Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

- Advertisement -

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κορίνθου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Τετάρτη 1η Αυγούστου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός με τους συνεργάτες του…


Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανέφερε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του είναι η ανακοίνωση σημαντικών έργων για τον δήμο Κορινθίων, έργα που εντάσσονται στο Περιφερειακό πρόγραμμα και κάποια άλλα που έχουν ενταχθεί και σήμερα θα ανακοινωθεί η πορεία τους.
Ένα από αυτά είναι η κατασκευή στο χώρο του 1ου Λυκείου Κορίνθου μιας νέας πτέρυγας κτιρίου, ένα σύγχρονο διδακτήριο, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου χρόνο και θα δώσει την δυνατότητα να επιλυθούν τα τελευταία προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη πόλη της Κορίνθου.
Ένα δεύτερο έργο είναι η δημοπράτηση στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Κορίνθου ενός σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο, το οποίο θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάθεσης και προσυμβατικού ελέγχου (σε διάστημα δύο μηνών ).
Ένα επιπλέον έργο είναι η δημοπράτηση του δημοτικού σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου, έργο το οποίο είχε ξεκινήσει η τότε Τοπική κοινότητα το 1996 αλλά είχε σταματήσει λόγω προβλημάτων, τα οποία όμως επιλύθηκαν και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου.
Παράλληλα θα διατεθεί το ποσό των 3.500,000 ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου αλλά και σε άλλες περιοχές της Κορίνθου, με σκοπό να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό σύστημα εντός του σχεδίου πόλεως σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Επιπλέον πριν από λίγες ημέρες εντάχτηκε ένα έργο προϋπολογισμού 4.800,000 ευρώ, που αφορά την διαδικτύωση των συστημάτων ύδρευσης όλου του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο Δήμο να κάνει καλύτερη κατανομή νερού , σε ένα διευρυμένο δίκτυο ύδρευσης, επιλύνοντας τα προβλήματα επάρκειας κατά περιοχή. Σε δεύτερη φάση το έργο αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε ποιοτικό πόσιμο νερό, μέσα από μια μελέτη που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το υδατικό δυναμικό της Βορείου Πελοποννήσου. Το έργο αυτό θα δεσμεύσει και θα διανείμει τις απαραίτητες ποσότητες ποιοτικού νερού για τον Δήμο μας με αρωγό ένα συμπληρωματικό έργο που είναι ο κεντρικός έλεγχος όλων των δικτύων, αντλιοστασίων και δεξαμενών από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ. Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΕΡΑ και επίκειται η δημοπράτησή του με στόχο την πλήρη επίλυση ύδρευσης του Δήμου Κορινθίων που θα επιτρέψει στο άμεσο μέλλον μια δυναμική ανάπτυξης και επενδύσεων στον Δήμο. Έτσι ο Δήμος Κορινθίων μετά την Αττική και Θεσσαλονίκη θα έχει το τρίτο σε έκταση διασυνδεδεμένο σύστημα ύδρευσης στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον και βρίσκονται στο στάδιο της οριστικής ένταξης , όπως είναι αυτά της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου, στην περιοχή Γαλατακίου , καθώς και έργα αποχέτευσης στον γειτονικό Δήμο βέλου-Βόχας που θα υλοποιήσει ο Δήμος κορινθίων για λογαριασμό τους. Επίσης, βρίσκονται σε προσυμβατικό έλεγχο έργα που αφορούν τα αποχετευτικά δίκτυα Χιλιομοδίου, Κλένιας και Αγίου Βασιλείου τα οποία όταν ξεκίνησαν χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από Εθνικούς πόρους.
Κλείνοντας ο Αλέξανδρος Πνευματικός υπογράμμισε την εξίσου καλή συνεργασία που έχει με τον γειτονικό Δήμο Λουτρακίου–Περαχώρας, ενεργοποιώντας, μετά απο γόνιμες συζητήσεις, την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων, που θα συγκεντρώνει τα λύματα των Κεγχρεών και των Ισθμίων, αποσυμφορίζοντας και τελικά επιλύνοντας τα προβλήματα αποχέτευσης των περιοχών αυτών του Σαρωνικού κόλπου. Συμπληρωματικά ο Δήμος κορινθίων προγραμματίζει την τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού με σκοπό την αξιοποίηση και διάθεσή τους για άρδευση.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει, τονίζοντας ότι η υλοποίηση των τωρινών και μελλοντικών έργων έχουν εκπονηθεί με την βοήθεια των μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αυτών της ΔΕΥΑΚ, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται πολλά χρήματα.










- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ,ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ,ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΟ , ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog