Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΜΙΚΡΗ ΗΡΩΙΔΑ: Έπαθε εγκεφαλικό πριν καν γεννηθεί

- Advertisement -

Η μικρή Maddie υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο στη μήτρα της μαμάς της….

Όταν όμως ήρθε στον κόσμο διέψευσε τους γιατρούς που προέβλεπαν ότι δεν θα κατάφερνε ποτέ να μιλήσει και να περπατήσει, αφού έμαθε να χρησιμοποιεί την υγιή πλευρά του εγκεφάλου της.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, μετά τη γέννηση της Maddie, oι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της Lisa και Lee Farrell για το περιστατικό, ύστερα από εξετάσεις που έκαναν στο νεογνό, λέγοντάς τους ότι η Maddie είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στη μήτρα της μητέρας της και πως δε θα μπορούσε να περπατήσει και να μιλήσει.
Παρότι όμως πήρε λίγο περισσότερο καιρό στη μικρή να μάθει να μιλάει και να περπατάει, στα 4 της χρόνια είναι πλέον έτοιμη να πάει για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο! Η Maddie έμαθε να χρησιμοποιεί την υγιή πλευρά του εγκεφάλου της!
“Μετά τη γέννησή της μας είπαν ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιζήσει και πως αν τα κατάφερνε δε θα μπορούσε να περπατήσει και να μιλήσει ποτέ στη ζωή της. Τώρα η Maddie θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο και όσο σκέφτομαι πόσα έχει περάσει γεμίζω με υπερηφάνεια” είπε η 39χρονη μητέρα της.
“Ένα έμβρυο μπορεί να πάθει εγκεφαλικό ενώ βρίσκεται ακόμη στη μήτρα από κάποια αιμορραγία ή έλλειψη οξυγόνου. Περίπου 3 στα 1.000 μωρά γεννιούνται με κάποια μορφή εγκεφαλικής βλάβης με αποτέλεσμα να γεννιούνται νεκρά και μόλις ένα ή δύο στα 1.000 καταφέρνουν να επιζήσουν” ανέφερε ο καθηγητής μαιευτικής και σύμβουλος στο φιλανθρωπικό σωματείο για βρέφη Tommy’s, Andy Shennan.

*radar.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog