Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπλάκμπερν – ΑΕΚ 2-1: Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

- Advertisement -
Οι μικροί του Βαγγέλη Βλάχου έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι τους αξίζει τουλάχιστον να περιμένουμε να τους… δούμε πριν να τους κρίνουμε. Η νεανική ΑΕΚ έδωσε το δεύτερο φιλικό της για τη νέα σεζόν, μια μόλις ημέρα μετά το πρώτο απέναντι στην Πρέστον και με αντίπαλο μια ομάδα πιο έτοιμη από εκείνη και σημαντικής δυναμικότητας…

iframe width=”600″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/-1NwQjjXh_4?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen>

 Ωστόσο, ο φόβος για… κατάρρευση απέναντι στην Μπλάκμπερν αποδείχθηκε αβάσιμος, αφού οι Κιτρινόμαυροι έμειναν και πάλι όρθιοι…

Το παιχνίδι ξεκίνησε… στραβά λόγω ενός πειράματος που θέλησε να κάνει ο προπονητής της ΑΕΚ (κάτι λογικό τη στιγμή που αυτός είναι ο σκοπός των συγκεκριμένων αγώνων), το οποίο όμως δεν πέτυχε και ανάγκασε τον Βλάχο να το διορθώσει στο ημίωρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ένωση είχε ήδη βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να δείχνει τα… δόντια της, με αποκορύφωμα το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Αυτό ήρθε από εξαιρετική πάσα του Γκροντή και άψογη εκτέλεση του Κουρέλα.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε και αυτό το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Αραμπατζής. Το… πείραμα ξεκίνησε από την άμυνα, όπου ο Αρκούδας έμεινε δεξιά, αλλά δίπλα στον Μπουγαϊδη, στο κέντρο, ο Βλάχος θέλησε να δει και τον Τσαμουρλίδη, με τον Λαγό να έχει ρόλο αριστερού μπακ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βλάχο να προωθήσει τον Γιάγκο στα αμυντικά χαφ δίπλα στον Ρίκκα και τον Γκερέιρο πίσω από τον Τσίτα που αγωνίστηκε στην κορυφή. Στα άκρα έπαιξαν οι Παπαδημητρίου και Καλογέρης.
Ωστόσο, βλέποντας ο τεχνικός της ΑΕΚ ότι το σχήμα αυτό δεν λειτουργεί, στο 17′ άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-1-1, ενώ στο ημίωρο «διόρθωσε» και τα πρόσωπα, με τον Γιάγκο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, τον Τσαμουρλίδη να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της και τον Λαγό (που ως εκείνη τη στιγμή δεν είχε πάει καλά ως μπακ) να προωθείται στη μεσαία γραμμή.
Ο Βλάχος δοκίμασε ακόμη μια διάταξη στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 67′ το «γύρισε» σε 4-3-3, με τους Ρίκκα, Φούντα, Γροντή να είναι η τριάδα στα χαφ και τους Τομαρά, Κουρέλα, Σταματή να αγωνίζονται στην επίθεση. Μάλιστα, μετά από αυτή την αλλαγή ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ τα πήγε αρκετά κατά στον τομέα της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

Όσο επιφυλακτικά και προσεκτικά είχε μπει η ΑΕΚ στο ματς απέναντι στην Πρέστον, άλλο τόσο άσχημα αμυντικά ξεκίνησε το σημερινό ματς. Οι αλλαγές που έγιναν και το πείραμα με τον Τσαμουρλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Λαγό στο αριστερό άκρο και τον Γιάγκο στα αμυντικά χαφ δεν βγήκαν, ενώ φυσικά ρόλο έπαιξε και η μεγαλύτερη δυναμικότητα του αντιπάλου.
Οι Άγγλοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ και πριν καλά καλά οι ποδοσφαιριστές της βρουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο με αυτό το νέο σχήμα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μια λάθος αντίδραση του Λαγού στο 7′, έπειτα από σέντρα από δεξιά, επέτρεψε στον Νούνο Γκόμεζ να σκοράρει με δεύτερη κεφαλιά μπροστά από τον Αραμπατζή. Πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο, η Ένωση δέχθηκε και δεύτερο γκολ (29′), με τον Τσαμουρλίδη να χάνει τον Μπεστ σε μια βαθιά μπαλιά, να «τρώει» και την ντρίπλα του αντιπάλου του και τον παίκτη της Μπλάκμπερν να κάνει με ωραίο σουτ το 2-0.
Αμέσως μετά, ο Βλάχος άλλαξε το σχήμα και έφερε τον Γιάγκο δίπλα στον Μπουγαϊδη, με τον Τσαμουρλίδη να πηγαίνει αριστερά στην άμυνα και τον Λαγό να παίζει μπροστά του. Αυτές οι αλλαγές βοήθησαν την ομάδα να… κοντρολάρει τον ρυθμό των Άγγλων και να παρουσιάσει πιο στιβαρό πρόσωπο στην άμυνα.
Όσον αφορά την επιθετική παρουσία της ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο μέρος, ήταν ανάλογη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα απέναντι στην Πρέστον. Δηλαδή, ανεμική, με τον Τσίτα να είναι μέσα σε δύο υποψίες ευκαιρίας, αλλά να μην έχει σωστή αντίδραση, ώστε να καταφέρει η ομάδα να απειλήσει.

«Ποδαρικό» με Κουρέλα

Αν σε κάτι παρουσιάστηκε συνεπής η ΑΕΚ, σε σχέση με το φιλικό απέναντι στην Πρέστον, ήταν η βελτίωσή της στο επιθετικό κομμάτι στο δεύτερο μέρος. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αρχίσει να ισορροπούν το παιχνίδι από το 30′, αμυντικά, ωστόσο, στην επανέναρξη του ματς παρουσίασαν πολύ καλύτερο πρόσωπο και επιθετικά. Βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο και κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Τα πρώτα… μηνύματα ήρθαν από το 49′ όταν ο Ρίκκα πλάσαρε άστοχα απέναντι από το αντίπαλο τέρμα. Στο 58′ και πάλι ο Ρίκκα απείλησε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 61′ ο Λαγός εκμεταλλεύτηκε λάθος των Άγγλων, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Φούντα να επιχειρήσει ένα σουτ.
Τελικά το γκολ ήρθε στο 76′. Ο Γροντής έκανε μια φανταστική κάθετη μπαλιά για τον Κουρέλα, εκείνος προχώρησε από πλάγια και με ένα ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κερδίζοντας το προνόμιο να είναι ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα χανόταν σταδιακά τόσο λόγω των πολλών αλλαγών, όσο και της κούρασης…

ΑΕΚ: Αραμπατζής (56′ Κωνσταντόπουλος), Αρκούδας, Τσαμουρλίδης (80′ Βαλ. Βλάχος), Γιάγκο (80′ Ματεντζίδης), Μπουγαΐδης (84′ Νικολιάς), Γκερέιρο (59’Κουρέλας), Ρίκκα (80′ Φέτσης), Παπαδημητρίου (31′ Γροντής), Λαγός (66′ Τομαράς), Καλογέρης (46′ Φούντας), Τσίτας (31′ Σταματής).

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Ρόμπινσον, Ορ, Ριμπέρο, Ζιβέ, Μέρφι, Μπέστ, Χάνλει, Όλσον, Μόρρις, Τζόρτζ, Γκόμεζ – Έπαιξαν και οι: Νταν, Νούνιες, Ντουν, Γκούντγουαιλ, Πέτροβιτς, Κιν, Χέλει, Ροσίνα, Εντίνιο, Λόουε, Φορμίκα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog