Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Aπέβαλαν μαθήτρια γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση

- Advertisement -

  Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της.

  Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσει. Τώρα αποβλήθηκε…

«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια δείχνοντας με τα λόγια της μοναδική ωριμότητα, αντίληψη και αγωνιστικότητα. Μια πράξη που έγινε συνειδητά και όχι για τον εντυπωσιασμό της εφηβείας.
  Στο πλευρό της στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό την απειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη… υποχώρησαν!!!
Να σημειώσουμε πως η 17χρονη Νάσια είναι κόρη εκπαιδευτικού στον Πύργο.


ΣΥΡΙΖΑ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

  Η τρομοκρατία δε θα περάσει, προειδοποιεί η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποβολή της 17χρονης μαθήτρια;.

  Η αποβολή της 17χρονης μαθήτριας, που φοιτά στο 2ο λύκειο Πύργου, «αποτελεί ακραία πράξη   αυταρχισμού και ποινικοποίησης των μορφών αντίστασης», τονίζεται σε ανακοίνωσή.

  Η Νεολαία καταδικάζει την απόφαση της διευθύντριας η οποία «βρέθηκε σε ρόλο δικαστή», επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρήθηκε η επιλογή ενός νέου ανθρώπου να δηλώσει, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, την εναντίωση της στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές των νέων ανθρώπων αλλά και της πλειοψηφίας της κοινωνίας.


 


πηγή :news247.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν χαιρετούσε ναζιστικά θα την απέκλειαν απ΄ όλα τα σχολεία ττης χώρας γιατί πολύ απλά οι κύριοι κύριοι καθηγητές είναι μέλη του αστικού συστήματος και τα βάζουν με αδύναμους μαθητές για να μη χάσουν το βόλεμά τους.

  2. Από πότε ρε άσχετοι ο ναζισμός ήταν αντισυστημικός;
    Εγκαθιδρύθηκε στην Γερμανία του μεσοπολέμου για να "μαζέψει" την εργατική τάξη και τα εκατομμύρια των ανέργων που εξεγείρονταν στην εξαθλίωση από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, με ολέθριο αποτέλεσμα και για τα εκατομμύρια θύματα Γερμανούς και Ευρωπαίους, από την ήττα του στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Και για να μην ξεχνάμε ο ναζισμός στηρίχθηκε στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους και την άρχουσα οικονομική ελίτ της Γερμανίας ακόμα και από τους ισχυρούς της Εβραϊκής κοινότητας που θεώρησαν ότι η αναδιανομή του πλούτου θα τους ευνοούσε αλλά και θα ξεμπέρδευαν και με την ενοχλητική εβραϊκή εργατική τάξη που αριστέριζε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog