Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λουτρακίου ζητά από τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση ενάντια στα αιολικά πάρκα που κάποιοι θέλουν να φυτέψουν στα Γεράνεια

- Advertisement -
Επ ευκαιρία της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου
του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στις 11-07-2012…

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Λουτράκι 13-07-2012
Προς Βουλευτές Ν. Κορινθίας
Κον Ταγαρά Νικόλαο
Κον Δήμα Χρίστο
Κον Κόλλια Κωνσταντίνο
Κον Μπούκουρα Ευστάθιο
Αξιότιμοι
Σε μια περίοδο λαϊκής αναταραχής και απαξίωσης της πολιτικής και των εκπροσώπων της που όλα τίθενται υπό αναθεώρηση και μάλιστα με το δεδομένο της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας η οποία δικαίωσε τους βουλευτές που διαφώνησαν με την γραμμή του πρώην κόμματος και άλλαξαν στρατόπεδο ο λαός τους έστειλε ξανά στο κοινοβούλιο.
Σας καλούμε να ανατρέψετε το μνημόνιο της τρέλας το κόλπο grosso σύμφωνα με το de Spiegel, την διαπλοκή και την μίζα που ισοπεδώνει το Ελληνικό φυσικό τοπίο το καταστρέφει το αλλοιώνει σε επίπεδα μη αναστρέψιμα.
Το μόνο που απέμεινε στην Ελλάδα είναι το φυσικό τοπίο και όμως οι ελληνικές βουνοκορφές από άκρου σε άκρου της Ελλάδος καταστρέφονται κάτω από την σκιά των φτερών των ανεμογεννητριών την σκιά του εύκολου κέρδους του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου την σκιά των συμφερόντων των κατασκευαστριών εταιριών συμφερόντων πρωτίστως της Γερμανίας και Δανίας.
Καλούμε εσάς τους βουλευτές εκπροσώπους του Ν.Κορινθίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο που τίμησε ο κορινθιακός λαός επ ευκαιρία της αναμενόμενης λήψη απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου για έγκριση η μη της ΜΠΕ να παρευρεθείτε μαζί μας στην επικείμενη απόφαση και στηρίξετε τις θέσεις μας
<<ΟΧΙ Ανεμογεννήτριες στα ΓΕΡΑΝΕΙΑ>> .
Σταθείτε και συμπορευτείτε δίπλα στο λαό.
Καταψηφίστε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ:
α)της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας που ήδη τρέχει
β) της καταστροφής της μοναδικής ελληνικής φύσης από την απάτη των Α/Γ.
Οι εποχές άλλαξαν είστε πλέον βουλευτές για να λέτε Όχι στα κελεύσματα των συμφερόντων των πλούσιων βόρειων χωρών της Ε.Ε που ωφελούνται οικονομικά από τις βιομηχανίες αιολικής ενέργειας ενώ ταυτόχρονα η εγκατάσταση τους καταστρέφει το Ελληνικό μοναδικό φυσικό τοπίο.
Η απάτη των αιολικών βιομηχανιών (πάρκων) όσο αφορά την καθαρή ενέργεια αποδεικνύεται από τα κάτωθι :
1ον για την παραγομένη ενέργεια από Α/Γ που εισέρχεται σε μια δεδομένη χρονική περίοδο στο δίκτυο της ΔΕΗ πρέπει να υπάρχει σε αναμονή συμβατικός σταθμός ενέργειας (λυχνίτης, πετρέλαιο κ.λπ.) ώστε αν την επόμενη στιγμή έχουμε άπνοια η ανέμους πάνω από 8 μποφόρ που οι Α/Γ σταματούν να παράγουν ρεύμα να εισέλθει στο δίκτυο το ζητούμενο ρεύμα
2ον οι απατεώνες υποστηρικτές και θιασώτες των Ανεμογεννητριών διαφημίζουν τα οφέλη στις εκπομπές CO2 σε σχέση με του συμβατικούς σταθμούς με υπολογισμούς επί της ονομαστικής δυνατότητας παραγωγής της κάθε Α/Γ ενώ η πραγματικότητα είναι ότι παράγουν ρεύμα το ανώτερο στο 1/3 της ονομαστικής και τούτο διότι ο άνεμος δεν είναι κατ´ παραγγελία <<τώρα έχουμε αμέσως μετά μας τελείωσε>>.
Εσείς είστε βουλευτές μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία από την ΔΕΗ για του λόγου το αληθές.
3ον ερωτούμαι εσάς τους βουλευτές Κορινθίας που έχετε δυνατότητα επίσημης πληροφόρησης να μας γνωρίσετε εάν πανευρωπαϊκά κάποιο κράτος έχει μειώσει η καταργήσει συμβατικό σταθμό παραγωγής ενέργειας και μάλιστα από τις πρωτοπόρους σε δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από Α/Γ Γερμανία και Δανία.
Ο Δήμος ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ παρουσιάζει ξεχωριστή ιδιαιτερότητα για τους κάτωθι λόγους :
α) τα Γεράνεια είναι ξεκομμένα από τον υπόλοιπο ορεινό όγκο της χώρας και για τον λόγο αυτό αποτελούν μοναδικό πνεύμονα μόλις 200.000στρ.για τον δήμο μας. Η παρέμβαση των Γερανείων στην διαμόρφωση του κλίματος είναι καθοριστικής σημασίας και μοναδικότητας διότι δεν δύναται οποιαδήποτε υποβάθμιση των Γερανείων να αντικατασταθεί από παραπλήσιο οικοσύστημα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει.
β) το ανάγλυφο των Γερανείων είναι μοναδικό φαινόμενο για την Ελλάδα υψώνεται κάθετα από το ύψος της θάλασσας στα 1351μ. Λόγω του φαινομένου του ανεμπόδιστου η ορατότητα της κορυφογραμμής του θα αποτελέσει
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΠΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ
εάν τελικως εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες καθόσον είναι ορατή από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
γ) το μικρό σε έκταση και μοναδικής ομορφιάς ελατοδάσος καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Γεγονός το οποίο αποκρύπτεται από τους συντάκτες της ΜΠΕ και ψευδώς χαρακτηρίζουν την περιοχή εγκατάστασης των ανεμογεννητριών ως αραιό πευκοδάσος.
Για τους ανωτέρω λόγους και για όσους με περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρονται στο ήδη αποσταλέν προς εσάς ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το σύνολο των συλλόγων και φορέων του Δήμου μας λαμβάνοντας υπ όψιν και την ομόφωνα αρνητική απόφαση το Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας στις 11-07-2012 θεωρούμε την συμπαράστασης σας δεδομένη.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ <<ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ>>
Ο Πρόεδρος
Θυμής Μιχάλης 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300
ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383
EMAIL kyngerania@hotmail.gr httpwww.kyngerania.gr
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog