Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το Πρωτοδικείο Κορίνθου νομιμοποίησε τη μεταφορά των μεταναστών στο στρατόπεδο

- Advertisement -

Τελικά το Πρωτοδικείο Κορίνθου απέρριψε την αίτηση των φορέων της πόλης, των κατοίκων της περιοχής του στρατοπέδου και της διαπαραταξιακής επιτροπής για διαταγή παύσης της μεταφοράς περισσοτέρων μεταναστών στο μέχρι πρότινος 6ο Σ.Π Καλογερογιάννη…

Έτσι αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο που τρομοκρατεί τους κατοίκους και τους φορείς να τοποθετηθούν στο στρατόπεδο έως και 2500 μετανάστες.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση ως προκλητική! Σεβαστή μεν, αλλά μη αποδεκτή καθώς ο δήμος είχε τρανταχτά στοιχεία που επιχειρηματολογούσαν το παράνομο της απόφασης εγκατάστασης μεταναστών εντός του στρατοπέδου. Όπως αποκαλύφθηκε, το στρατόπεδο- κέντρο κράτησης τη στιγμή αυτή είναι γκρίζα ζώνη για την Κορινθία, καθώς δεν τελεί υπό την αρμοδιότητα ούτε του στρατού, αλλά ούτε και της Αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας (καθώς ο Διευθυντής Β. Τσουραπάς, αρνήθηκε να υπογράψει και τον ‘απέσπασαν’ αιφνιδιαστικά).

Ο δήμαρχος φάνηκε απογοητευμένος από τη απόφαση αυτή, καθώς θεωρούσε ότι είχαν οι φορείς της Κορινθίας είχαν νομικά επιχειρήματα. Μάλιστα μίλησε για προκλητική ‘αφωνία’ των τριών βουλευτών της ΝΔ. Η κατάσταση ωστόσο φαίνεται δρομολογημένη, εάν δεν υπάρξει μαζική αντίδραση. Η δικαστική οδός ωστόσο δεν έχει τελειώσει εδώ. Το Νοέμβριο θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι φορείς του δήμου για να καταργηθεί εντελώς το κέντρο ‘φιλοξενίας’ και να απομακρυνθούν οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί.

Βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων από το KorinthosTv.blogspot.gr:

fresh-press.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog