Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο… Θεός έχει γενέθλια (VIDEO)

- Advertisement -

Πριν από ακριβώς 52 χρόνια, στις 30 Οκτωβρίου του 1960 γεννήθηκε ο άνθρωπος που λίγα χρόνια αργότερα θα αποκτήσει το παρατσούκλι “ο θεός της μπάλας” για τα όσα μαγικά έκανε με την μπάλα στα πόδια του. Σήμερα ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει γενέθλια και μαζί του γιορτάζουν όλοι οι πιστοί οπαδοί του που τον στήριξαν ακόμα και σε δύσκολες στιγμές…

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Αργεντίνος Τζούνιορς, στην οποία αγωνίστηκε από το 1976 μέχρι το 1981, όπου και κερδίζει το πρωτάθλημα Αργεντινής. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Μπόκα Τζούνιορς.

Το 1982 αποφασίζει να φύγει από τα πάτρια εδάφη για χάρη της Μπαρτσελόνα. Στην ομάδα της Καταλονίας παραμένει μέχρι το 1984 έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας ένα χρόνο πριν και ακολουθεί η μεταγραφή στη Νάπολι. Με τους «παρτενοπέι» καταφέρνει να κατακτήσει το Κόπα Ιτάλια το 1987, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1989, ενώ την επόμενη χρονιά πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος που οδηγεί τους Ναπολιτάνους στη διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το 1991 φτάνει στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Μετά το επιτυχημένο πέρασμα του στη Serie A, τη σεζόν 1992-93 αγωνίζεται στη Σεβίλλη, ενώ στη συνέχεια περνά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για χάρη της Νιούελς Ολντ Μπόις. Την καριέρα του κλείνει στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997.

Η κορυφαία ωστόσο στιγμή της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν το 1986 όταν στο Μεξικό στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την φανέλα της αγαπημένης του Αργεντινής με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αγγλία με το “χέρι του Θεού” όπως είπε να παραμένει ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ιστορίας των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog