Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

- Advertisement -

undefined

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί με το σχεδιασμό της, όχι μόνο να κατακτήσει την ενεργειακή της αυτονομία, αλλά και να καταστεί ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας, παρέχοντας ταυτόχρονα ενεργειακή αυτάρκεια στο σύνολο της χώρας» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντησή του στο διοικητήριο της περιφέρειας, με τον αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Δημήτρη Ραχιώτη, εξαγγέλλοντας παράλληλα την Ίδρυση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά της διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΡΑΕ, με σκοπό τη συντονισμένα στρατηγική ανάπτυξη των πολιτικών για την ενέργεια στην Πελοπόννησο.

«Το ολοκληρωμένο και φιλόδοξό μου όραμα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι να γίνει ο σημαντικότερος ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου, με αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι ο μεγαλεπήβολος στόχος της ολοκληρωμένης προσέγγισης μας είναι «να μη χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυση της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά να γίνουμε αυτάρκεις οικονομικά και να μπορούμε να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική».

Ο Πέτρος Τατούλης συζήτησε με τον κ. Ραχιώτη εκτενώς το ζήτημα της αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς της ενέργειας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθοριστική κίνηση για την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της και για να την καταστήσει ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά της ενέργειας.

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ ταυτίστηκε απόλυτα με την άποψη του περιφερειάρχη και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αρχής για την περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί κύριο θέμα λήψης αποφάσεων στη ΡΑΕ».

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

*zougla
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ ταιριάζει η απάντηση του Αρχηγού των Ινδιάνων στην απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ το 1854 να αγοράσει τη γη τους(μπορεί να τη βρει οποιοσδήποτε στο google).θα τους αφήσουμε λοιπόν ν'αφανίσουν την πατρίδα μας όλη στο βωμό του κέρδους, γιατί ούτε ψίχουλα δε θα μείνουν στην Ελλάδα από τις επενδύσεις αυτές, όπως τίποτα δεν έμεινε ούτε στη Βενεζουέλα και στη Λιβύη από τα πετρέλαια, ούτε στην Αφρική από τον πλούτο όλο των διαμαντιών και των φυτειών του καφέ, ούτε στη χώρα του Νίγηρα που η shell μόλυνε ανεπανόρθωτα με τις εξορύξεις πετρελαίου.'Oταν δεν θα έχει μείνει καμία αμόλυντη βουνοκορφή από τις γεννήτριες, κι όταν τα χωράφια όλα θα φιλοξενούν φωτοβολταϊκά και οι θάλασσες θα τρυπιούνται για να ξεπηδήσει ο "μαύρος χρυσός"ή μάλλον η μαύρη κατάρα, όταν τα νερά της χώρας θα ναι γεμάτα χρώμιο κι άλλες τοξικές ουσίες και δε θα υπάρχει ούτε ψάρι στο Αιγαίο τότε θα καταλάβουμε ότι η ενέργεια δεν τρώγεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog