Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Aida του Verdi στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

- Advertisement -

ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ VERDI: «AIDA»
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «The Met: Live in HD»…

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΒΟΛΟ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΒΕΡΟΙΑ.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Το Σάββατο13 Οκτωβρίου ξεκίνησε η σεζόν 2012-2013 του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», με τη νέα παραγωγή της Μet «L’Elisir d’Amore» (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Donizetti και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης.

Η εντυπωσιακή όπερα «Aida» του Verdi διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο και παρουσιάζει την Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska, στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ομώνυμο ρόλο της σκλαβωμένης πριγκίπισσας. Η Olga Borodina, μια από τις πιο γνωστές ερμηνεύτριες του ρόλου παγκοσμίως, είναι η βασιλική αντίπαλος της Αΐντα, η Αμνερίς και ο Roberto Alagna είναι ο ήρωας Ρανταμές που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Εμφανίζεται ακόμα ο George Gagnidze στον ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο. Διευθυντής Ορχήστρας είναι ο Fabio Luisi. Η εντυπωσιακή σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Sonja Frisell, η οποία με χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία, όλες τις θεατρικές δυνατότητες της σκηνής της ΜΕΤ, ώστε να εισαγάγει το κοινό στο μεγαλείο της Αρχαίας Αιγύπτου.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 6 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η παράσταση του Verdi «Aida» θα μεταδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και από τις παρακάτω αίθουσες προβολής του δικτύου:

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων», Λευκάδα
Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», Κεφαλονιά
Κινηματοθέατρο «Σταρ», Βέροια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ίδια παράσταση θα προβληθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog