Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο

- Advertisement -

Ο « Ξένιος Ζευς», τώρα και στην Κόρινθο. Από τις 2:30 πμ χτες, Πέμπτη 23/8, άρχισε η μεταφορά μεταναστών στο στρατοπέδου του 6ου Σ.Π. στην Κόρινθο…

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ζήτησε και είχε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, από τον Επιθεωρητή της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης και τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας, το στρατόπεδο μετατρέπεται, αιφνιδιαστικά, με πολιτική απόφαση σε κέντρο κράτησης μεταναστών χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές υπηρεσίες, παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Παράλληλα, σήμερα το πρωί έλαβε χώρα και στην πόλη της Κορίνθου, επιχείρηση σύλληψης μεταναστών. Τέτοιου τύπου στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι αναποτελεσματικές με μόνο σκοπό να καλύψουν την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε σύσκεψη του επιμελητηρίου Κορινθίας μερικές μέρες πριν, οι βουλευτές του νομού (3 ΝΔ – 1 ΧΑ), η περιφέρεια Πελοποννήσου, το επιμελητήριο, χαιρέτιζαν μεν, την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά δεν ήθελαν το στρατόπεδο Κορίνθου κέντρο κράτησης. Δυστυχώς όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Αρνούμαστε κατηγορηματικά την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες που αποτελούν ντροπή και αναδεικνύουν ρατσιστική αντίληψη, μακριά από τις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, συμφώνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αν ήθελε πραγματικά η σημερινή συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, όφειλε να αμφισβητήσει συνολικά την μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο και να προχωρήσει σε:

Α. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας

Β. Εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη δυνατότητα μετακίνησης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες όσων το θέλουν, και ρήξη με το ‘Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση’ και το Δουβλίνο ΙΙ που οι κυβερνήσεις των πλουσίων έχουν υπογράψει μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης

Οι εμπνευστές του σχεδίου “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” αγνοούν, όχι τυχαία, τους τοπικούς φορείς της περιφέρειας, για να στήσουν πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άλλωστε άλλος ήταν ο στόχος τους, να διασκεδάσουν την οργή του λαού, καλλιεργώντας δυστυχώς κλίμα ανασφάλειας, φόβου, μίσους και ρατσισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι πάντα απέναντι στις λογικές και τις πρακτικές που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε σκουπίδι και τις κοινωνίες σε ζούγκλες. Αν καταφέρουν με αφορμή την κρίση να μας στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο θα έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι πάντα απέναντι στις λογικές και τις πρακτικές που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε σκουπίδι και τις κοινωνίες σε ζούγκλες. ωραια,τοτε.παρτε τους σπιτια σας.αλλα ξεχασα, αυτοι δεν χωρανε στην κουλτουρα των βορειων προαστιων.ψευτες,και τιποτε παραπανω.

  2. Για να τους πάρουμε στα σπίτια μας φιλαράκο, πρέπει να τους αφήσετε να φύγουν από τα δικά σας τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα χωράφια. Μήπως θέλεις να μάθεις ποιές επιχειρήσεις και κτηματίες εδώ στο Λουτράκι απασχολούν παράνομα ξένους και δηλώνουν και ακροδεξιοί; Ή μήπως δεν είσαι Λουτρακιώτης και δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα.

  3. Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ……Υ.Γ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ …..

  4. ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ;ΔΙΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ…ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ;ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ;ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ;ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ;ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ;ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΙΑ;ΝΑ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ;ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ;ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ(ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ-ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ-ΗΔΗ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ 30)ΠΑΡΤΕ 5-6 ΟΙΚΟΣΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΙΣΤΕ ΤΟΥΣ….ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ.ΚΥΡΙΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΙΑ!

  5. Λάθος βελουτέλα.Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα πήρα στα βόρεια προάστια γιατί εκεί είναι γιαλαντζί αριστεροι με τα λεφτά του μπαμπα!

  6. VELUTELA an kai sydrofos edw tha diafwnisw exw alli apopsi peri latrometanasteysis na fygoun oloi tous kai na min ksanagyrisoun pote pia edw den tous theloume kai an tous theleis toso poli VELUTELA na tous pareis spiti sou kai na tous filoksenis esy kai na tous taizeis esy me ta dika sou lefta kai na tous plirwneis ta pada kai kala ta leei o 7:36 oti stin koultoura twn voreiwn proasteiwn den mporeite na tous exete sta spitia sas

  7. @velutela σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών τα υψηλότερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήρε στις φτωχογειτονιές των βορείων προαστίων. Να σου θυμίσω ολόκληρη ανάρτηση που έχω κάνει με νούμερα.

  8. αυτο δεν ειναι λαθρομεταναστευση.ειναι εποικισμος.μας χτυπανε απο παντου.οι λαθρονεταναστες ειναι θυματα οπως και ο απλος ελληνικος λαος.

  9. Μπετόβλακα,είδα την ανάρτηση που αναφέρεις…ημερομηνία ανάρτησης 20 Απριλίου και αναφέρεσαι (μόνος σου το λες) σε ποσοστά των εκλογών του 2009.
    Συγγνώμη,αλλά από τις 20 Απριλίου,έγινα 2 φορές εκλογές,αν δεν το θυμάσαι…
    Αν θες διάλογο και σοβαρή αντιπαράθεση,μην υποτιμάς την νοημοσύνη υων συνομιλητών σου…
    Αν μας θεωρείς κουτούς,πες το μας,να μην κουραζόμαστε και χαλάμε την ώρα μας τζάμπα.

  10. Μπετόβλακα, έχεις πάρει τα εξής παραδείγματα: Καματερό 5.23%, Αγία Βαρβάρα 4.72% Μεταμόρφωση 5.98%. Αντιθέτως στις ‘λαϊκές’ γειτονιές στο Μαρούσι 8.29%, στον ‘Αλιμο 8.22% στο Ελληνικό 8.36% , στο Νέο ψυχικό 8.55% στην Πεύκη 8.74% στον Χολαργό 9.46% Κηφισιά 6.13%, στην Πεντέλη 7.74% και στην φτωχογειτονιά της Νέας Πεντέλης 11.25%.

    Αυτά ισχύουν για τις εκλογές του 2009. Για να δούμε όμως τι έγινε το 2012:
    Καματερό (ενιαίος δήμος με Άγιους Ανάργυρους): 35,75%
    Αγίας Βαρβάρας: 35,05%
    Μεταμόρφωση: 36,77%

    Και όλα αυτά στις γειτονιές των λαϊκών στρωμάτων. Δεν χρειάζεται να αναφέρω καν ποιός ήταν πρώτο κόμμα σε αυτές τις περιοχές. Επειδή όπως λες "Τα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες". Συνέχισε το έργο σου απερίσπαστος. Εμείς εδώ είμαστε για να κρίνουμε και εσένα και όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog