Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Eρώτηση του Ευστάθιου Μπούκουρα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

- Advertisement -

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ»…
Ως γνωστόν, στις 07-09-2012, στο κλειστό κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο σημειώθηκαν σοβαρές συμπλοκές μεταξύ των κρατουμένων. Παρόλο που επίσημα από την αστυνομία χαρακτηρίζεται ως απλή συμπλοκή μεταξύ παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, επρόκειτο για γενικευμένη σύρραξη και χρειάστηκε άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για να αποτραπεί η εξέγερση και να τους επαναφέρουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο τραυματισμός δύο λαθρομεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

 Το γεγονός προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή όλων και δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία αυτών των κέντρων κράτησης, ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρόβλεψε με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα γινόμασταν μάρτυρες τέτοιου είδους περιστατικών. Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους συγκρουσιακά και εξεγερσιακά φαινόμενα θα επαναληφθούν και στο μέλλον με σοβαρότατο κίνδυνο για την πλήρη διασάλευση της έννομης τάξης. Η ύπαρξη αυτών των κέντρων κράτησης συνιστά έναν διαρκή κίνδυνο για τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Σε περίπτωση που οι λαθρομετανάστες βγουν από το χώρο όπου κρατούνται με ελλιπέστατα μέτρα φύλαξης, είναι αναπόφευκτο να προβούν σε παράνομες ενέργειες.

Επιπλέον, αποτελούν απειλή και για τη δημόσια υγεία, καθώς είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών, δεδομένου ότι αφενός δεν έχουν εμβολιαστεί και αφετέρου οι συνθήκες υγιεινής στα κέντρα όπου κρατούνται είναι βέβαιο ότι δεν τηρούνται ούτε στοιχειωδώς. Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός : Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ταυτόχρονα συνιστούν απειλή για τους Έλληνες πολίτες, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη λειτουργία τους;
 Αθήνα,
12−09−2012

 Ο ερωτών Βουλευτής
 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΦΙΛΕ 12,06 ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 8 , ΕΙΝΑΙ 59 ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ 59 ,ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ …..ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ,ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ …..Η Χ.Α. ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΠ ) ΔΡΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ….Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ …..ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ? ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ ' ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ …..

  2. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟ ΕΙΝΑΙ 59. ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ;;; ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΑΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΔΕΣ. ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ.
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
    ΕΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΙΣ ΕΣΥ Ή ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ;;;
    ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΣΥ ΒΕΛΟΥΤΕΛΑ Η ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ;
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΩΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΟΥΝ. ΟΠΩΣ Η ΒΕΛΟΥΤΕΛΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog