Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Η Ευρώπη χρωστά πολλά στους αρχαίους Έλληνες»

- Advertisement -

Απογοητευτική η εικόνα της Ελλάδας του σήμερα, αναφέρει η Die Welt…

Σύγκριση ανάμεσα στην αρχαία Ελλάδα και τη σύγχρονη απογοητευτική εικόνα της με τους τόνους τα σκουπίδια στους δρόμους, τους ζητιάνους και τη γενικότερη ένδεια, κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εφημερίδα σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα από χαμηλά», αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι χρωστούν «την ιδέα του ατόμου, της δημοκρατίας και του θεάτρου».

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι Ευρωπαίοι χρωστούν πολλά στους αρχαίους Έλληνες, όσον αφορά αυτό που έγινε η Ευρώπη πολιτιστικά. Χρωστούν ακόμα την σύλληψη της τραγωδίας, της τυραννίας, της δημαγωγίας, της κρίσης και της καταστροφής».

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ:Ένα ακόμα «χαστούκι» φαίνεται να δίνει στο ελληνικό επιχειρείν η πολιτεία.

    Αφαιρεί από ελληνική επιχείρηση , την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ» την Fulgor με έδρα την
    Κόρινθο έργο ύψους 400 εκ ευρώ επιλέγοντας για την υλοποίησή του μια άλλη εταιρία, που απασχόλησε μάλιστα εντόνως τα τελευταία χρόνια για την ανάμειξή της σε μίζες και σκάνδαλα , την Siemens !

    Η επιλογή αυτή μάλιστα έγινε και ενώ η εταιρία αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και να εκτελέσει το έργο αφού α) διαπιστώθηκαν παρατυπίες, β) επιχειρήθηκε προσπάθεια άνω των 33 αποκλίσεων και γ) η προσφορά είναι ανυπόστατη λόγω της εκπρόθεσμης κατάθεσης της.

    Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας , ο φορέας που είναι υπεύθυνος για το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων , θα δώσει εξηγήσεις γι αυτήν του την ενέργεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρώντας πως ο ΑΔΜΗΕ μεθοδεύει την ανάθεση στην εν λόγω εταιρία.

    Το θέμα αναδεικνύει το Πρώτο θέμα κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ…Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog