martin Smith, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή βίαζε την κόρη της από προηγούμενο γάμο, όταν ήταν παιδί.

Η 24χρονη σήμερα Sarah Richardson ήρε την ανωνυμία της όταν ο Smith οδηγήθηκε πέρσι στη φυλακή, όπου κρεμάστηκε τον Ιανουάριο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog