Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

400 άτομα την εβδομάδα ταΐζει ο παπα-Νίκος στο Λουτράκι!(pics)

- Advertisement -
Όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτήν την οικονομική κρίση έχουν ”χτυπηθεί” αλύπητα πολλές κοινωνικές ομάδες,νέοι,μεσήλικες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που ζουν όχι κάτω από τα όρια της φτώχειας,ζουν σε επίπεδα φτώχειας που μέχρι πρότινος μπορούσαμε να δούμε βλέποντας ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ή να φανταστούμε διαβάζοντας από την βιβλιογραφία του περασμένου αιώνα…

Έφτασε λοιπόν το σωτήριο έτος(!) 2012 για να αντικρύσουμε ιδίοις όμμασι και στην πόλη του Λουτρακίου ουρές ανθρώπων όλων των ηλικιών να περιμένουν στην σειρά για να λάβουν την εβδομαδιαία τους προμήθεια από τρόφιμα που μοιράζει το Φιλόπτωχο της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι.

Η εβδομαδιαία προμήθεια αυτή περιλαμβάνει: ελαιόλαδο,μακαρόνια,ρύζι,αλεύρι,ζάχαρη,πατάτες,όσπρια κ.α..Στην χθεσινή προμήθεια της Δευτέρας,το μενού περιλάμβανε μέχρι και κοτόπουλο!Όταν ρωτήσαμε τον πρωτεργάτη της πρωτοβουλίας πάτερ Νίκο Βασιλόπουλο και τους εθελοντές από που προέρχονται αυτά τα τρόφιμα μας απάντησαν ότι είναι αγορασμένα από το ταμείο της εκκλησίας και από προσφορές φτωχών επίσης συμπολιτών μας!!!
Υπήρχε π.χ. προ ολίγων ημερών προσφορά από άνεργο συμπολίτη μας που βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται και τις ουρές των ανθρώπων, ευαισθητοποιήθηκε,πήγε στο σούπερ μάρκετ αγόρασε 10 πακέτα μακαρόνια και τα πήγε στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας για να μοιραστούν!!

Καμία βοήθεια από τους έχοντες και κατέχοντες αυτής της πόλης με μόνη εξαίρεση τα 15 καθημερινά δωρεάν γεύματα που προσφέρει ο ξενοδόχος Βασίλης Μαντάς σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που είναι στο πρόγραμμα της καθημερινής σίτισης του Φιλόπτωχου της Παναγίας.
(Ζητάμε συγνώμη για την δημοσιοποίηση από τον φίλο Βασίλη,αλλά τέτοιες  κινήσεις δεν πρέπει να μένουν κρυφές)

Να συμπληρώσουμε ότι πέρα από τα τρόφιμα που μοιράζονται σε 135 περίπου οικογένειες δηλαδή μιλάμε για πάνω από 400 άτομα που σιτίζονται εβδομαδιαίως από το Φιλόπτωχο, σε ορισμένες από αυτές δίνεται και χρηματικό επίδομα!Εννοείται ότι στα πλαίσια της διαφάνειας, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν καταθέσει αντίγραφα των Ε9 για να μην υπάρξουν πονηροί που θα επωφεληθούν από το μοίρασμα των τροφίμων.Να σημειώσουμε επίσης ότι το 80% των συμμετέχοντων του προγράμματος είναι ντόπιοι Λουτρακιώτες και το υπόλοιπο 20%, αλλοδαποί που μένουν μόνιμα στην πόλη μας και έχουν χαρτιά για νόμιμη παρουσία στην χώρα.

Η όλη φιλανθρωπική διαδικασία που τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ.Διονύσιου, πρέπει να στηριχθεί από όλους μας γιατί είναι η μοναδική που υπάρχει στην πόλη μας και αποπνέει υγεία,αγάπη για τον συνάνθρωπο και είναι χαρακτηριστική της εθελοντικής εργασίας αφού γύρω στους 30 εθελοντές και εθελόντριες στηρίζουν με τον χρόνο τους και όχι μόνο,ένα  κοινωνικό έργο που αν δεν υπήρχε, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πόσοι από αυτούς τους φτωχούς πλην περήφανους ανθρώπους δεν θα έκλεβε για να ταΐσει την οικογένειά του..

 Για τους άπιστους Θωμάδες ή για όσους δεν τηρούν μέχρι ώρας τις υποσχέσεις τους για ενίσχυση του ταμείου του Φιλόπτωχου,η διανομή τροφίμων γίνεται κάθε Δευτέρα στις 8μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας Γιάτρισσας..Περάστε να δείτε και μόνοι σας και όσοι έχετε την δυνατότητα, βοηθήστε αυτήν την προσπάθεια…

 mi.fi

υγ.Σε αρρώστους και ανήμπορους να παραστούν στο Πνευματικό Κέντρο η διανομή γίνεται κατ’οίκον!
Ακολουθούν φωτογραφίες από την χθεσινή διανομή.

πατάτες ανά οικογειεκή μερίδα έτοιμες για να παραληφθούν από τους συμπολίτες μας
τσάντες με μακαρόνια,ρύζι,αλεύρι,ζάχαρη,κ.α
ελαιόλαδα
κοτόπουλα
τα τρόφιμα τακτοποιημένα έτοιμα προς διάθεση
ο παπα-Νίκος συντονίζει τις εθελόντριες πριν ανοίξουν οι πόρτες
Λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες ο παπα-Νίκος ευχαριστεί τους εθελοντές/τριες για την πολύτιμη βοήθειά τους
Λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες
Εθελοντές και εθελόντριες έτοιμοι να υποδεχθούν τους φτωχούς συμπολίτες μας
Η ώρα είναι 8 παρά 15 και ήδη η ουρά έχει αρχίσει να σχηματίζεται

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι! Μπράβο στον παπά Νίκο και στους εθελοντές!!!Μπράβο Μ.Φ.!

    Υ.Γ. Σας ικετεύω! Μην αρχίσετε και εδώ τους διαξιφισμούς για τους μετανάστες!!!

  2. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια και συγχαρητήρια Μιχαήλ για το άρθρο σου.Άσε τώρα τους υπόλοιπους να τσακώνονται για τον Σύριζα ,το ΚΚΕ,την Χρυσή Αυγή,τον Γράμμο και το Βίτσι(πόσο κουταμάρα υπάρχει στον κόσμο θεέ μου)όπως γίνεται σε πολλές αναρτήσεις εδώ.Αυτοί δεν αλλάζουν,βλέπουν παντού φαντάσματα!Στο θέμα μας τώρα.
    Οφείλουμε βέβαια όχι μόνο να πούμε πολλά μπράβο στον πάτερ Νικόλαο Βασιλόπουλο και στις εθελόντριες αλλά να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

  3. ΚΑΛΑ 7:59 ΜΗΝ ΙΚΕΤΕΥΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ, ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,
    ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΙΣΙΤΙΟ… ΤΙ ΛΕΣ, ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥΣ;

  4. Συγχαρητηρια για το εργο που κανει ο ποαπα Νικος και στους εθελοντες…μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι το παραδειγμα του………
    επισης Μιχαλη και σε εσενα….αυτα πρεπει να ανακοινωνονται….διαφωνω ομως με την φωτο που δειχνει τον κοσμο….ολοι μας εχουμε αξιοπρεπεια και δεν θα θελαμε την δημοσιοποιηση των προσωπων που εχουν βρεθει σε δεινη θεση….σ ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!
    μια φιλη σου!!!

  5. Σιγά ρε φίλε από τα οπίσθια αναγνωρίζεις φάτσες!!!
    Το θέμα είναι ότι πρέπει όλο και περισσότεροι να δίνουμε τρόφιμα στην εκκλησία της Παναγίας γιατί πιάνουν τόπο. Και στα σουπερ μάρκετ υπάρχει ειδικός χώρος να αφήνουμε τρόφιμα αλλά απ' όσο γνωρίζω πάνε στην εκάστοτε Μητρόπολη και όχι στη δική μας Εκκλησία. Σίγουρα πάντως η Εκκλησία στις μέρες μας έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προσφέρει και ευτυχώς το κάνει. Μπράβο σε όσους βοηθούν το έργο αυτό. Ας τους μιμηθούμε.

  6. mi.fi είσαι θεός,όταν θέλεις να βγάλεις θέμα στην επιφάνεια δεν παίζεσαι μαναράκι μου.για τον παπανικ ένα έχω να πω,είναι παπάς με @ρχίδιΙ@ -άσχετα αν δεν πιστεύω στην θρησκεία που έχουμε.δεν ήξερα για εθελοντές,σήμερα το έμαθα και εκεί αξίζουν πολλά μπράβο.το μόνο που δεν είναι σωστό στο άρθρο είναι για τον mi.fi που δεν είπε όσα έπρεπε για την δέσμευση του λογοθέτη με το 20 τοις εκατό από τους μισθούς.θα μου πείτε τώρα πίστευε ο λογοθέτης ότι θα έβγαινε;όχι λέω εγώ.οπότε την πάτησε,αν δεν τα δώσει δεν θα είναι υποψήφιος για τον δήμο,απλά είαι τα πράγματα.ευχαριστούμε για την ενημέρωση loutrakiblog και σόρρυ αν σε πίκρανα mi.fi αλλά έτσι είναι.

  7. Όταν θα μάθεις που έχει δώσει το20% ο Λογοθετης 2.50 θα τριβέις τα ματιά σου!!!
    Ένα "λάθος" κάνει μόνο …. Δεν βγάζει φωτογραφίες!!!
    Μπράβο στον παπανικο.
    Ένας που δεν είχε να θάψει τον άνθρωπο του.

  8. Μακάρι αυτή η πρωτοβουλία να έχει μιμητές…….καιρός είναι να ξυπνήσει λίγο η ανθρωπιά σε αυτή την πόλη…Βέβαια η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω κι'αλλες τοπικές επιχειρήσεις που δίνουν τροφή – καθημερινά- σε άπορες οικογένειες οι οποίες δεν θέλουν να το δημοσιοποιήσουν. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ στον π. Νικόλαο και στην όλη προσπάθεια γιατί και άλλοι έχουν φράγκα αλλά τα φυλάνε ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ στις τράπεζες.

  9. Ετσι μπράβο σε όλους σας που τον αποκαλείτε ΠΑΠΑ. Γιατί αλλο ΠΑΠΑΣ(είναι μία δουλεία και αυτή)και αλλοΙ Ε Ρ Ε Α Σ! ΠΑΠΑΔΕΣ υπάρχουν πολλοί και μάλιστα κάνουν οτι κάνει και ο παπάς που λέτε και μπράβο του(ανέξοδα και με προσφορές από τον απλό κόσμο) αλλος με πολύ και άλλος με λίγη δημοσιότητα! Ι Ε Ρ Ε Ι Σ υπάρχουν ελάχιστοι και ότι κάνουν είναι χωρίς καμία δημοσιότητα και από το υστερημά τους!

  10. Ειμαι εθελοντρια,εκτωs απο μια επιχειρηση που εδω και πολυ καιρο βοηθα στελνονταs φαγητα καμμια αλλη δεν μαs εχει προσφερη κατι…Μπραβο μι-φι.

  11. @Ανώνυμος
    ΄΄ΦΡΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ΄΄
    ναι ρε φίλε φρουφρου και αρώματα. Έτσι μας αρέσει. Και μάθε ότι στην αιμοδοσία που έγινε προχθές στην Γιάτρισσα, πήγαν 25 άτομα!!!
    Σε έναν δήμο που μόνο στο Λουτράκι κατοικούν 5.000 κόσμος πήγε το 0,005%!!!
    Φοβερό ποσοστό ε?
    Και από τις τόσες επιχειρήσεις εστίασης που έχει ο δήμος μόνο ΜΙΑ ανταποκρίθηκε!!
    Άλλο τρελλό ποσοστό ε?
    Γιατί λοιπόν ο παπα Νίκος να μην διαφημίζει το έργο του?
    Γιατί ο κόσμος πρέπει να ΜΑΘΕΙ.
    Πρέπει να μάθει τι συμβαίνει δίπλα στην πόρτα του. Γιατί πρέπει να ενισχυθεί η αλληλεγγύη. ΤΩΡΑ, πριν φθάσει η πείνα και μας χτυπήσει ολονών τις πόρτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog