Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ (VIDEO)

- Advertisement -

Ο μακαρίτης Βασίλης Διαμαντόπουλος, είχε κάνει την υπέρβαση υποστηρίζοντας ανοικτά τους αναρχικούς, τον αγώνα τους και τις συμβολικές τους κινήσεις…

 

Ένα έχω να πω. Οι πραγματικοί κι αγνοί πατριώτες θλίβονται σήμερα για τα δεινά που περνάει εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα και δεν μένουν κολλημένοι, δηλώνοντας ψευτο – υπερήφανοι για τα κατορθώματα της αρχαίας Ελλάδας και των φιλοσόφων της. Νιώθουν θλίψη & ντροπή λοιπόν που είναι Έλληνες και που αποτελούν κομμάτι ενός τόσο παράλογου και διεφθαρμένου Έθνους. Γιατί όσο βλέπουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της να καταρρέουν και να κοντοζυγώνουν όλο και πιο πολύ στον πάτο του βόθρου, τόσο πιο πολύ θλίβονται που αγαπούν μια χώρα που το μόνο που εκφράζει και τους δίνει είναι βία, διαφθορά, ρατσισμό και ανισότητα. Όταν κάποτε λοιπόν οι λέξεις Ελλάδα & Γαλανόλευκη αποκτήσουν και πάλι μία πραγματική & με βάθος αξία κι όχι επιφανειακή, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που λεγόμαστε Έλληνες και τότε όλοι μας θα τιμάμε τα εθνικά σύμβολα, το παρελθόν και τις παραδόσεις μας. 
Και τώρα κάτι άλλο. Χτες που έβαλα αυτό για τους εύζωνες και πέσατε όλοι οι καλοθελητές ψευτο- πατριώτες – Ελληναράδες να με φάτε… (όχι Έλληνες – Ελληναράδες… εγώ που είμαι ελληνοαμερικάνος ναι! είμαι πολύ πιο Έλληνας από σας) Έχω απάντηση και για σας:  
Είστε τουλάχιστον αφελείς, που συνεχίζετε να τιμάτε και να νιώθετε υπερήφανοι για πράγματα όπως είναι η γαλανόλευκη και τα τσολιαδάκια στη Βουλή, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι πλέον αυτά έχουν λάβει ή και είχαν ανέκαθεν αρνητικό χαρακτήρα. Τέτοια αποτελούν σύμβολα ψευτο – ηθικής & ανισότητας κι όχι σύμβολα Δημοκρατίας, αγνότητας, κοινωνικής ισότητας & ευημερίας όπως θέλετε να πιστεύετε. Όλα αυτά που κάποιοι λαθεμένα κατά την άποψη μου θεωρούν ιερά, ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΞΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΥΓΙΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΙ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δεν εχουν καμία αξία όταν γίνονται κομμάτια μιας ύπουλης δικτατορίας, κακή ώρα σαν αυτό που ζούμε σήμερα.
Ξυπνήστε επιτέλους εαν πραγματικά αγαπάτε αυτήν τη χώρα και θέλετε να εξελιχθεί, να πάει μπροστά και να γεννήσει κι άλλον Πλάτωνα, κι άλλον Αριστοτέλη, κι άλλον Ιπποκράτη, Αρχιμήδη, Ευκλείδη ή Πυθαγόρα. Πάρτε το χαμπάρι. Μ’ αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε αρκετοί ψευτοπατριώτες – ψευτοηθικοί – Ελληναράδες, νοσταλγοί της περιόδου του Παπαδόπουλου, χαντακώνετε και καταδικάζετε το μέλλον της νέας γενιάς. Και το μόνο που θα γεννάτε έτσι θα ‘ναι κι άλλες Χρυσές Αυγές, κι άλλη βία κι άλλο κοινωνικό ξεπεσμό. Τίποτα παραπάνω. 
Ξέρω κάποιοι πάλι θα με βρίσετε γι’ αυτά που γράφω. Και θα με πείτε άσχετο κι ότι δεν ξέρω που παν’ τα τέσσερα. Δεν θα σας κατηγορήσω όμως. Μέχρι εκεί σκαμπάζετε κάποιοι (λέω κάποιοι… προς θεού δεν βάζω στο ίδιο τσουκάλι όλους τους αναγνώστες τούτου εδώ του blog) Βρισίδι, τηλεόραση, μπύρες, μπάλα, τραμπουκισμό, ξυλίκια, πατρίς – θρησκεία – οικογένεια κι άγιος ο θεός. Όλα τα χαρακτηριστικά δηλαδή του ξεπεσμένου, απολίτιστου και χωρίς παιδεία Έλληνα…
- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tο κάψιμο της σημαίας, δεν αποτελεί για τους Αναρχικούς αυτοσκοπό , ούτε είναι η κορυφαία ενέργεια του Αναρχικού χώρου. Έχει πραγματοποιηθεί από μεμονωμένα άτομα ανώνυμα κατά την διάρκεια των επεισοδίων και δεν έχει αναληφθεί ως ευθύνη από κάποια γνωστή ομάδα ή συλλογικότητα Αναρχικών. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τον συμβολισμό της, όταν με την πράξη αυτή υπενθυμίζεται η υποκριτική πατριωσύνη μερίδας του Ελληνικού λαού, του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και του συνόλου των θεσμών του Ελληνικού κράτους. Το κάψιμο της σημαίας δεν εκφράζει επίσης το σύνολο των Αναρχικών στην Ελλάδα, όπως και το κάψιμο κάθε σημαίας εκτός των φασιστικών συμβόλων κι ας αποτελεί ένα πανί, την απεικόνιση της εθνικής ταυτότητας. Γιατί εκτός από τις βαριές και σκοτεινές μνήμες του Ελληνικού λαού στις εποχές των "εκτροπών" της Δημοκρατίας, αποτέλεσε και το ενοποιητικό στοιχείο στις Ιστορικές στιγμές των Απελευθερωτικών αγώνων του λαού μας. Για τους νεότερους συντρόφους, που αρέσκονται στην αναπαραγωγή του θεάματος, να θυμίσω ότι οι Ισπανοί Αναρχικοί το 1936, απέναντι στους φαλαγγίτες του Φράνκο που ανέμιζαν τα φασιστικά σύμβολα στα χαρακώματα. ανέμιζαν την μαυροκόκκινη και την Ισπανική σημαία ή ακόμα και την αυτονομίστικη της Καταλωνίας. Εξάλλου τους φασίστες, που επιχειρούσαν εναντίον του Ισπανικού λαού με την βοήθεια των Μαροκινών, των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζιστών τους θεωρούσαν και εθνοπροδότες με την κυριολεκτική σημασία του όρου.

  2. Πάρτο αλλιώς σύντροφε.
    «Ένα έχω να πω. Οι πραγματικοί κι αγνοί πατριώτες θλίβονται σήμερα για τα δεινά που περνάει εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα και δεν μένουν κολλημένοι, δηλώνοντας ψευτο – υπερήφανοι για τα κατορθώματα της αρχαίας Ελλάδας και των φιλοσόφων της.»
    Και εγώ ένα έχω να πω:
    Οι πραγματικοί κι αγνοί πατριώτες θλίβονται σήμερα για τα δεινά που περνάει εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα αλλά μένουν κολλημένοι, δηλώνοντας υπερήφανοι για τα κατορθώματα της αρχαίας Ελλάδας και των φιλοσόφων της.
    «Νιώθουν θλίψη & ντροπή λοιπόν που είναι Έλληνες και που αποτελούν κομμάτι ενός τόσο παράλογου και διεφθαρμένου Έθνους»
    Νιώθουν θλίψη λοιπόν που είναι Έλληνες και που αποτελούν κομμάτι ενός τόσο παράλογου και διεφθαρμένου Έθνους.
    «Όταν κάποτε λοιπόν οι λέξεις Ελλάδα & Γαλανόλευκη αποκτήσουν και πάλι μία πραγματική & με βάθος αξία κι όχι επιφανειακή, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που λεγόμαστε Έλληνες και τότε όλοι μας θα τιμάμε τα εθνικά σύμβολα, το παρελθόν και τις παραδόσεις μας»
    Όταν κάποτε αρχίσουμε πάλι να τιμάμε τα εθνικά μας σύμβολα, το παρελθόν μας και τις παραδόσεις μας και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες τότε οι λέξεις Ελλάδα & Γαλανόλευκη θα αποκτήσουν και πάλι μία πραγματική & με βάθος αξία κι όχι επιφανειακή.
    «Και τώρα κάτι άλλο. Χτες που έβαλα αυτό για τους εύζωνες και πέσατε όλοι οι καλοθελητές ψευτο- πατριώτες – Ελληναράδες να με φάτε… (όχι Έλληνες – Ελληναράδες… εγώ που είμαι ελληνοαμερικάνος ναι! είμαι πολύ πιο Έλληνας από σας)»
    Πάρτο αλλιώς σου λέω. Είσαι πιο Έλληνας από εμάς αλλά νιώθεις ντροπή που είσαι Έλληνας όπως έγραψες παραπάνω;
    Έχω απάντηση και για σας:
    Και εγώ έχω απάντηση για σας:
    «Είστε τουλάχιστον αφελείς, που συνεχίζετε να τιμάτε και να νιώθετε υπερήφανοι για πράγματα όπως είναι η γαλανόλευκη και τα τσολιαδάκια στη Βουλή, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι πλέον αυτά έχουν λάβει ή και είχαν ανέκαθεν αρνητικό χαρακτήρα.»
    Εσύ δηλαδή, κατά δήλωσή σου, που είσαι πιο Έλληνας από εμάς, δεν νιώθεις περήφανος για τη γαλανόλευκη και έχει και αρνητικό χαρακτήρα;
    Τα υπόλοιπα γραφόμενά σου τα αφήνω ασχολίαστα μια και για εσένα είναι λάθος να θεωρούμε ιερή τη σημαία και δεν έχει καμία αξία.
    «Πάρτε το χαμπάρι. Μ' αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε αρκετοί ψευτοπατριώτες – ψευτοηθικοί – Ελληναράδες, νοσταλγοί της περιόδου του Παπαδόπουλου, χαντακώνετε και καταδικάζετε το μέλλον της νέας γενιάς. Και το μόνο που θα γεννάτε έτσι θα 'ναι κι άλλες Χρυσές Αυγές, κι άλλη βία κι άλλο κοινωνικό ξεπεσμό. Τίποτα παραπάνω.»
    Πάρτε το χαμπάρι. Μ΄ αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε αρκετοί ψευτοπροοδευτικοί που νομίζετε ότι να θεωρείς τη σημαία σου ιερή και να θλίβεσαι αλλά να μην νιώθεις ντροπή για την Πατρίδα σου, χαντακώνετε και καταδικάζετε το μέλλον της νέας γενιάς.
    Και συγνώμη αλλά αυτό μας έφαγε σε αυτή τη χώρα, να νομίζουμε ότι αυτός που αγαπά την Πατρίδα του και τη σημαία του είναι νοσταλγός της περιόδου του Παπαδόπουλου. Μέγα λάθος.
    Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το τελευταίο:
    Η Πατρίδα μου και η οικογένεια μου είναι τα χαρακτηριστικά του ξεπεσμένου, απολίτιστου και χωρίς παιδεία Έλληνα; Τι είπες τώρα Ελληναρά Ελληνοαμερικάνε;

  3. τα άλλα είναι η γνώμη σου και τη σέβομαι κι ούτε θα σε ειρωνευτώ όπως ξεκάθαρα κάνεις εσύ, μπορεις ν πιστεύεις ότι γουστάρεις… αλλα αυτό το τελευταίο μου τι δίνει που έγραψες: Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια αναφέρομαι ειρωνικά… θες να μου πεις ότι δεν είναι η σήμα κατατεθέν φράση των χουντικών; στο λεω γιατί δυστυχώς έχω συγγενείς κολλημένους με την Χούντα την οποία αναφέρονταν σε αυτή ουκ ολίγες φορές στα κηρύγματα που μου κάνανε…. ως ο αγώνας για την Εθνική απελευθέρωση….ή ως η προσπάθεια του μέγα ηγέτη Γεωργίου Παπαδόπουλου να σηκώσει την χώρα στα πόδια της. Εγώ όσους χουντικούς έχω γνωρίσει είτε συγγενείς, είτε φίλους τους, που μου τριβέλιζαν το μυαλό από μικρό με τα χουντοξεράσματά τους, μ' αυτες τις λέξεις ξύπναγαν και μ' αυτές τις λέξεις κοιμόντουσαν… μην μου λες εμένα λοιπόν πως το περίφημο και συντηρητικό πατρίς – θρησκεία – οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με τον χουντικό ελληναρά ψευτοηθικό που κάνει όλα αυτά που περιέγραψα και εξακολουθεί να πιστεύει τυφλά σε μια πατρίδα που δεν του προσφέρει τίποτα άλλο περα από θλίψη…

  4. Σεβαστή και η δική σου γνώμη αλλά, από τη μια λες ότι δεν ειρωνεύεσαι και από την άλλη λες αναφέρεσαι ειρωνικά ότι αυτοί που πιστεύουν στην Πατρίδα τους και την οικογένειά τους έχουν τα χαρακτηριστικά του ξεπεσμένου, απολίτιστου και χωρίς παιδεία Έλληνα;
    Και ναι το Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια είναι η σήμα κατατεθέν φράση των χουντικών.
    Εγώ δηλαδή που πιστεύω στην Πατρίδα μου και στην οικογένειά μου είμαι κατ΄ανάγκη χουντικός; Τι είπες τώρα; Το έγραψα και παραπάνω: «Αυτό μας έφαγε σε αυτή τη χώρα, να νομίζουμε ότι αυτός που αγαπά την Πατρίδα του και τη σημαία του είναι νοσταλγός της περιόδου του Παπαδόπουλου. Μέγα λάθος».
    Ευχαριστώ αλλά εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω στην Πατρίδα μου που μου προσφέρει θλίψη ενώ εσένα σου προσφέρει ντροπή.
    Ευχαριστώ αλλά εγώ θα εξακολουθώ να πιστεύω στην Πατρίδα μου και ας έχω τα χαρακτηριστικά του ξεπεσμένου, απολίτιστου και χωρίς παιδεία Έλληνα.
    Ευχαριστώ που εγώ χαρακτηρίζομαι γι΄ αυτό συντηρητικός ενώ εσύ προοδευτικός. Είναι πρόοδος να ντρέπεσαι για την Πατρίδα σου;
    Ευχαριστώ αλλά τέτοια πρόοδο δεν θα πάρω.

  5. ΤΙΜUR MΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΟΥΣΤΑ

  6. Έχω την εντύπωση ότι κανένας από εσάς που σχολιάζετε δεν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το πρώτο σχόλιο κάποιου που μάλλον προέρχεται από τον Αναρχικό χώρο και τοποθετείται με αρκετά καλή και τεκμηριωμένη άποψη για το κάψιμο της σημαίας. Εγώ απλώς να προσθέσω από την δικιά μου εμπειρία για τον συγκεκριμένο χώρο ότι κάψιμο σημαίας σε οργανωμένα μπλοκ Αναρχικών ή Αντιεξουσιαστών κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά μόνον μεμονωμένα περιστατικά από συγκρουσιακούς που φυσικά όπως και προειπώθηκε καλυπτόμενοι από την ανωνυμία τους δεν αναλάμβαναν και την ευθύνη. Το Αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα εδώ και καιρό έχει αναπτύξει αντιστάσεις απέναντι στην λογική του μπάχαλου και του ασύνταχτου. Η βία όταν γίνεται αυτοσκοπός παύει να έχει καθαρά εξεγερτικά χαρακτηριστικά και μετατρέπεται σε φασιστικό εργαλείο άσκησης της όποιας εξουσίας και αυτό οι Αναρχικοί οφείλουν να μην το λησμονούν και καλά θα κάνουν να μελετήσουν τον Ερρίκο Μαλατέστα που τοποθετείται εξαιρετικά για το θέμα αυτό. Όπως επίσης οι Αναρχικοί δεν πρέπει τοποθετούν τους Πατριώτες κατ' ανάγκη στον χώρο της φασιστικής ιδεολογίας, γενικεύσεις και απλουστεύσεις τέτοιου τύπου προκαλούν σύγχυση και λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την δυνατότητα απεύθυνσης των Αναρχικών Ιδεών και οραμάτων στην όποια κοινωνία. Προς τεκμηρίωση αυτού αναζητείστε την άποψη του Μιχαήλ Μπακούνιν για την πατρίδα. Οι όποιοι συμβολισμοί έχουν την αξία τους όταν διαθέτουν την δύναμη του επίκαιρου και της τεκμηρίωσης.
    ένας από το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog