Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ποιά πρέπει να είναι η τιμωρία για τον υπάνθρωπο-εμπρηστή της Χίου;;του mi.fi

- Advertisement -

Διαβάσαμε χθες εδώ ότι συνελήφθη τελικά ο εμπρηστής της Χίου.Ο συγκεκριμμένος Χιώτης 24χρονος ήταν η αιτία να γίνουν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων ενώ χάθηκαν περί τα 460.000(!) μαστιχόδεντρων…

Υπολογίστε επίσης όπως είχαν αναφέρει οι ειδικοί τις προηγούμενες ημέρες  ότι καταστράφηκε το 53% της παραγωγής μαστίχας ενός νησιού, που έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ τα σχινόδεντρα παράγουν μαστίχα από το ρετσίνι τους..

Η αιτία τώρα,που ο υπάνθρωπος αυτός προέβη στους εμπρησμούς, ήταν λέει επειδή δεν τον προσλάβανε ως εποχιακό δασοπυροσβέστη και γι’αυτό έκαψε το νησί του!!!

Το ερώτημά μου είναι ποιά πρέπει να είναι η τιμωρία αυτού του υπάνθρωπου και για
να σας το κάνω ποιο εύκολο,, φανταστείτε κάποιον ανάλογο εδώ στον τόπο μας που δεν επελέγη να γίνει εποχιακός δασοπυροσβέστης και έκαιγε πχ.τα Γεράνεια ή το δάσος των Άνω Τρικάλων στην Ζήρεια!!

Σύμφωνα λοιπόν με τους ήδη υπάρχοντες νόμους ο 24χρονος, θα δικαστεί εώς 25 χρόνια και σε λίγα χρόνια, με λίγη καλή διαγωγή θα βγει έξω..(!)

Ένας Έλληνας Μπρέιβικ δηλαδή που δεν έχει δολοφονήσει 150 ανθρώπους,αλλά  έχει αλλοιώσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ και έχει γ@μήσει μια ολόκληρη οικονομία ενός ακριτικού νησιού,, έτσι για το γαμώτο…

Νομίζετε ότι η φυλάκα θα του βάλει μυαλό-που δεν έχει, ή θα αποτρέψει άλλους να συμπεριφερθούν ανάλογα στο μέλλον;;

Εγώ δεν το νομίζω..

mi.fi

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νά! σε κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτεται κανείς την πρόταση της ΧΑ για επαναφορά της θανατικής ποινής…Και το γαμώτο είναι πως είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό!! Αλλά αν κάτσει κανείς και αναλύσει και σκεφτεί τι ανυπολόγιστη καταστροφή προκάλεσε εκ προθέσεως αυτό το τέρας,τότε είναι που φουντώνεις και πνίγεσαι απο οργή….

  2. Οι πυρκαγιές της Χίου είναι αναμφίβολα έργο εμπρηστών: Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτα υλικά καθώς και αλουμινόχαρτο με εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στα δάση. Για τον μύθο των "οικοπεδοφάγων" που κυριάρχησε στην μεταπολιτευτική ζωή της χώρας, ούτε λόγος: Ποιος να "επενδύσει" οικόπεδα μέσα σε μια κατακαμμένη περιοχή στο βουνό μακριά από την θάλασσα;

    Σαφώς και υπήρχαν ισχυροί άνεμοι, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιος είχε ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα όταν προκλήθηκαν οι πρώτες εστίες σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.

    Ήξεραν ότι τα CL-215 και CL-415 δεν θα μπορούσαν να δράσουν τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

    Ποιος μπορεί να έχει τόσο ακριβή μετεωρολογικά δεδομένα και να τοποθετεί εμπρηστικούς μηχανισμούς την στιγμή που ξεκινούν οι άνεμοι; Οικοπεδοφάγοι ή ξένοι πράκτορες που έχουν ακριβή γνώση των μετεωρολογικών δεδομένων και της διαμόρφωσης του εδάφους της περιοχής;

    Και που εκδηλώθηκε η φωτιά; Στα πυκνά δάση της κεντρικής-νότιας Χίου που εδρεύει η κύρια δύναμη του ελληνικού Στρατού, δίπλα από τις πιθανές ακτές απόβασης. Αποψιλώθηκαν τα δάση, χάθηκε το φυσικό καμουφλάζ, εκτεθειμένο το πυροβολικό που θα επιχειρήσει να βάλλει κατά των συγκεντρώσεων της μικρασιατικής ακτής ή κατά των δυνάμεων απόβασης, εύκολος στόχος για την Αεροπορία και το πυροβολικό του εχθρού.

    Ανώτερος αξιωματικός των ΕΔ σημείωνε στο defencenet.gr σχετικά με το θέμα: "Για όποιον έχει μελετήσει το τουρκικό σχέδιο SUGA για κατάληψη των Οινουσσών ή άλλων μικρών νησιών στην περιοχή θα διαπιστώσουμε ότι η μεγάλη αγωνία τους είναι να γλυτώσουν τις βολές πυροβολικού τα αποβατικά τους είτε στα λιμάνια είτε κατά την διάρκεια του πλου τους προς τα νησιά. Πρακτικά τώρα έχει "αποκαλυφθεί" το 75% των τοποθεσιών μας στην Χίο".

    Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλα ζητήματα ποτ πρέπει να προσεχθούν. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εθνικό φρόνημα των κατοίκων της Χίου, αλλά και άλλων ακριτικών περιοχών, όπου η τουρκική προπαγάνδα, βοηθούντων και κάποιων Ελλήνων τοπικών αξιωματούχων εργάζεται εξαιρετικά μεθοδικά.

    Το defencenet.gr έχει αποκαλύψει εγκαίρως τέτοιες προσπάθειες ειδικά στην περίπτωση της Χίου. Βοηθούσης, όχι απλά της αφασίας, αλλά και της μέχρι παρεξηγήσεως αδιαφορίας του μητροπολιτικού κέντρου, νησιά όπως η Χίος βρίσκουν πιο "ελκυστικές" τις τουρκικές "προσφορές": "Μέσω… Σμύρνης συμφέρει καλύτερα να πηγαίνουμε αεροπορικώς στην Αθήνα, διαμηνύει στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου" γράφαμε στις 11/07. Δεν λέμε ότι έχει άδικο, αλλά καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις.

    defencenet.gr.

  3. …Το ερώτημά μου είναι ποιά πρέπει να είναι η τιμωρία αυτού του υπάνθρωπου και γιανα σας το κάνω ποιο εύκολο,, φανταστείτε κάποιον ανάλογο εδώ στον τόπο μας που δεν επελέγη να γίνει εποχιακός δασοπυροσβέστης και έκαιγε πχ.τα Γεράνεια ή το δάσος των Άνω Τρικάλων στην Ζήρεια!!… Τι να κάνεις ποιό εύκολο;και τι να φανταστούμε νεαρέ; τo 1986 τα Γεράνεια ποιός τα έκαψε;;;

  4. Για να εχει περιουσια δεν τον κοβω.Δεν θα πηγαινε για εποχιακος.Προτεινω,αφου οικονομικα δεν μπορει να ξεπληρωσει την ζημια που εκανε στο νησι,να μην του ξαναμιλησει ΚΑΝΕΙΣ στην Χιο,και απαραιτητη προυποθεση με την αποφυλακιση του,να ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μεινει στο νησι μεχρι να πεθανει απο γεραματα.Παντα ομως να μην του μιλαει κανεις.Ουτε καλημερα,τιποτα….Να γυροβολαει περα δωθε μεχρι να φουνταρει απο κανα γκρεμο.
    Υπαρχει βεβαια κι αλλη πιο "δραστικη" λυση.Να του δωσουν μια κηπουρικη τσατσαρα να καθαρισει ΟΛΕΣ τις σταχτες ,σε ολο το νησι απ`την φωτια που εβαλε….

  5. Για να μην ξεχνιόμαστε φίλε mi fi, τα Γεράνεια κάηκαν 4 Αυγούστου του 1986. Σημαδιακή μέρα για τ6ο Δημοκρατικό Λουτράκι. Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, αλλά η εγρήγορση τις μέρες αυτές που μάλιστα επετεύχθη μια σημαντική νίκη, με την απόφαση της Περιφέρειας, να τοποθετηθεί ενάντια στην κατασκευή του Αιολικού πάρκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog