Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Χρυσή Αυγή στο Γράμμο (video)

- Advertisement -

Βούρμπιανη, 26 Αυγούστου 2012. Η ομιλία του βουλευτή επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά των συμμοριτών.

- Advertisement -

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολοι οι κανονικοι ανθρώποι θέλουν να ξεχασουν τον νικητή και τον ηττημένο του εμφυλίου…

    Αυτοί εδώ οι μισανθρωποι επιμενουν να γιορτάζουν την νίκη τους σε έναν πόλεμο που αδερφός σκότωνε αδερφό…

  2. 2:18 Οποιος ξεχναει τις ασχημες στιγμες της ιστοριας του, ειναι καταδικασμενος να ζησει τα ιδια και στο μελλον. Συμμοριες τυπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ θελουν να μας ξαναβαλουν σε εμφυλιο. Καλο ειναι λοιπον να θυμομαστε…

  3. Παραθεριστή τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία, συνεχίζεις την θεωρία του μίσους, κατηγόρησε τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν ηλίθιους, αλλά μην αναπαράγεις τα εμφυλιοπολεμικά στερεότυπα. Στο Λουτράκι δεν σε παίρνει.

  4. ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΕΙΤΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΠΡΩΓΩΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ,ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

  5. Επειδή στο Λουτράκι "δεν τον παίρνει" θα μιλήσει κάποιος για τις "γιορτές μνήμης" που οργανώνει κάθε χρόνο το ΚΚΕ στο μνημείο για τον Σπυρογιαννάκη κλπ (πάνω από τον Άγιο Φανούριο);
    Στις ομιλίες τους εκθιάζουν τους αγωνιστές του εμφυλίου (1946-49) εναντίον των "προδοτών". Προδότες γι' αυτούς είναι ο Ελληνικός στρατός.
    Συνήθως παρίστανται δήμαρχοι κλπ ψηφοσυλέκτες.

  6. Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ….ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ….ΧΑΘΗΚΕ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ …..ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ Η ΧΩΡΑ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70000 , ΝΕΟΙ ΚΥΡΙΩΣ 20-30 ΧΡΟΝΩΝ , ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 30000 ΠΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΛΠ ΟΙ ' ΝΙΚΗΤΕΣ ' ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ …….ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ….ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ ….ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ……

  7. Ξέρεις κάτι 5.59 στο Λουτράκι όπως λές κάνουν "γιορτές μνήμης" που οργανώνει κάθε χρόνο το ΚΚΕ (δεν ανήκω εκεί)στο μνημείο για τον Σπυρογιαννάκη κλπ (πάνω από τον Άγιο Φανούριο); προφανώς γιατί ο Σπυρογιαννάκης ήταν ντόπιος δηλαδή Λουτρακιώτης. Όσο για το "Στις ομιλίες τους εκθιάζουν τους αγωνιστές του εμφυλίου (1946-49) εναντίον των "προδοτών". Προδότες γι' αυτούς είναι ο Ελληνικός στρατός" Κάνεις μέγα λάθος μιλούν για αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Νεοναζί και την παρέα τους! Ξέρεις οι Νεοναζί είναι αυτοί που έχουν σαν ινδάλματά τους η χ.α.

  8. 10:58, γιατι να παρω εγω το κουβαδακι μου και να μην το παρεις εσυ ας πουμε;

    Αντισθενη, δεν μπορω να σου πω την κυρια ασχολια μου, διοτι αν το εκανα θα ηταν αναρμοστο – ελπιζω να κατανοεις. Μπορω παντως να σου αναφερω την δευτερευουσα ασχολια μου: Διδασκω ως επισκεπτης καθηγητης κοινωνικη ψυχολογια σε γνωστο Πανεπιστημιο του εξωτερικου. Αυτη μου η δευτερευουσα ιδιοτητα μου δινει την θεωρητικη γνωση που χρειαζομαι για να αναλυσω διαφορους τυπους και φαινομενα στην κοινωνια μας. Η κυρια μου ιδιοτητα, μου δινει την πραγματικη εικονα αυτων των καταστασεων στην κοινωνια μας.

    Σου παραθετω και μια συντομη περιγραφη του επιστημονικου πεδιου της κοινωνικης ψυχολογιας (social psychology), για να καταλαβεις περι τινος προκειται:

    Μελέτη ψυχοκοινωνικών φαινομένων και διαδικασιών κυρίως μέσα από το πρίσμα της οργάνωσης των κοινωνικών αναπαραστάσεων. Διαδικασίες συγκρότησης ατομικών και συλλογικών ταυτοτήτων, ιδεολογίες και στερεότυπα, ανάλυση των διατομικών και διομαδικών σχέσεων, κοινωνικές στάσεις, κοινωνική νόηση και επιρροή, άρρητες θεωρίες προσωπικότητας, επεξεργασία κοινωνικών πληροφοριών, στις ομάδες και ανάλυση περιεχομένου, κοινωνική ψυχολογία της υγείας, ψυχοκοινωνιολογία των Μ.Μ.Ε., μελέτη των κοινωνικών συγκρούσεων, πολυπολιτισμικότητα και διαπολιτισμικές συγκρίσεις.

  9. Κύριε Παραθεριστή, μου απαντάς στο ερωτημά μου, ποιό είναι το λειτούργημα (όπως εσύ έχεις αναφέρει), που κάνεις, με ένα είδος μετριοφροσύνης ότι: "Αντισθενη, δεν μπορω να σου πω την κυρια ασχολια μου, διοτι αν το εκανα θα ηταν αναρμοστο – ελπιζω να κατανοεις. Μπορω παντως να σου αναφερω την δευτερευουσα ασχολια μου: Διδασκω ως επισκεπτης καθηγητης κοινωνικη ψυχολογια σε γνωστο Πανεπιστημιο του εξωτερικου. Αυτη μου η δευτερευουσα ιδιοτητα μου δινει την θεωρητικη γνωση…(και μόνο αυτή, όχι όμως και την πρακτική, σημαντικό αυτό νομίζω).
    Από την δευτερεύουσα που λές μπορώ να καταλάβω ότι ίσως η μπορεί και να είσαι στο επάγγελμα η η κυρια ασχολια όπως λές ψυχολόγος-λειτούργημα όπως λές-(οι άνθρωποι που έχουν λύσεις γιά όλα μα όλα τα προβλήματα του κόσμου γεμίζοντας τις τσέπες τους-λίγο ακραίο (δεν ιχύει για όλους) αλλά δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι ο όρος ψυχολογία ετυμολογείται από την αρχαία ελληνική που σημαίνει Ψυχή + λόγος), εννοείται η μελέτη της συμπεριφοράς, του νου και της σκέψης. Η ψυχολογία στη σύγχρονη εποχή αναφέρεται ως επιστήμη κυρίως της συμπεριφοράς και των νοητικών διεργασιών, αγνοώντας την ψυχολογία του βάθους.Η δευτερεύουσα τώρα ασχολία σου ειναι εργαζόμενος στην εκπαίδευση, δάσκαλος ή καθηγητής εκπαιδευτικός < εκπαιδευτ(ής) + -ικός -λειτούργημα-
    Για μένα ο εκπαιδευτικός είναι το κλειδί της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους του, εάν οι εκπαιδευτικοί δεν δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στην τάξη και δεν αναδεικνύονται ως η π ν ε υ μ α τ ι κ ή και η θ ι κ ή πρωτοπορία της κοινωνίας.
    Αγαπητέ κύριε Παραθεριστή συγνώμη α λ λ α για μένα είσαι πολύ επικίνδυνος και για τις δύο όπως λές ιδιότητές σου(λειτούργημα) για την κοινωνία αλλά περισσότερο για τα παιδιά ,για τους φοιτητές γιατί δεν διδάσκεις αλλά εκπαιδεύεις και τι εκπαιδεύεις;! Οταν μιλά και γράφεις έτσι;:

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ είπε…
    ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ – Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!
    ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΦΑΠΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΜΙΚΡΗ ΜΥΡΤΩ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ
    27 Αυγούστου 2012 10:57 μ.μ.

    Εκπαιδεύεις άτομα που να μισούν τους συνανθρώπους τους.
    Καλή νύχτα στο όποιο μυαλό διαθέτεις!

    Υ.Γ.
    Ξέρεις κάτι κύριε;ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΚΑΚΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!

  10. Αντισθενη, διακρινω στα γραφομενα σου ( εδω κι αλλου ) πληρη συγχυση, σε βαθμο παρακρουσης. Προσεξε μην σου βγαλω καμια επισημη διαγνωση, γιατι ηδη εχω καει δυο πολυ σοβαρες διαγνωσεις εδω μεσα: μια για διπολικη προσωπικοτητα σε καποιον s-spinos, και μια για παρανο-ι-κο ιδεασμο σε καποιον αλλον (ξερει αυτος).

    Εις οτι αφορα τα της διδασκαλιας, αυτα που περιγραφεις γινονται μονο στα ελληνικα πανεπιστημια, δηλαδη καθηγητες με κοτσιδες, στεκες, γενιαδες ala zz top και αλογοουρες να ρητορευουν υπερ της αριστερας και ταυτοχρονα χειροτεροι τους εμφανισιακα φοιτητες να γραφουν με σπρευ αναρχικα συνθηματα στους τοιχους και να κολουν αφισες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεσα στα αμφιθεατρα.

    Στο εξωτερικο που διδασκω εγω, απλως ολοι κανουμε τη δουλεια μας. Αν φοιτητης διανοηθει να γραψει η να κολησει κατι σε τοιχο, αποβαλεται δια παντος και παραπεμπεται στη δικαιοσυνη. Οι δε καθηγητες αξιολογουνται και κρινονται καθε χρονο, και δεν ειναι ισοβιοι οπως συμβαινει στα Ελληνικα Πανεπιστημια.

    Ριξε μια ματια στις επισημες συνδικαλιστικες εκλογες των καθηγητων στα Ελληνικα Πανεπιστημια και θα καταλαβεις: σχεδον 100% ειναι ολοι τους αριστεριστες. Αυτη η στρεβλωση συμβαινει παγκοσμιως μονο στην Ελλαδα και θα μπορουσα να εξηγησω γιατι, αλλα ειναι μια αλλη – μεγαλη – ιστορια.

    Κατα συνεπεια, εντελως αστοχο το σχολιο σου….

  11. χμμμμ… Από πότε μπορεί ένας μη κάτοχος πτυχίου να βγάλει πόρισμα για ανθρώπους? Τέλοσπάντων… Ας μην επεκταθώ! Απλά μου γεννήθηκε η απορία!

    Είμαι 23! Ποτέ δεν κατάλαβα από πού πηγάζει τόσο μίσος για τους συνανθρώπους μας! Από τα 13 ακούω για τους "κακούς" "ανθέλληνες" κομμουνιστές και για τους καλούς και τίμιους γενναίους πατριώτες!
    Ποιός ορίζει τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου? Και ποιός είναι σε θέση να τα κρίνει? Έχει βγει μονάδα μέτρησης του πατριωτισμού? Ή απλά όποιος κοιμάται αγκαλιά με την ελληνική σημαία είναι Έλληνας?
    Συγνώμη που στην εφηβεία μου δεν είχα κρεμασμένο πάνω από το κεφάλι μου το κυανόλευκο πανί και στον λαιμό μου ένα σταυρό 20τ.μ. για να δείχνω σε όλους πως αγαπάω την Ελλάδα και την θρησκεία!
    Οι παππούδες μου και οι γιαγιάδες μου πολέμησαν με τον ΕΛΛΑΣ και το ΕΑΜ για να τους λένε αργότερα ανθέλληνες και προδότες! Ή μήπως δεν τα ξέρω καλά? Μήπως δεν ξέρω ιστορία? Μήπως έχω φάει κι εγώ την προπαγάνδα των κακών αριστερών?
    Πώς μπορεί κάποιος να ρίχνει λάσπη αβασάνιστα?
    Δεν θα συνεχίσω! Άλλωστε ανήκω σε μια γενιά που πάντα άκουγε "Εσύ είσαι μικρός και δεν ξέρεις!"

    Καλή σας μέρα και ελαφριά συνείδηση! (Γιατί έτσι έχουμε μάθει να ζούμε)!

  12. Pasalitsa s epliroforw oti aytoi pou exoun spoudasei sto panepistimio pou legetai Zwi einai poly pio kalyteroi kai sofoteroi apo aytous pou pigan kai spoudasan se panepistimia kai kolegia kai exoun kathe logo na eoxun apopsi kai na vgazoun porismata aditheta apo sena pou spoudases kai se galouxisan simfwna me ta p[isteyw tous kai gia na sou figei i aporia gia to misos pou les rwta ton pappou sou na sou pei ti itan o emfylios kai tha katalaveis

  13. Paschalitsa, 23 ετων δεν λεγεσαι καθολου μικρη. Εχεις και το μυαλο και την ηληκια, να σκεφτεις μονη σου πια και να σταθμισεις τι συμβαινει γυρω σου. Δεν χρειαζεσαι πια την γαλουχηση των κομμουνιστων ανιοντων σου (πατερας, παππους, προπαπος ισως; ).

    Αληθεια γιατι ολοι οι κομμουνιστες γαλουχουν κομμουνιστικα τα παιδια τους και τα εγγονια τους; Εμενα οι γονεις μου δεν με γαλουχησαν πολιτικα – με αφησαν να σκεφτομαι και να αποφασιζω μονος μου. Το ιδιο κανω κι εγω στα παιδια μου. Αυτο ονομαζεται Δημοκρατια. Η γαλουχηση που εσυ αναφερεις, ονομαζεται οικογενειακος Φασισμος.

  14. s-spinos:
    Παραθεριστή δεν είχα καμιά διάθεση να ανοίξω κουβέντα μαζί σου, επειδή όμως σε πάρα πάνω σχόλιό σου αναφέρεις το ψευδώνυμό μου, και επειδή δεν απάντησες ποτέ στα ερωτήματά μου παρά μόνο με βρισιές, έχω να σου πω τούτο:
    Όταν κάποιος εξαφανίζει τα επιχειρήματα, εκεί τελειώνει και η συζήτηση. και συ αυτό ακριβώς κάνεις.
    Γι΄αυτό κάνε καμιά βόλτα από το Δαφνί θα σου κάνει καλό.

  15. Ενω εσυ σπινο σκιζεις απο επιχειρηματα, οπως αυτο με το Δαφνι…

    Αληθεια, τα φαρμακα σου τα ξεκινησες; Εγω θα σου εγραφα το RISPERDAL σε δοση 8 mg ημερησιως. Θα δεις ποσο καλο θα σου κανει…

  16. toso ironas kai omos diloni epistimonas kai daskalos.
    se se xeronte para-theristi!
    metaxi mas amfivalo an exis perasi esto kai san episkeptis tin porta kapiou panepistimiou.
    ala eimai sigouros oti ise megalo kai kalopliromeno komato-gav

  17. Μπα, εγω παιρνω μονο ενα Omacor την ημερα (τροφη του εγκεφαλου ειναι αυτο, ωμεγα-3 αν εχεις ακουστα). Το δινω και στα παιδια, για να ξελαμπικαρει η σκεψη τους, ωστε να μην βγουν θολοκουλτουριαρηδες σαν και του λογου σου.

  18. s-spinos:
    Τα παιδιά δεν τα λυπάσαι παραθεριστή;;;
    αλλά ξέχασα, εσύ τα αγαπάς και τα αφήνεις ελεύθερα να διαλέξουν ότι τους αρέσει… ααχαχαχαχαχχχχχαχααααααα…

  19. Too many words! Και η αλήθεια δεν χρειάζεται τόσες πολλές λέξεις, κύριε παραθεριστή και λοιποί συνομιλητές! words, words, words! Ας κρίνει ο καθένας μέχρι εκεί που μπορεί!

    Όσο για τις νεοφασιστικές αντιλήψεις και τις "εκδηλώσεις τιμής και μνήμης (τιμής και μνήμης οι εκδηλώσεις ΜΙΣΟΥΣ! πόσο αστείο?) για την νίκη του Ελληνικού Στρατού κατά των συμμοριτών (συμμοριτών ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!)" θα αφήσω τον Ευριπίδη να μιλήσει… "Αυτή είναι η πιο βαριά αρρώστια των ανθρώπων και θράσος ονομάζεται" -Μήδεια-

  20. Ακριβως σπινο: Ελευθερα τα παιδια, να διαλλεξουν οτι τους αρεσει, με καθαρο μυαλο. Εσενα ο μπαμπας σου ετσι σε ειχε, ή σου εφερνε καθε μετα το Ριζοσπαστη στο σπιτι να τον διαβασεις και μετα σου εκανε γαλουχηση μαζι με τον παππου, οπως στην paschalitsa;

    Τωρα, για να μην πας τρεχοντας να παρεις το OMACOR ανευ λογου – και ειναι και πολυ ακριβο και τωρα οι θολοκουλτουριαρηδες σαν κι εσενα, της γενιας του Πολυτεχνειου, που μας κυβερνησαν τοσα χρονια, τα καταφεραν τοσο καλα που τα φαρμακεια ολης της χωρας εκοψαν και τα φαρμακα στους ασφαλισμενους – να ξερεις λοιπον οτι το OMACOR ξελαμπικαρει και οφελει το μυαλο, μονο αν προλαβεις και το ξεκινησεις πριν καψεις το μυαλο σου. Εσυ δυστυχως το εχεις ηδη καψει…

    Πασχαλιτσα, μπραβο που αναφερεσαι στον Ευριπιδη. Ομως οι τραγικες καταστασεις το καλουν, εμεις οι Ελληνες να σταματησουμε πια το copy paste του τι ειπε ο ενας και τι ειπε ο αλλος ( ο Ριζοσπαστης, ο Ευρυπιδης, ο μπαμπας, ο Ισοκρατης, ο Ινστρουχτορας μας απο το κομμα, ο καθε σπινος, ο παππους ο κομμουνιστης, η τηλεοραση, και παει λεγοντας) και να κατσουμε πια να δουμε με καθαρο μυαλο τι συμβαινει γυρω μας και επιτελους να παραγουμε δικη μας σκεψη. Ξερεις εγω στο Πανεπιστημιο που σπουδασα στο εξωτερικο, ισχυε το εξης: για να περασεις το καθε μαθημα, δεν αρκουσε να αναφερεις τις θεσεις του καθε ενος σπουδαιου (π.χ. του Φρόυντ, του Max Weber, κλπ) για το καθε θεμα που επρεπε να αναλυσουμε στις εξετασεις. Για να περασεις το μαθημα, επρεπε αφου αναφερεις τις θεσεις των αλλων, να διατυπωσεις και τη δικη σου πρωτοτυπη θεση και σκεψη επι αυτου. Και αναλογα ποσο πρωτοτυπη και επιστημονικα τεκμηριωμενη ηταν η θεση σου, επαιρνες και τον αναλογο βαθμο. Εδω στην Ελλαδα δυστυχως αρκει η παπαγαλια, και αμα παπαγαλισεις και τις σημειωσεις του καθηγητη σου ακομα καλυτερα (ξερετε, αυτες που φροντιζει η ΚΝΕ να σου δωσει, αρκει να την ψηφισεις στις φοιτητικες εκλογες)…

  21. Απορω με τις αντιδρασεις σας. Οπως μνημονευουμε καθε χρονο τους στρατιωτες μας που επεσαν στην ωρα του καθηκοντος (ειτε για το 1940, ειτε για το 1821, ειτε για την Κυπρο μας) ετσι γινεται και η τελετη για τους στρατιωτες μας που επεσαν στον εμφυλιο. Ο εθνικός μας στρατος. Τι ηταν αυτοι μουλοι και αντδρατε ετσι? Αυτοι πολεμουσαν με την ελληνικη σημαια. Οι αντιπαλοι με σημαια μη ελληνική περιμένοντας τους ρωσους και τους ουλγαροςυ τα αδερφια τους να εισβαλλουνη στην ρωσια (καλα ομολογω πως τα τελευταια ειναι περιττα) Πιστευω οι περισοτεροι εδω εχετε παει φανταροι ε? Αντι να καντε αριστερη προπαγανδα, πρεπει να σεβαστειτε τα παιδια που πηγαν να κανουν την θητεια τους και σκοτωθηκαν.

  22. s-spinos:
    Λοιπόν παραθεριστή, πράγματι με γαλούχησαν κάτι ανιόντες πρόγονοι που προμηθείς τους έλεγαν, και να μισώ τους προδότες με δίδαξαν, και τέτοιοι προδότες ήταν οι ταγματασφαλίτες και οι συνεργάτες των γερμανών στην κατοχή,αυτοί που όπως ο ίδιος ομολογείς θαυμάζεις και φαίνεται πως είσαι εγγόνι τους.

  23. Velutela, δεν το πηρες αποψε το RISPERDAL ε; Φαινεται…

    8:17, μια χαρα τα λες, αλλα νομιζεις οτι αυτοι καταλαβαινουν; Εδω δεν καταλαβαν οι ανιοντες τους οταν τους ειπε ξεκαθαρα ο Σταλιν οτι η μοιρασια εγινε και η Ελλαδα ανηκει στη Δυση και αυτο δεν αλλαζει με τιποτε και οτι η Ρωσια δεν προκειται να τους υποστηριξει και να σταματησουν αμεσως την δραση τους. Οχι μονον δεν καταλαβαν τι τους ειπε ο Σταλιν, αλλα αιματοκυλησαν την Ελλαδα, μεχρι να τους ξεφτυλησει ο ηρωικος Ελληνικος Στρατος, τον οποιο τιμαμε και θα τιμαμε.

  24. elpizw otan katalevete ton rolo tou para-theristi na min einai poli arga.
    mila gia aresteri propaganda otan o idios kani fasistiki propaganda.
    agapiti fili prepi na katalavete oti kapioi prospathoun gia tous dikous tous logous na mas sproksoun sta akra, stis grames tou gipedou etsi oste na exoun olo to gipedo gia parti tous. ena tetio organo, einai o para-theristis.
    me ta grafomena tou ayto pou prospathi na kani einai na sas "porosi" kai na sas sproxi pros ta akra. ite aristera ite deksia. stamatiste na asxoliste me tetia atoma.

  25. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΓΓΛΟΙ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Κ.Λ.Π.

  26. Το ξερω παραθεριστη πως εγω τα λεω εγω τα ακουω. Ειναι δυσκολο για τους περισσοτερους να καταλαβουν πως οι μεν (εθνικος στρατος) ηταν παιδια πο εκαναν την θητεια τους και οι δε διαλεξαν να παρουν τα βουνα για το ΚΚΕ. Κακό του κεφαλιου του οποιος παει να πολεμησει και σκοτωθει για ενα κομμα(παιρνουν και αλλους στο λαιμο τους). Τιμη μονο για αυτους που πολεμουν υπο την σημαια μας.
    Υπατια

  27. Στον Αγιο-Φανουριο,ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ Λουτρακιωτες απο Λουτρακιωτες κι οχι απο Γερμανους.Ηταν οι λεγομενοι ταγματασφαλιτες που σηκωσαν πιστολι,18 χρονα παιδια τοτε,και σημαδευαν στο κεφαλι 40 χρονους και 35 χρονους Λουτρακιωτες,το επαναλαμβανω.Εκτος του Σπυρογιαννακη,υπηρχαν και τα αδερφια Μπεκιαρη,Γιαννης και Κωστας.Τον Γιαννη,αν θυμαμαι καλα,τον σκοτωσε ο 18 χρονος τοτε Α.Γ…Λιγο πριν πεθανει η μια εκ των αδερφων τους,σημειωτεον ησαν 3 αγορια και 3 κοριτσια,πριν περιπου 12-15 χρονια,ειχε πει στις κορες της ποιος ηταν αυτος που σκοτωσε στον Αγιο-Φανουρη τον αδερφο της.Οι δυο εξ αυτων,ησαν για πολλα χρονια οικογενειακοι φιλοι…..Στον αλλον αδερφο,εχουν χαραξει το ονομα του στο μνημειο που βρισκεται στην αρχη του παραλιακου παρκου.
    Ετσι,για να μην περναμε στο ντουκου καποια πραγματα.
    Και κατι πολυ σημαντικο,ισως το πιο σημαντικο απο ολα,και ειναι απαντηση στον παραθεριστη.
    Ολα αυτα τα αδερφια,βγηκαν στην αντισταση οπως ΟΛΟΣ ο λαος,πλην των δοσιλογων και των ρουφιανων των Γερμανων και των Εγγλεζων,χωρις να ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.Ετσι τους βαφτησαν οι κουκουλοφοροι Λουτρακιωτες,μονο και μονο γιατι ησαν στην αντισταση.Νοικοκυραιοι ανθρωποι της εποχης τους ησαν οι "Τρικουπηδες",αριστεροι δεν ησαν.Τους βαφτησαν αλλοι.Και επειδη απο το πολυ κυνηγι δεν μπορουσαν να σταθουν πουθενα,καποια στιγμη βρηκαν καταφυγιο σε ανθρωπους της αριστερας στο Λουτρακι και κολλησαν.
    Οδηγουμαστε σε μια παρομοια κατασταση.Τυποι σαν τον παραθεριστη γουσταρουν τετοιες καταστασεις μονο και μονο για να κανουν γνωστη την υπαρξη τους.Δυστυχως ομως για αυτον,πλεον γνωριζομαστε…..στην πολη.

  28. 4:53 Πολλα αυθαιρετα συμπερασματα βγαζεις για μενα και δεν μου αρεσει. Θελεις να αρχισω κι εγω να βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα για σενα; Και μετα, που θα καταληξει η κουβεντα; Σε ασυναρτησιες.

    Λοιπον αλλο αντισταση κατα των Γερμανων κατακτητων με σκοπο την απελευθερωση της χωρας και αλλο πολεμος των κομμουνιστων εναντιον των Ελληνων με σκοπο την προσαρτηση της χωρας στο ανατολικο μπλοκ. Εχετε μια περιεργη μαεστρια καποιοι αριστεροι να τα μπερδευευε αυτα τα δυο, επειδη προφανως ετσι σας συμφερει, γιατι δεν υπαρχει μεγαλυτερη ντροπη απο αυτον τον πολεμο εναντιον των Ελληνων που εκαναν οι παπουδες σας.

    Οι δικοι μου οι Παπουδες παλι, πολεμησαν μονο εναντιον των Γερμανων. Μαλιστα ο ενας τραυματιστηκε, αφου πηρε μερος σε πολλες μαχες και ειχε ο ιδιος σκοτωσει πανω απο δεκα Γερμανους στρατιωτες, σε αντιστασιακες εναργειες που εγιναν μετα την συνθηκολογηση, εχοντας βγει στο βουνο. Οι Γερμανοι μαλιστα ειχαν συλλαβει την γιαγια μου και την ειχαν φυλακισει προς εκτελεση, εκβιαζοντας τον παπου μου να παραδοθει. Ευτυχως τοτε εγινε η απελευθερωση και γλυτωσαν. Και οι δυο αργοτερα πηραν τε μεταλια της Εθνικης Αντιστασης.

    Καταλαβες;

    Μετα την απελευθερωση ανελαβαν οι δικοι σου παπουδες προφανως, να σκοτωνουν τους Ελληνες για να προσαρτηθουμε εις το κομμουνιστικο μπλοκ. Για αυτες τους τις δραστηριοτητες φυσικα, η πατριδα μεταλεια δεν εδωσε, εσεις παλι θελετε να τα ξεχασουμε, ομως εμεις δεν ξεχναμε.

    Καταλαβες;

  29. Θα δεχτω πως υπηρχαν ταγματασφαλιτες που ηταν καθαρματα και σκοτωναν κομμουνιστες για το τιποτα. Δεν δεχομαι με τιποτα οτι στον εμφυλιο ηταν ο λαος εναντια στους ταγματασφαλιτες. Οχι, οι κομμουνιστες ηταν εναντια στον λαο και στον στρατο. Στον γκρεμο του Φενεου ποσους ριξανε οι κομμουνιστες? (δεν αναφερω τις μαζικες δολοφονιες στην υπολοιπη ελλαδα, ουτε το παιδομαζωμα της μακεδονιας)Στο Λουτρακι. Οσοι λετε για τους λουτρακιωτες που δεν εχω καμμια ενσταση να τους μνημονευετε αφου σκοτωθηκαν απο ελληνες, στο φενεο εχετε παει ποτε για τους χιλιαδες αλλους ελληνες?ε?

  30. Τα εγκλήματα που κάνενε οι κουμουνιστές προδότες ηταν αξεπέραστα.Ειδικά προς το τέλος του εμφυλίου.Το παιδομάζωμα που δημιούργισε μια γενιά γεννίτσαρων ήταν ένα απο αυτά.Το ξεπόυλημα της Μακεδονίας και η όρεξη του Τίτο με τις ευλογίες του τότε ΚΚΕ ,ήταν ακόμα ένα εθνικό έγκλημα.Είναι μακρύς ο κατάλογος και η προδοσίες του ΚΚΕ.Και ίσως είναι λογικό γιατι η ιδεολογιά του κουμουνισμού είναι ο Διεθνισμός ,οι άνθρωποι δεν πιστε'υουν στο έθνος -κράτος ,αλλά σε έναν…αχταρμά.
    Στην εθνική αντίσταση πολέμησαν όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ,μετά την απελευθέρωση μείναν οι κουμουνιστές στα βουνά και αιματοκύλησαν την Ελλάδα γιατί το ονεορό τους ήταν να γίνουμε σοβιέτ.Φανταστήτε τι θα γινόταν αν νικούσαν….

  31. Σας έχω στείλε ένα σχόλιο.Γιατί δεν το δημοσιεύετε; Δεν θίγω κανένα πρόσωπο.τις προδοσίες του τότε ΚΚΕ αναφέρω που είναι εξάλλου ιστορικά καταγγεγραμένες..

  32. 1973 δεν θα παραδεχτουν τιποτα! Το δυσαρεστο ειναι πως ακομα και σημερα οι υποστηρικτες της ιδιας ιδεολογιας παλι τα ιδια κουφια μυαλα κουβαλανε. Δεν δισταζουν να πουν: σας περιμενουν οι παπουδες σας στον μελιγαλα, οι ΄γειτονες΄ σας θα παρουν τα οπλα και θα σας κυνηγησουν για τις ιδεες σας (σε αλλη αναρτηση του LB) Δυστυχως και πάλι αυτοι θα μας αιματοκυλησουν Αμετανοητοι και αδιστακτοι. Πανω απο ολα η κοκκινη σημαια!
    Υπατια

  33. Κυριε παραθεριστη,δεν νομιζω να εισαι τοσο ηλιθιος,οσο θελεις να φαινεσαι.Παντα οι αριστεροι ηταν οι κακοι γιατι ηθελαν την Ελλαδα στην αγκαλια της Ρωσιας,ενω οι δεξιοι ησαν οι καλοι γιατι γουσταραν την αγκαλιτσα των Εγγλεζων…..Οτι και να πω λιγο ειναι…

  34. «Κάνουμε τελετές μίσους. Ναι, κάνουμε τελετές μίσους, γιατί μισούμε οτιδήποτε ανθελληνικό, μισούμε οτιδήποτε θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της πατρίδας μας. Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια (…)»

    Τα παραπάνω λόγια που μας αντηχούν στα αυτιά μας ως σάλπισμα τρομπετών , που μας μυούν στην ανώτερη έκφραση του Ελληνικού Έθνους και πολιτισμού, λέχτηκαν από το δημοκρατικά εκλεγμένο χρυσαυγίτη βουλευτή ονόματι Παππά, ο οποίος ανήκει σε ομάδα εθνική που θα του εξασφαλίσει την διαιώνιση του ως Άριο είδος…

    "Αποτελεί δεινή ύβρη και μείωση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, η καταφυγή προς ενίσχυσή τους στην ιδιωτική οργάνωση οιουδήποτε που αποτελείται από κ α τ ά λ ο ι π α υποπροϊόντων του Χίτλερ, από γιγαντοκύτταρα δ ο σ ι λ ο γ ι κ ή ς λευχαιμίας που κυκλοφορούν δυστυχώς ακόμη στο ελληνικό αίμα, από κ α κ ο π ο ι ο ύ ς διαφόρων βαθμών και ειδών, από ιδεολογικούς σ κ η ν ί τ ε ς τους οποίους μνημόνευσα πιο πάνω, και από άλλους φτωχούς διαβόλους που, σε κάθε περίσταση και ευκαιρία, «ζητούν οι ταλαίπωροι να μπαλωθούν» (κατά τον ποιητή)…

    Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κ λ ε φ τ ώ ν, β ι α σ τ ώ ν, δ ο σ ί λ ο γ ω ν και κάθε είδους κ α κ ο π ο ι ώ ν, εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης.

    Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κ α κ ο ή θ η ν ε ο π λ α σ ί α της κοινωνίας;»

    Από την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, κ. Παύλου Δελατόλα.

    Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…

  35. Πιθανόν να φταίει ο δαίμων του ίντερνετ και να μην το λάβατε, το ξαναστέλνω:

    Κάνουμε τελετές μίσους. Ναι, κάνουμε τελετές μίσους, γιατί μισούμε οτιδήποτε ανθελληνικό, μισούμε οτιδήποτε θα σταθεί εμπόδιο στην ελευθερία της πατρίδας μας. Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες κι αυτούς θέλουμε να εξοντώσουμε. Μισούμε όλους τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια (…)

    Τα παραπάνω λόγια που μας που αντηχούν στα αυτιά μας ως σάλπισμα τρομπετών , που μας μυούν στην ανώτερη έκφραση του Ελληνικού Έθνους και πολιτισμού, λέχτηκαν από το δημοκρατικά εκλεγμένο χρυσαυγίτη βουλευτή ονόματι Παππά, ο οποίος ανήκει σε ομάδα εθνική που θα του εξασφαλίσει την διαιώνιση του ως Άριο είδος.

    "…Αποτελεί δεινή ύβρη και μείωση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, η καταφυγή προς ενίσχυσή τους στην ιδιωτική οργάνωση οιουδήποτε που αποτελείται από κ α τ ά λ ο ι π α υποπροϊόντων του Χίτλερ, από γιγαντοκύτταρα δ ο σ ι λ ο γ ι κ ή ς λευχαιμίας που κυκλοφορούν δυστυχώς ακόμη στο ελληνικό αίμα, από κ α κ ο π ο ι ο ύ ς διαφόρων βαθμών και ειδών, από ιδεολογικούς σ κ η ν ί τ ε ς τους οποίους μνημόνευσα πιο πάνω, και από άλλους φτωχούς διαβόλους που, σε κάθε περίσταση και ευκαιρία, «ζητούν οι ταλαίπωροι να μπαλωθούν» (κατά τον ποιητή)…

    Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κ λ ε φ τ ώ ν, β ι α σ τ ώ ν, δ ο σ ί λ ο γ ω ν και κάθε είδους κ α κ ο π ο ι ώ ν, εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης.

    Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κ α κ ο ή θ η ν ε ο π λ α σ ί α της κοινωνίας;"

    Απόσπασμα από την αγόρευση του εισαγγελέα Παύλου Δελαπόρτα
    στη δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη (Δεκέμβριος 1966).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog